親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我15/16,都唔知take or not take 好!

大宅

畀面勳章

回覆:NaraDeer 的帖子

我會拎,去動物園果d瞓左覺,點抱

大宅

引用:我會拎,去動物園果d瞓左覺,點抱 +

原帖由 vviou 於 13-08-13 發表
我會拎,去動物園果d瞓左覺,點抱
如果乖公共交通,方便嗎?多不多上上落落?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 NaraDeer 的帖子

我覺得OK喎,搭捷運都算方便,我去旅行一定帶BB車

大宅

畀面勳章

我記得捷運站內一定有𨋢或扶手電梯,但地面落捷運就未必有。
我就黎都會同3歲女去北台會帶車,夏天大人都唔想行,何況小朋友,佢唔坐我用來放袋都好

水晶宮

我2大2小(3歲以下)去旅行無車無揹帶,自己行。

大宅

我都諗緊帶唔帶好,
而家出街都好少帶車,
但去旅行最驚佢訓晏覺咋,有架車俾佢訓下好啲
而且我個囡行到攰有時都要抱
雖然帶車都麻煩,但好似帶埋穩陣啲

大宅

回覆:帶3歳小朋友去台北5天自由行,會否拿BB車嗎?

剛帶完歲半的細女去台北,大部份時間都坐的士,很多的士的車尾箱都很大,又不收行李費,司機都很願意幚手,所以很方便。帶BB車過關還可以行專用的counter。

大宅

拎!一定要拎!買野,訓左好幫手!

男爵府

剛去完台北,2大2小,4歲和2歲半,無帶BB車,全程自己行,在小人國租左架BB車只是5o台幣,全程無坐過!帶多架車仔仲煩!

大宅

我帶左,結果用hipseat多啲,架車用唻放袋,因去景點睇野食野買野時小朋友坐車仔咩都睇唔到,唔肯坐要抱高佢

別墅

帶3歳小朋友去台北5天自由行,會否拿BB車嗎?

我多數都無帶!你的行程係點?
如果去臺灣動物園有得租BB車。

別墅

我上年帶二歲囡囡去台灣都無帶bb車,全程自己行,或坐車時睡一陣,落車叫醒佢,佢又自己行,可能我囡不嬲都唔鍾意坐bb車

首頁

尾頁

跳至