想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

我好迷茫......

你們好, 我今年20+歲, 我同我男朋友拍拖一年多,
我打算同佢生個bb, 但係佢已經有兩個老婆,
但已經半分開壯態, 但每個星期都會同佢地吃飯,
有時仲會係佢屋企過夜, 但好多時都係我陪佢,
佢同兩個老婆前後已經有2個仔女,
正室一個, 第二個老婆又生一個,
佢話明唔會同我結婚, 如果我同佢生左個bb,
佢會照顧我, 我知道我地關係好複雜, 好唔正常,
我竟可容忍佢同第二個女人瞓,
但我又諗返係我自己唔岩先, 人地既小朋友都好需要爸爸,
我男朋友係一個好男人, 佢好顧家好孝順,
我試左幾個月都未成功懷孕, 昨晚他又到他老婆家睡,
我很不開心, 雖然我好愛佢,
但遲d唔知我可唔可以再忍受到呢種唔尋常關係。
**我唔可以同朋友傾訴, 我唔敢同佢地講,
我仲應唔應該同佢生bb呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 我好迷茫......

搵過個啦~~ 呢個世上唔係得呢個男人, 你咁唔自愛, 無人幫到你. 你仲唸住同佢生細路, 盞害左個小朋友.

仲話係好男人 好男人就唔會咁對個正室, 就唔會有第2 個老婆, 又唔會同你發展關係啦~~~~~

真係好男人, 對住每一個女人都咁專一, 有情有義

大宅

點解要攪到自己咁可憐,你明知佢有老婆你都走埋去,仲話要同佢生bb,你話佢好顧家好孝順,就唔會背住老婆出去偷食啦,路係你自己行,同唔同佢生bb都好,你今日行

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

唔應該為他生 bb, 咁害

民房

我都知道自己好傻, 但我真係好愛佢,
佢其實每日都係同我一齊, 一個月可能返去兩,三次,
其餘時間都陪我, 佢同佢老婆成日鬧交唔開心,
同我就唔會鬧交, 其實我想同佢生bb,
一半係我好鍾意小朋友, 一半係我想留住佢,
對唔住呀, 我知你地聽我咁講, 會覺得我好自私,
唔理bb既將來, 但我無你地咁好彩,
識到一個好老公, 我都想有完整家庭,
但你明唔明人生唔係咁如意, 希望你地唔好怪我。

禁止發言

大宅

吾好同佢生呀
他兩個老婆都同他生了各一個都留不住佢
你重以爲甘可以留住他嗎?
千其吾好甘看低自己
人生係有高低的,不會黑到底嘛
我吾覺得你吾會遇到一個好個你男友的男人
20+還後生,好多時間去了解一個人
吾好做d事係後悔呀

民房

但係果d係佢既前妻, 佢只不過因為d小朋友,
所以要keep住同佢地聯絡。

大宅

佢離左婚,take care仔女係負責的爸爸,但仲同前妻一齊瞓,都好唔妥啦!!你只不過幫佢揾籍口啫,你20+歲,咁後生,仲有大把時間去揾過一個好男人啦!唔好比眼前的東西擾亂你的思想

大宅

我仲應唔應該同佢生bb呢? <<< 你問得出呢個問題, 証明你自己都迷茫緊啦, 點解要o係唔清唔楚o既時候生bb, 你都識講你地o既關係好複雜, 好唔正常啦...生個bb出黎咪攪到仲複雜......你要記住生個bb出黎係成世架啦.....唔係玩玩下架! 你先得20+歲....有大把時間啦.....做女人o既真係聰明d啦....男人冇左唔會死架......你點知你第時搵唔到個更好呢....點解要同人分享一個人呢?!?! 唔好意思.....可能我激動左小小, 因為我有個fr.以前同佢男友唔小心有左bb, 佢地都好細個(25/26), 噤跟住男既就話結婚啦, 噤女既當然好開心佢肯負責, 不過佢就係好孝順果隻, 佢阿媽就同佢講, 你地唔要個bb先可以結婚, 佢個仔咪照做囉(勸我個fr.唔要bb), 點不知我fr.為左要結婚, 真係唔要個bb.....之後既我都唔想多講! 我個fr.就係嫁左個所謂好孝順既好人, 咪成日見佢都唔開心囉.....佢仲有排捱添.......!! (孝順"好"...係對佢阿媽, 唔係對你)

禁止發言

複式洋房

唔好傻啦.無幸福

複式洋房

傻妹,呢啲都係花心男人的藉口,不可以相信,
你應該從正面啲角度去諗,冇男人係身邊一樣可以過得好開心 我有很多朋友都係獨身,一樣生活得開心自在,冇必要做一啲將來連自己都後悔的事 :-( 不要做第二個"孔敏儀"啦 !!!!!

大宅

不要做第二個"孔敏儀"啦 !!!!! <<<絕到正確呀.....有版你睇!!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唉! 睇完喇, 本來唔想出聲架, 但真係忍唔住, 唔好意思!

