自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

急 - 請問剛驗出患上血癌的病人可以吃燕窩嗎??

我婆婆九十歲了, 剛驗出患上血癌, 給她吃燕窩可以嗎?

複式洋房

Re: 急 - 請問剛驗出患上血癌的病人可以吃燕窩嗎??

好似唔食得燕窩同雞, 聽聞係cancer大忌喎, 多數人教食靈芝苞籽, 有d 人話食冬蟲草

男爵府

畀面勳章

千其千其唔好食燕窩同雞

伯爵府

pigpiggirl

無錯....我朋友因為有腫瘤.

食完燕窩之後, 唔洗一年個腫瘤已經大左 10陪
E+ 已經係天國 lu :cry:

今日係護協買野時, 見到前面有個女仕買一隻話係中大
研究出黎既藥可以舒緩癌症

佢既爸爸有 cancer 食左幾好.

sorry....我唔記得左個名
因為, 隻藥成 $2800 幾 得 300粒.
所以, 我先好奇地問佢
maybe 妳打去護協 3/F 問下...電話 : 2314 6924

問到....記得話我知

GOOD LUCK

Mandy

珍珠宮

畀面勳章

pigpiggirl 寫道:

我婆婆九十歲了, 剛驗出患上血癌, 給她吃燕窩可以嗎?

不可以. 因為係高旦白質, 雖然係比營養個身體, 但亦同時比高營養d cancer細胞. 因為血係走勻全身, 好troublesome!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

除咗燕窩唔得之外, 有cancer都唔食得人蔘架, 我朋友佢mami以前有cancer就食冬蟲草, 話可以增強抵抗力喎

伯爵府

魚生

thank you

係啦 ...係啦

今日個女士就係話呢隻
魚生 寫道:
安固生?[quote]
mansonwai 寫道:
pigpiggirl

無錯....我朋友因為有腫瘤.

食完燕窩之後, 唔洗一年個腫瘤已經大左 10陪
E+ 已經係天國 lu :cry:

今日係護協買野時, 見到前面有個女仕買一隻話係中大
研究出黎既藥可以舒緩癌症

佢既爸爸有 cancer 食左幾好.

sorry....我唔記得左個名
因為, 隻藥成 $2800 幾 得 300粒.
所以, 我先好奇地問佢
maybe 妳打去護協 3/F 問下...電話 : 2314 6924

問到....記得話我知

GOOD LUCK

Mandy
[/quote]

珍珠宮

好媽媽勳章

hi all
咁請問燕窩對中風係唔係都一樣
有影"

珍珠宮

好媽媽勳章

魚生 & all

安固生對於中風者有冇幫助
thx alot

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

魚生
非常感謝你咁快回覆!
蒜頭丸在那裏買應該邊一只牌子蒜頭丸?
可同埋佢d e生開既藥一起不會撞嗎?
約價錢?
有見意食"牛黃丸"可一起食嗎?同針灸
你意見如向
thx a lot

複式洋房

魚生:

我爸爸有高血壓、痛風等問題,請問可以食蒜頭丸呢?有什麼牌子可以介紹呢 ? 先行謝過

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

魚生
so much thx

針炙對中風患者有好大幫助,但係一定要一星期做四次以上效果先明顯,

我都知!但有人話針炙一針錯,就玩完(怕針爆血管).
真15/16.有冇好手勢針炙師推介紹.約$?
感激幫忙.
該用戶已被刪除

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Is the case (患上血癌的病人) acute or chronic ??

Anyway, should be v cautious in preparing the diet. Hygiene is the most important as they couldn't withstand any infection.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至