少年成長

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

成屋玩具....

而家囝囝都3歲幾, 以往都經常性買玩具俾佢玩, 加上d 親戚朋友送的玩具, m 記換的, 真係成屋都係, 我都明白太多真係唔好, 但係唔要又唔係幾好, 我仲想留俾我細路d 囝囡玩(雖然仲未生), 由佢3歲開始, 我都只係買過一份俾佢, 除此之外就係間唔時的扭蛋, 同一d 有幫助性的玩具, 聖誕就快到, 究竟仲應唔應該買聖誕禮物俾佢, (如果好似佢生日咁樣, 佢可能收到成7-8樣禮物....)

伯爵府

魅力王子

Re: 成屋玩具....

oh~i suggest no need buy toy la~
if u want to buy ,u can buy clothes to him.....

男爵府

都無計架!亞仔一路咁長大,實會識得LUR買玩具( :mrgreen: 我都係啦!今日至成功LUR到老公買部玩具衣車俾我玩~),亞仔到時到候要求到要買玩具,都無得話吾買啦!

我個仔都係咁架!一屋都係佢D玩具~!!!除左我兩公婆會買玩具俾佢,公公(我老豆)早輪直頭一星期一份新玩具咁買!仲要係嗰D貴一貴又吾等駛既高達模型同咸蛋超人怪獸FIGURE...淨係執佢D玩具我都想C...惟有過時過節借D二扔咁D吾玩或者好殘既玩具落垃圾桶囉!如果吾係,間屋成萬呎都吾夠個仔擺玩具~~~(我屋企得三百呎咋...無位喇...)
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

伯爵府

好媽媽勳章

我屋企有兩間房, 大房就我地訓, 細房就放雜物同埋有張書台轆架床, 遲下就要拆左張床同書台比人, 之後就諗住再買大膠箱黎裝玩具囉.

全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

禁止訪問

男爵府

考慮吓同小朋友一齊將d唔玩嘅玩具送比d慈善機構同
有需要嘅人士.

男爵府

基本上D小朋友咩都話要吾丟得...我淨係試過幾次同佢講話一齊整理番D玩具睇下邊D吾玩吾要,佢件件都話佢仲好鐘意吾俾丟/俾人!
yikmeim 寫道:
考慮吓同小朋友一齊將d唔玩嘅玩具送比d慈善機構同
有需要嘅人士.
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

我個女都係,每次執玩具, 明知佢唔會再玩, 叫佢送比人or捐比人, 佢都話唔"寫得". 所以, 電視播中國山區小朋友好窮, 無書讀同無玩具玩, 我會同佢講, 不如下次捐d玩具比這些小朋友好嗎? 久而久之, 佢都接受左, 有時仲會主動話, 留d新d的玩具捐比d小朋友.
佢由細至大都養成一個習慣, 就是每年生日, 收到好多禮物. 我都只會比佢選一至二份自已玩, 其他keep起or轉送比人.

禁止訪問

複式洋房

比恐龍食左 .. 哈哈.  我自己都成日買玩具比囡囡, 家下都係一屋玩貝.  成日比老公話我買得太多 .. 其實阿女好少叫我買玩具, 係我自己忍唔到手, 見好得意就買比佢, 唔會好貴既, 幾十元既有, 十幾元既有, 特別日子都係百幾元貨仔, ok啦.  小朋友既工作就係遊戲, 係生活既一部分, 亦都係成長一部分.  到佢大d, 可以四, 五歲既時候清一清佢, 同佢一齊去捐左佢啦.  依家, 無計, 只好勤力d做阿四, 幫佢執好d ..  :-(

首頁

尾頁

跳至