夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

為個印印同老公吵架~~~

今日個印印買左條"貴花"返黎 點知佢將條魚煎左
咁我就問佢點解唔蒸呢 佢話冇蔥so唔蒸
我老公聽到就話 你想點煮同佢講 唔好係到發癲....

原來我婆婆一早叫佢將條魚蒸

大佬呀 我點知佢買d咩野餸 我又唔識煮餸個d野
如果識就唔洗請佢返黎la
已經唔係餐餐買魚食4-5日先一次 佢都可以次次煎既

複式洋房

Re: 為個印印同老公吵架~~~

男人就係咁煩..
女人一開聲話個工人就係度阿之阿左..
佢地對有幾時間對住個工人呀..
有時工人d勞氣佢地又睇倒幾多呀..
我係你..我會叫我老公收聲..再講個實情比佢知..
唔好以為女人開聲講野就係發顛..
印印係好鐘意煎魚架..因為佢地怕腥..所以唔會成日蒸魚..
佢地d training centre都無乜教佢地蒸魚..
所以你要同印印講..你地鐘意食乜..同埋點樣煮呀..

民房

Del.

大宅

你去過印尼就會知道佢地係乜野食物都係煎炸烤的,
真係好少蒸野,
其實佢地生活習慣唔同,
唔知我地習慣, 都唔怪得晒佢地,
咪教下law

瑪瑙宮

大廚勳章

都試過類似情形.... 我好少吃煎 , 因為家用易潔穫.. 唔好味..
但個印傭就無情情... 將條黃立蒼煎左wor..... 米有少少慶囉.....

我老公就話我.... 算喇.... 你咁樣... 搽咁多貴野係塊面都補唔番架.... 你下次教定佢喇... (其實佢一黎做我就話我唔鍾意炒煎既送係屋企煮喇... 係她無耳性之麻)
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

好媽媽勳章

其實可能你同印印講野...你老公覺得你既語氣唔好...所以先出聲...你唔好嬲啦...你可以同佢講下次蒸...唔好煎...講多幾次...佢會記得...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

其實係嬲佢幫住個印印ja 個c6有2-3日要返大陸做野
梗係唔知個印印有d咩衰野la

率之尋晚冇理到個c6自己同埋個女早d返房瞓

複式洋房

你唔好咁嬲你老公啦~
佢成日唔係屋企,返到黎梗係想靜靜地既~
咁見到你出聲鬧個印傭,多數都係會鬧出緊聲個個~
佢都唔知自己鬧錯人~
題外話...d印傭真係位位都鍾意拎條魚去炸,包括我屋企個位
We need not worryas we are no longer two, but one flesh,and God will make with the test a way out of it, so that we may be able to go through it.

大宅

yina:
唔好嬲啦!無謂為個外人傷兩公婆感情!

首頁

尾頁

跳至