自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

城市論壇 - 內地孕婦來港產子問題

今個星期日 12:00pm 係維園舉辦的城市論壇會講有關內地孕婦來港產子影響香港既問題,大家有興趣既可以到時出席發表意見,如果真係好想好想發表意見既就可以 PM 我,我會幫你地留位,因坐位有限,請早通知!Thanks~~

大宅

Re: 城市論壇 - 內地孕婦來港產子問題

UP

公爵府

好媽媽勳章

各位,

呢個論壇係港台邀請"爭取孕婦權益行動"參與, 所以有提供坐位, 亦歡迎發言.

已知與會的人士, 有D大家都識, 呢排經常會在報章見到佢地個名嘅 (sorry我未得港台同意, 唔可以開名住, 要尊重佢地).

如果大家覺得可以在網上講, 點解唔試下參與一個公開的論壇, 直接表達心中所想呢?

希望大家可以踴躍d啦, thank you!

複式洋房

ellawyc 寫道:
各位,

呢個論壇係港台邀請"爭取孕婦權益行動"參與, 所以有提供坐位, 亦歡迎發言.

已知與會的人士, 有D大家都識, 呢排經常會在報章見到佢地個名嘅 (sorry我未得港台同意, 唔可以開名住, 要尊重佢地).

如果大家覺得可以在網上講, 點解唔試下參與一個公開的論壇, 直接表達心中所想呢?

希望大家可以踴躍d啦, thank you!

係咪12:00去到維園就得ar?

男爵府

up!

伯爵府

UP

大緊肚既, 生完bb既, 生第2胎既, 有special case的都要出席呀, 呢個係好難得既機會, 與其o係度o申, 不如出黎為下一代, 為本港孕媽媽爭取權益!!!

ELLE, 有無問題要搵人幫手問? 我可以幫手.

係咪一定要坐o係度既至問得架? 因為我一家2大1bb, 唔想ar左妳地d位, 或者可以只預我一個, 老公同bb去walk walk先lor.

公爵府

好媽媽勳章

如果你打算發言, 請先PM我或YinFaiBB留聯絡電話, 咁我地可以安排坐位, 同埋有明細就可直接通知妳.

如果唔打算發言, 暫時未知係咪有位坐; 若你唔介意呢點, 都請預早少少到, 節目係12:05出街, 我諗最好預早15-20分鐘到.

多謝大家.
子晴83 寫道:
係咪12:00去到維園就得ar?

洋房

多謝通知
我大緊肚亦會帶埋老公去支持
星期日維園見!!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

mylulu007 寫道:
UP

大緊肚既, 生完bb既, 生第2胎既, 有special case的都要出席呀, 呢個係好難得既機會, 與其o係度o申, 不如出黎為下一代, 為本港孕媽媽爭取權益!!!

係咪一定要坐o係度既至問得架? 因為我一家2大1bb, 唔想ar左妳地d位, 或者可以只預我一個, 老公同bb去walk walk先lor.

thank you very much~

大宅

伯爵府

up

洋房

push

各位媽咪, 我地成日係網上嘈 d 人扮聽唔到
而家係我地出現支持的好時候喇
為左我地下一代著想
請多 d 媽咪出來支持呀

別墅

如果唔發言可以做d 咩嚟支持? 我驚我斎企响度唔出聲d 人會誤會我係內地婦喎.

公爵府

好媽媽勳章

係....佢地有劃坐位區架, 一般係區內至可以發言.

因為暫時我都未收到PM話想發言....(有少少失望添~~ 我以為大家咁肯在網上講, 一樣肯出黎講) 我預咗你地一家三口先! 如果稍後收到多d人PM要求發言同留座, 再請你先生同bb讓位, 咁樣好嗎?

UP

子爵府

[quote]
ellawyc 寫道:
如果你打算發言, 請先PM我或YinFaiBB留聯絡電話, 咁我地可以安排坐位, 同埋有明細就可直接通知妳.

如果唔打算發言, 暫時未知係咪有位坐; 若你唔介意呢點, 都請預早少少到, 節目係12:05出街, 我諗最好預早15-20分鐘到.

多謝大家.
[quote]

有冇位坐唔緊要, 因我唔係孕婦.
發唔發言冇所謂, 如有需要亦可.
旨在參與下, 到時見啦!

禁止訪問

伯爵府

無問題啦, check pm.

大家都要珍惜呢個機會呀, 唔make noise政府係唔會正視問題. 星期日雖然係family day, 但係如果大家唸住多一個唔多, 少一個唔少, 香港就會死o係香港人手上.

香港今日落得如此境地, 就係香港人唔團結!!! 唔好唸住等生果報o係度攞料會登埋我地既聲音, 無用架, 要政府"做野", 我地都要俾政府知我地真係水深火熱至得架!

ellawyc 寫道:
係....佢地有劃坐位區架, 一般係區內至可以發言.

因為暫時我都未收到PM話想發言....(有少少失望添~~ 我以為大家咁肯在網上講, 一樣肯出黎講) 我預咗你地一家三口先! 如果稍後收到多d人PM要求發言同留座, 再請你先生同bb讓位, 咁樣好嗎?

[quote]
UP

[/quote]

洋房

我同你一樣...
所以只係出席支持
rainstarwater 寫道:
我果日有假放,我都想參加呀
不過我又唔識講野,咁點算好呀?
我都希望可以出一分力!!

禁止訪問

民房

push!!
我無大肚, 不過希望多d人去出席啦~
一定要團結俾大家既意見呀~

首頁

尾頁

跳至