意見反饋
義工

自由講場 今日: 2473|主題: 1009886

(轉貼) 李柱銘﹕助紓人口老化 指不宜拒內地孕婦來港

大宅

國民生產總值:2393

好媽媽勳章

(轉貼) 李柱銘﹕助紓人口老化 指不宜拒內地孕婦來港

【明報專訊】策發會上周亦有討論內地孕婦來港產子的問題,民主派的策發會委員李柱銘接受本報查詢時表示,內地孕婦來港產子可能長遠有助紓緩本地人口老化問題,不宜採取嚴厲的措施將內地孕婦拒諸門外,而特首曾蔭權的看法,亦與李柱銘頗為接近。

李柱銘表示,他在上周四的策發會上建議,政府增加產科的醫療服務和人手,確保本地孕婦有足夠的產科服務,以紓緩目前緊張的狀

男爵府

國民生產總值:5033

畀面勳章

Re: (轉貼) 李柱銘﹕助紓人口老化 指不宜拒內地孕婦來港

李柱銘食's啦~ :tongue:

大宅

國民生產總值:2393

好媽媽勳章

Re: (轉貼) 李柱銘﹕助紓人口老化 指不宜拒內地孕婦來港

Sorry! 原來已post

大宅

國民生產總值:4510

火都黎 白痴政府唔快D攪好佢香港人真係冇地企,真慘.收聲啦李柱銘.

男爵府

國民生產總值:6985

畀面勳章

香港尼個彈丸之地,要0廿多人做咩呀,食都吾夠食,工又吾夠開,以前讀書都係得6百萬人,而家有7百萬人重吾夠咩,尼條李柱銘都百痴!

洋房

國民生產總值:105

老化解決左~後來就是綜援同財源問題~睇佢黠解~佢有心呃綜援唔通你可以逼佢做野呀

別墅

國民生產總值:970

真係後悔當初曾經捐錢比民主黨,用黎買狗糧狗餅比狗食無咁嬲.
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

大宅

國民生產總值:2487

李柱銘X皮啦~
mandyho

大宅

國民生產總值:3451

大宅

國民生產總值:3885

李柱銘時常攪屎掍、
幾十歲人常博見報、
永無好提意、正衰神、
李柱銘 ~~我代表香港孕婦送比你~~~

男爵府

國民生產總值:6339

?-( ?-( 佢可能有病, 手指咬出唔咬入症.

大宅

國民生產總值:2739

之前民建聯既劉江華都有為呢個事件講翻d人話。反而民主派的何喜華,劉慧卿,何秀蘭,涂謹申, 吳靄儀, 梁家傑d乜野議員等等,為咗d選票,用納稅人d法援錢,幫d衰人攞咗居留權,而家重出埋個李柱銘講埋d廢話,睇黎都咪使旨意投佢地!

珊瑚宮

國民生產總值:107677

好媽媽勳章 畀面勳章

佢個腦又放左係個pat度丫

男爵府

國民生產總值:9221

睛靈勳章

比佢激死,人口老化問題,可以吸引d專才入境,好似郎朗、李雲廸等等。唔係吸引班人黎食公緩。
咁一月份唔收我我個份稅啦,因為我都就生bb,齊齊等李柱銘交稅我地都食公緩囉!! ?-( ?-( ?-(

男爵府

國民生產總值:6524

好媽媽勳章 畀面勳章

如果為解決人口老化問題而助長呢班人攞綜援. 日後問題-政府收入減(因為支出大過收入) 點算

euniceyung 寫道:
比佢激死,人口老化問題,可以吸引d專才入境,好似郎朗、李雲廸等等。唔係吸引班人黎食公緩。
咁一月份唔收我我個份稅啦,因為我都就生bb,齊齊等李柱銘交稅我地都食公緩囉!! ?-( ?-( ?-(
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

大宅

國民生產總值:2003

佢既言論根本就無用腦去諗過,佢個年代邊有綜援福利呀,你死你事啦,依家d人一落黎就大把福利,仲主動出錢出力同你攞綜援,有咩照顧不週就大把議員幫你告政府,所以由莊豐源案起,我就憎到呢班人死

男爵府

國民生產總值:8788

佢二奶吾知係咪大
6人所以會咁講
[

男爵府

國民生產總值:9032

環保接龍勳章

迫到香港人死快d,咁咪全部都係大陸bb夠哂年青化啦!
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

伯爵府

國民生產總值:18456

佢個腦係咪有問題

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.