夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

誰自私?

我男朋友個死黨由外國返左黎, 但無定幾時走架, 而我男朋友返工係on-shift, 難得今個星期佢返早班, 諗住可以同我去食下飯去街, 但其實我夜晚有part-time做及返學, 基本上見面時間唔算多, 返到屋企又訓覺, 但佢岩岩呢個星期二&四已經同左個死黨食飯, 但連今晚都話要出去同夜黨食飯, 仲同我講以前佢地一星期出去玩五晚, 大佬呀, 30幾歲人係咪仲要日日玩呀, 我地而家一齊住, 但我以經盡量安排時間唔見佢, 俾佢多D空間, 而家好似覺得唔夠咁, 仲話而家一齊住都日日見啦, 唔夠咩~ 我真係唔敢諗將來結左婚0既日子。佢今朝都而家都無打電話俾我, 平時返工前GOODBYE KISS都無, 唔知邊個嬲先岩? 佢自己就忙去玩, 家頭細務就永遠都留俾我, 今朝先拎左14磅衫落洗衣舖, 我死晒狗咁打電話話佢知, 一D反應都無 激死我啦~~~~

大宅

Re: 誰自私?

佢個人都幾自私喎 , 如果你唔係有part-time做及返學 , 咁就話成日見姐 , "一齊住都日日見"...咁又點呀...佢 / 你返到黎都夜 la , 唔係瞓左就係得果一兩個鐘見下 , 野都講唔多句 , 咁同冇見有咩分別

"以前佢地一星期出去玩五晚"佢都識講以前 , 咁佢以前都未同你拍拖

"佢自己就忙去玩, 家頭細務就永遠都留俾我"我會唔做 d 家頭細務 , 要做都只係做自己果 d , 唔幫佢拎 d 衫去洗等佢自己拎 , 如果佢話你點解唔拎 , 你同佢講...我以前都冇幫你拎 d 衫去洗 / 都冇幫你做家務 / 你以前都冇人幫你拎 d 衫去洗...等等

翡翠宮

我話你聽d男人係咁衰架, 你越就佢, 佢就越得戚 越以為咁既行為先係正確, 呢d野係女人做的等..... 所以從今日起你要比返d責任佢要佢分擔下屋企既野, 唔好覺得你做係理所當然 唔係第日仲有漫長既路等緊你去行 ?-( 仲有排你激氣有排你受呀細妹

子爵府

好媽媽勳章

其實你男朋友既朋友係外國返黎...你男朋友當然想多d陪佢朋友...而且男人多數無女人咁細心...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

前晚佢話屋企無牙膏, 我尋晚放左學都去SUPERMARKET買, 仲買埋汽水飲品 (我自己唔飲甜野), 拎都我死死下, 佢都唔會知我辛苦0既, 好似老馮咁~

大宅

佢而家好似我激嬲佢咁, 打電話俾佢, 佢D語氣勁差~ 頂~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁你就要發下雌威, 比 d 顏色佢睇!!
唔好打比佢喇, 最好唔好搵佢, 做乜都唔好話佢知, 佢叫你做野, 買野, 叫佢自己做返, 彩佢都傻.....

男爵府

好媽媽勳章

finger 寫道:
咁你就要發下雌威, 比 d 顏色佢睇!!
唔好打比佢喇, 最好唔好搵佢, 做乜都唔好話佢知, 佢叫你做野, 買野, 叫佢自己做返, 彩佢都傻.....

男爵府

若果你 bf 巳經三十幾歲, 仲好似個o靚仔咁, 咁你應該俾佢自己grow up, 唔好乜都同佢做哂, 好似而家咁我覺得佢當你係賓記、呀媽, 多過係 gf, 大佬呀你係佢 gf 咋喎, 唔係佢老婆, 就算係老婆咁又點, 唔係樣樣都應份同佢做哂, 你問吓佢係呢個屋企供貢獻過d咩出嚟先?? 如果你認定佢係結婚對象我勸你唸清楚d, 同居男女關係都攪成咁, 咁結左婚生埋仔仲得了, 到時仲有排你受呀, 唸清楚呢個男人係咪真係o岩自己先啦?? 唔好為一齊而一齊呀, 珍仲有得揀, good luck!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至