自由講場

跳至

首頁
23456...37

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 住北角既朋友入黎傾

男爵府

畀面勳章

HI , 大家好 , 我唔住係北角 , 但我係北角返工架 ^^
以笑臉迎接每一天 , 以信心去對抗逆境  ^0^
一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
因為愛,學會珍惜.因為愛,學會不捨.因為愛,你要學會放下.
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

子爵府

O+'sLover 寫道:
丹麥對面開左間"翠河", 開左唔夠幾個月頂死左佢, 以前同阿女返完教堂都會係丹麥食, 而家都焗住要去"翠河", 開左成年d服務都好差.

六福條行仔入面有間 華順越南都ok, 特別是"檬hiu"同小食併盤.

hello

個間華順我前兩星期都去食過, 但今次去覺得佢地間野好dirty咁, 又多蚊.. 所以都對佢個興趣大減...

大宅

Good morning!

各位今早有乜早餐吃呀?!

子爵府

早呀... 今日個早餐來自quarry bay... 畀唔到料大家...
冇得交流tim....

大宅

我今早就食雞批,考鍾意食個面,考脆!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我鐘意港運城後面間面包舖,
D 水蛋糕同紙包蛋糕軟林林,好正!
有D 地方做得好乾唔好食。

子爵府

早晨呀各位

請問有冇人食過電車總站斜對面間客家人飯莊? 可吾可以介紹

大宅

Morning everyone,

I'm living in North Point.

麟媽媽
This bread shop has a long history, it is originally located at Electric/Whitfield road (close to Victoria Park) and has moved to Tanner Road for more than 10 years.

Ramomo

禁止訪問

子爵府

我有時會去係書局街 (近渣華道街市) 入面有間買腸粉同燒賣做早餐囉.. 佢d腸粉好滑架...
仲有佢隔離間面包店d包都好好味!!!

個間華順, 上次去食, 我bf爭d係度嘈架啦... 因為實在太多蚊同烏蠅啦!!!!

子爵府

:-( 做乜冇人答我ga[quote]
siulisa 寫道:
早晨呀各位

請問有冇人食過電車總站斜對面間客家人飯莊? 可吾可以介紹

子爵府

哎呀.. siulisa, 我唔係唔想答你呀... 但我跟本唔知有間咁既食店呀...

子爵府

冇記錯應該就係妳地講的華順(n年前我都幫襯過)

大宅

me 2, 我do冇去過!

mirandalaw ,介紹你去書局街(唔sure 果條街名係咪書局街)果間牛什鋪D腸粉 ok 架,成日放工do賣晒,仲有燒賣do yummy yummy!

mirandalaw 寫道:
哎呀.. siulisa, 我唔係唔想答你呀... 但我跟本唔知有間咁既食店呀...

子爵府

我亦冇去過 :mrgreen:
[quote]
孖T媽 寫道:
me 2, 我do冇去過![quote]

另外妳地有冇留意英皇道地鐵站對面咪有間泰國野ga, 由開張到依家都好幾年, 但每次經過都係見佢地得小

子爵府

孖t媽, 你講個間係咪就係我講個間呀... 佢d腸粉係真係ok架... (係街市附近架麻...)

siulisa, 我知你講邊間啦.. 係英皇道架麻... 不過我未去過呀!!

子爵府

個間泰國野.. 我去食過一次, 普普通通唔覺有咩特別好味...
反而如果大家真係鍾意食泰國野, 我有個幾好既介紹大家可以去試試, 間舖係真係泰國人開架tim, 有個仲好似係人妖黎tim (我估)
地點都係北角, 就係係錦屏街入面條橫街度, 唔識既都唔會搵到個度有間咁既野... 上年同bf去完泰國返黎, 佢一星期去足個間舖頭3日咁滯... 佢話貪佢真係有泰國風味喎!!! 仲有價錢仲唔貴...

子爵府

我聽人地講北角道有間糖水鋪d杏仁糊好正咼, 不過我仲未試過

妳終於知邊間啦
siulisa, 我知你講邊間啦.. 係英皇道架麻... 不過我未去過呀!!

子爵府

街名好熟wor, 但記吾起即係邊呀?
就係係錦屏街入面條橫街度, 唔識既都唔會搵到個度有間咁既野... 上年同bf去完泰國返黎, 佢一星期去足個間舖頭3日咁滯... 佢話貪佢真係有泰國風味喎!!! 仲有價錢仲唔貴...

首頁
23456...37

尾頁

跳至