嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

亞仔病咗.............

因為亞媽傷風..咳..所以傳染咗亞仔 :-( :-( 我又要返工..唔可以揍佢..亞仔5個月咋, 見佢唔舒服成日"咦咦哦哦"好辛苦呀 :-( :-( 又唔肯食奶,佢本身已經奀奀之之甘嫁啦, 而家仲唔食奶, 都唔知点算 :cry: :cry: 我情願病果係我呀......

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

Re: 亞仔病咗.............

我都係咁話..好像我阿b咁(就快4個月)..都唔知佢係咪有唔舒服..又食少左奶..又勁發脾氣..我都情願病果係我..阿b快d食番多d奶,,唔好要媽媽心痛

男爵府

奀奀豬0702 寫道:
因為亞媽傷風..咳..所以傳染咗亞仔 :-( :-( 我又要返工..唔可以揍佢..亞仔5個月咋, 見佢唔舒服成日"咦咦哦哦"好辛苦呀 :-( :-( 又唔肯食奶,佢本身已經奀奀之之甘嫁啦, 而家仲唔食奶, 都唔知点算 :cry: :cry: 我情願病果係我呀......

我之前都係咁,跟住同呀女一齊睇e生,自己就一定要咗帶口罩先可以抱呀b,依家我有少少傷風..咳..,就即刻食藥同帶口罩,如果唔係呀b有排病呀 :-(
試吓叫你亞媽帶口罩啦,自己亞媽好易話為啫

子爵府

唉...亞仔今日又唔肯食奶..成5個幾月都係食果100ml :-( :-( 怎麼辦...........

男爵府

奀奀豬,
bb唔舒服有無開稀d奶比bb食呀?
bb唔舒服係食得少d嫁喇, 希望bb快d好番喇.

子爵府

要開幾稀呀? 係咪落小d奶粉呀? thank you

子爵府

e生話亞仔食得太小奶, 叫我試吓餵糊仔..請問第一次食糊仔要食幾多呢?係咪食咗糊仔就唔駛食奶嫁?

男爵府

奀奀豬0702 寫道:
要開幾稀呀? 係咪落小d奶粉呀? thank you

我亞姨教我開稀1/3, 即如果3安水3spoon粉就開3安水
2spoon粉.

子爵府

thank you

首頁

尾頁

跳至