跳至

首頁

尾頁

大宅

土瓜灣幼稚園問題

各位對此有研究的媽媽,
想問下:
農圃道幼稚園---好唔好, 有乜好!
聖三一中心幼稚園---好唔好, 有乜好!

如果兩間選一間, 會點選呢?

大宅

Re: 土瓜灣幼稚園問題

BB-C:
你可以去下面望下有關bk媽咪講聖三一中心幼稚園o既post,係咪收左阿正呢?思晴都報左,收左佢,呢間學校都好正,但我地應該唔會讀,因為皮費太重...
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=825783&forum=7&18
我家有三個妹...

大宅

咁思晴會讀邊間呀? 大家參詳下.
我原本鍾意YMCA農圃道幼稚園, 因為近屋企多D, 行到去.
但係聖三一就行又長, 乘車就兩個站, 有點麻煩.

大宅

BB-C :
思晴應該會讀鑽石山靈糧,但係亦都響崇真同德福(佢而家返果間N1)交左留位費,我地好鍾意靈糧校舍設計,好用心,小朋友返學會好開心,同埋我地鍾意學校有宗教信仰,透明度高同教學理念,佢係活動教學,訓練小朋友品格,自理自學...之不過佢冇直屬小學,要等派位
本來崇真都好好,有直屬英文小學,派位好,課程好,又有宗教信仰同重視德育,但嫌太遠同唔就腳,病左打風,接送會好麻煩,同埋唔想思晴太舟車勞動,佢而家返完三個鐘又累又肚餓...

聖三一都好好,我有同事個女響度讀,仲極力推薦,都係project approach,好重視品格同自理方面o既培養,之不過全日學費太貴咯,我有兩個小朋友,年紀近,要留返d錢俾細妹同思晴學興趣活動...

YMCA農圃道幼稚園反而我唔熟悉,你可能要問下其他bk媽咪

我家有三個妹...

民房

BBC
我係教統局既視學報告,聖三一係

子爵府

我有個朋友"兒生女"都係讀聖三一, 今年入左馬頭涌官立小學, 聽佢講間學校幾好呀

大宅

多謝哂各位意見, 我諗都會比佢在聖三一讀, 因為佢好鐘意果度D非洲鼓, 唔耐都仲記得, 成日同我講, 返學, 去聖三一去打鼓.

首頁

尾頁

跳至