意見反饋
義工

樓市動向 今日: 0|主題: 66646

請問租客唔交租可點做?

大宅

國民生產總值:1179

請問租客唔交租可點做?

過咗成十幾日, 都未交租,CALL 唔到人,咁點?

大宅

國民生產總值:2290

Re: 請問租客唔交租可點做?

有冇公司電話呀? 我之前都試過租客唔交.
我仲信佢遲咗兩個月後會一次過交番3個月比我.
因為之前佢真係試過一次過交番3個月.
所以第二次咪信佢囉.
咁衰第二次衰咗, 佢真係唔交. 最後就即刻去土地審裁處收樓.
仲知要快囉. 我果次由佢冇交果3個月租連收樓好似唔使6個月收番, 都好彩間屋冇乜野囉.
e+再放租就好緊張. 租約寫明話遲過15日可以行動. 如果係死約度, 就煩d. 因為就算你申請收樓, 佢係你申請中交番租比你, 你都要繼續租比佢架.
我諗你繼續call佢, 15日後打去土地處問下情況就行動囉.

民房

國民生產總值:7

You may try to ask here:
租務療診室 (hosted by an expert)

http://www.28hse.com/bb/

複式洋房

國民生產總值:422

土地審裁處收樓.是否上去填就ok 呢

快快快 ☆  ╱╲ ╱╲ ☆    ☆ ☆  ╱╳+▲╱  ╲ ╱╲ ☆    ☆  ╱╱ ◢◣+   ╳  ╲   ☆   ╱ +◢█◣  �    ╲☆   ☆  ☆ ◢██◣ __▂▂█▂▂__

大宅

國民生產總值:4861

睛靈勳章

你帶定d資料去填form,佢地就會出封追租信比你,你就要去番你出租既單位,連續3日貼"追租信"

複式洋房

國民生產總值:422

THX THX
快快快 ☆  ╱╲ ╱╲ ☆    ☆ ☆  ╱╳+▲╱  ╲ ╱╲ ☆    ☆  ╱╱ ◢◣+   ╳  ╲   ☆   ╱ +◢█◣  �    ╲☆   ☆  ☆ ◢██◣ __▂▂█▂▂__

大宅

國民生產總值:1179

個租客AGE 28 斯斯文文,都咁cheap, i will call her again then take action!This is the first month she need to paid...
Anyway, Thanks all!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.