樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近有冇邊間銀行做樓按平/優惠?

例如:
P-幾多厘?
送律師費......
現金回贈......
送信用卡簽賬......
細媽

大宅

2019新春慶豚圓

Re: 最近有冇邊間銀行做樓按平/優惠?

我都想知

複式洋房

我都想知
快快快 ☆  ╱╲ ╱╲ ☆    ☆ ☆  ╱╳+▲╱  ╲ ╱╲ ☆    ☆  ╱╱ ◢◣+   ╳  ╲   ☆   ╱ +◢█◣  �    ╲☆   ☆  ☆ ◢██◣ __▂▂█▂▂__

民房

我今個星期剛轉按去東亞

P-幾多厘: (唔記得係頭 1 年定 2 年) P-3.28, 以後 P-3.15
送律師費: 送 $2,888
現金回贈: 0.4% on 借貸額
送信用卡簽賬: 無
其餘: 送第一年火險, 其後就好似係 7 折

複式洋房

我想問 >>>是否跟地產傾完再去銀行借錢 >>>>
定係地產會幫client 搞埋呢?

快快快 ☆  ╱╲ ╱╲ ☆    ☆ ☆  ╱╳+▲╱  ╲ ╱╲ ☆    ☆  ╱╱ ◢◣+   ╳  ╲   ☆   ╱ +◢█◣  �    ╲☆   ☆  ☆ ◢██◣ __▂▂█▂▂__

民房

我的 CASE 是轉按, 所以自己揾銀行一手一脚攪掂.

至於你說涉及地產, 咁就應該係買樓了. 其實地產唔會幫你攪, 但一般大行 (因為我唔知小型那些有沒有) 會 REFER 一間轉介服務公司 (例如一間叫經 X) 幫你去揾附合你要求的銀行幫你攪, 那些轉介公司夥拍家銀行及金融機構, 為客戶提供免費按揭轉介服務的.

alberthhy 寫道:
我想問 >>>是否跟地產傾完再去銀行借錢 >>>>
定係地產會幫client 搞埋呢?

複式洋房

如果我去左一間細行到買樓>>>咁我可以點做呢?
自己找銀行呀

民房

其實自己找銀行也不麻煩呀, 再唔係你自己揾那些轉介公司都係一樣可以的.

複式洋房

多謝你的提示

民房

洗乜咁客氣呢 ~~~

複式洋房

yeah..........i am a new hand for buy housing.........................

大宅

HSBC 寫道:
我今個星期剛轉按去東亞

P-幾多厘: (唔記得係頭 1 年定 2 年) P-3.28, 以後 P-3.15
送律師費: 送 $2,888
現金回贈: 0.4% on 借貸額
送信用卡簽賬: 無
其餘: 送第一年火險, 其後就好似係 7 折

Thanks.........
細媽

首頁

尾頁

跳至