嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Pampers綿柔特薄,係吾係咁呀?

連續三次幫BB換片時,發覺有3-4粒吸水珠珠'痴'住咗响bb個pat pat 到,打電話問Pampers, 佢哋話這是正常,吾會引起敏感,不過都有D吾放心,之前用特級綿柔都吾係咁,你哋有無試過呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: Pampers綿柔特薄,係吾係咁呀?

嘩...d吸水珠珠走左出黎?
我個仔之前用XL...覺得佢塊片好似好薄,薄得黎好似d取就滲出黎咁...d吸水珠珠又走埋一堆攪到一舊舊...所以最後我轉左超薄~我覺得分分鐘好用過棉柔(只限XL,因為XL棉柔都係大陸/泰國做,所以質素差左好多~NB-L棉柔都OK...掛...)

別墅

me too !! I found lots of 水珠珠' on my bed - did not realise it came out from 片片

大宅

hokonepooh,

so, do u think it's still ok to use? i bought 100 pieces, what to do??

別墅

I also bought the pack of 100 pieces - only use about 20... ar.. I think I will try to finish them up. But will throw away if they continue to leak ..

洋房

棉柔係無100片裝個喎
得84片同54片裝
超薄先有100片
你講緊綠色定紫色???

大宅

特級綿柔 - purple color - Jumbo size 84 pieces
綿柔特薄 - green color - Jumbo size 100 pieces

what i mean is the green one.

子爵府

綠色果隻應該叫[size=medium]超薄乾爽 :lol:

別墅

紅色包裝果隻舒爽護膚, 質地薄薄幾好, 但係最最最唔好既係膠貼口位, 易貼難分. 好彩係朋友送既, 所以我唔會買呢隻用.

複式洋房

kawai928, 請問係特級棉柔嘜Size出了事呀! 在藥房or超市買嫁?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係 SIZE 出左事, 而家 NB 至 L碼既特級棉柔係日本制, XL碼就係中國制, 質素都即係差晒.

我都係因這個問題, 改用 GOO'N, 而我仔又用唔到 UNICHARM 米奇 (因為會漏尿), 所以無咪選擇了.

MiniDumbo 寫道:
kawai928, 請問係特級棉柔嘜Size出了事呀! 在藥房or超市買嫁?

子爵府

MiniDumbo 寫道:

唔係size出左事...
應該咁講啦...
因為棉柔XL...Pampers話轉左番大陸廠/泰國做...所以...一轉左之後已經好差...我個人覺得重差過超薄...
咁超薄又平d,好用我覺得好用過佢...所以我會話棉柔既NB-L都用得過~仍然keep住之前既水準,因為佢係日本做~
但如果講XL既話我會建議用超薄囉~
Goo'N都OK架~不過就貴左囉~我都係用之前買落既舊版...
因為我個仔比較早,10個月就要用XL...所以我當然會選又好用又平D既片片啦~

大宅

我用超薄L都有呢個情況出現

首頁

尾頁

跳至