烹飪搵食

跳至

首頁
34567...50

尾頁

子爵府

Re: 我的製成品 [Part 16]

honney,
我都有睇到呀今朝~~

子爵府

Monogram,
好彩我無買黎煲過咋∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

honney,

唔用左又點知好香好味呢 !!
好彩我唔識食鱷魚肉唶!

monogram,

係呀, 媽咪今日出院, 我食埋早餐就出門口囉 !!
我都好耐冇食過新鮮雞囉, 買一隻食又好似
食好耐咁, 買半隻又唔知新唔新鮮 !!

子爵府

Monkeyyyy,
一隻我地食得晒架如老細係樹,佢唔係樹就每日食半隻羅,其實你又要帶飯,應該要煮好多送至岩架係咪呢?

我細妹同佢老公都帶飯架,佢每日都好似要煮六人飯送咁,好好笑∼

[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

honney,

兩個人帶埋飯都唔駛咁誇張 !!
煮得多食得多呀 ..... 肥鬼死我 !!

通常我一隻雞分兩餐食, 帶埋飯就差少少,
煮一隻又多過頭, hehehehe

大宅

大宅

honney 正衰人, 搞到人地心痕痕 !!

一陣走去買半隻嘉美雞返黎蒸飯食先 !!
其實我已經整左今晚既送架啦衰鬼 !!!

子爵府

Honney 寫道:
Monogram,
好彩我無買黎煲過咋∼

me too

子爵府

monkeyyyy 寫道:
honney 正衰人, 搞到人地心痕痕 !!

一陣走去買半隻嘉美雞返黎蒸飯食先 !!
其實我已經整左今晚既送架啦衰鬼 !!!

買啦買啦,諗住點整啫~~~
我整豉油雞呀

子爵府

monkeyyyy,
真係好啦,伯母出院啦~~

嘉美雞正呀,等我過兩日又買返黎食先~~

子爵府

好多野整呀今日真係,又要煲湯,又要整雞,又要整包,仲未吸塵抺地,岩岩同呀囡做完功課咋,仲未陪訓....

男爵府

waa...都好忙下bor~~

Honney 寫道:
好多野整呀今日真係,又要煲湯,又要整雞,又要整包,仲未吸塵抺地,岩岩同呀囡做完功課咋,仲未陪訓....

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Honney,

我都想整豉油雞, 但唔識點整, 整完麻煩教我.

大宅

haha .. 我返黎啦 !!

honney,
因為頭先拎著好多野, 所以去唔到街市買雞,
今晚冇得食 !!! :-( :-( :-( :-( :-(
今晚食 .... 豬扒意粉 !!!

monogram,
媽咪精神好好 .... 重識鬧我家姐整到間屋鬼咁亂 !!

嘉美雞好好味架 .... 諗起都想食 !!!

大宅

一諗起聽日要返工 .....
真係咩心情都冇嚕 !!!!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

由聽日開始 ..... 日頭你地又見唔到我 d 字嚕 !!!
:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

hello各位,
無上來一日開左咁多個pages

我個高壓煲正式投入服務→

1) 海底椰湯 (真係可以煲出味)
2) 蕃茄薯仔湯 (未嘗)

想問一下大家→
1) 若用高壓煲煲魚湯, 是否在煲內煎魚後灌入水就可以?

2) 想煮埋飯 + 碟送, 請教我個程序

cwlbbs

禁止訪問

大宅

monkeyyyy,

有工開總開心過好似我mao係企既c 9, 羨慕都來吾切!& 祝母有身體健健康康, 飲埋你d湯老當益壯

honney,

雞~係我一家一號仇人, 一個禮拜點都幾餐, 但以我技倆又點會曉泡制豉油雞?可否續個step寫係你blog or here?tks

cwlbbs

大宅

芝士豬扒焗意粉 .... 真係好好味呀 !!!
d 豬扒好淋 .... 我食左一大碟呀 !!!

大宅

cwlbbs 寫道:
monkeyyyy,

有工開總開心過好似我mao係企既c 9, 羨慕都來吾切!& 祝母有身體健健康康, 飲埋你d湯老當益壯

多謝 !!

首頁
34567...50

尾頁

跳至