樓主, 你其實都知自己立場係點架啦, 仲生? 將來就算你自己後悔都係, 係你自己o既事, 因為條路係你自己行出黎o既, 但個 b b 係無辜架....係你生佢出黎架, 你會呢世都對 b b 唔住, 因為你比唔到個健全o既家庭比佢, 而且你都有講, 佢果兩個 ex 老婆都生左啦, 咁又留得住佢個人咩, 極其量都係可以留住個男人咋, 仲係一個月得果幾日! 就算在 ex 老婆度過夜, 都唔代表佢地仲有感情, 至多咪上床囉 (唔好意思, 露骨左少少 ) 男人無愛都可以有性架, 唔同我地 d 女人咁, 要先有愛才會有性! 而家佢對你好, 係因為呢刻佢仲愛你, 他朝有日佢對你無 feel, 你點呀? 佢都同你講明唔會同你結婚, 咁唔負責任的男人仲跟黎做乜! 離唔離開佢係你自己的決定, 但講到生 bb 就真係十萬個唔好, 生左個 b b 係絕對留唔到男人架! 你咪話佢成日同 d 老婆鬧交o既.....當女人生左 b b, 好多野都唔同晒架喇, b b 扭計時, 你又忙住照顧 b b, 咁會冷落左佢, 咁大家感情有機會咁而淡左架喇, 再加上佢都無同你結婚, 到時一句分手就 ok 攪掂啦, 唔洗理你同 b b 都得! 佢係好男人, 但絕對唔係個好男朋友, 唔係個好老公, 亦唔係個好爸爸!

咪傻落去喇, 我地唔係叫幸福或好彩, 每個人都會有自己的經
我要努力

大宅

我都明有時愛一個人真係好難控制~但係您要明白,蝕低既係您自己咋傻妹~佢既然一個老婆,又第2個老婆,而家仲話明唔會同您結婚..您諗下~佢周第一個老婆一齊既時都可以唔要佢,識第2個...一個有婚約係身既男人都可以咁..既然您地唔會結婚..您難唔難保佢第2時一樣離開您? 您話結左婚既,都有"善"養費丫....但係您地冇喎...您難唔難保佢第2時一腳飛起您2母子丫???到時個bb又會好慘架喇喎...冇爸爸...分分鐘仲比人話佢係私生子....您捨唔捨得丫?
如果您生個bb出黎可以留住佢,咁您就太傻喇~佢2個老婆都有仔女,佢咪一樣係留唔住???係咪?
傻妹~有時, 愛一個人係重要,但係應該更加愛您自己同您既將來呀~~就咁就一世架喇~~

大宅

gigiwu,

唔該你唔好攪咁多野, 先攪掂自己d感情生活, 千祈千祈唔好生bb!! 你自己d野都攪唔清楚, 仲要整多個bb, 你會累死個bb!!

你唔止好自私, 而係非常非常自私!! 我唔覺得你可憐, 因為係你自己攞黎。 你都唔細啦, 成20+, 明知個男人有兩頭住家, 仲鍾個頭埋去, 然後話 "無你地咁好彩", 廢話! 條路係你自己選, 有人逼你咩?? 而家全世界得翻呢個男人咩? 你無男人唔得咩? 係咪求其有個人係身邊就得,唔理對方係咩人?

而家講緊一個生命, 一條人命呀! 小姐,你明唔明呀!! 人生緊係唔如意, 有邊個人可以事事如意。係咪唔如意就可以做野不顧後果。 你連呢d道理都唔明, 唔好攬咁多野!!

如果你生左bb, 但係個男人揾阿四,咁你可以點? 再生多個bb?? 你唔好再自怨先艾, 怨命苦。 你只要離開個男人,就唔駛迷茫。

大宅

gigiwu,
好唔好彩係自己可以選擇架, 你估我地冇試過唔好彩既經歷咩, 睇下你識唔識選擇姐, 如果你仍然選擇同呢個男人一齊, 噤好唔好彩咪就係你自己o既"選擇"囉!!
gigiwu 寫道:
我都知道自己好傻, 但我真係好愛佢,
佢其實每日都係同我一齊, 一個月可能返去兩,三次,
其餘時間都陪我, 佢同佢老婆成日鬧交唔開心,
同我就唔會鬧交, 其實我想同佢生bb,
一半係我好鍾意小朋友, 一半係我想留住佢,
對唔住呀, 我知你地聽我咁講, 會覺得我好自私,
唔理bb既將來, 但我無你地咁好彩,
識到一個好老公, 我都想有完整家庭,
但你明唔明人生唔係咁如意, 希望你地唔好怪我。

大宅

Agree with miffymiffy, 如果佢真係好男人, 就唔會見一個愛一個, 佢太多情, 唔專一, 就算幾好都係無保障,無安全感。當一個男人俾唔到安全感你, 幾好都無用. 你趁自己仲有大把青春, 去搵過第2個男人....

複式洋房

係 bk 呢喥 D sisters 個個都有自己的經歷,有開心
同 唔開心的 :-( 都有,我哋唔係所有事都一帆風順,你上得來呢到都有睇我哋的分享, 幸福系自己找尋,並唔係"守株待兔"等返來的 :mrgreen: 要拿出勇氣去做,呢到個個sisters都係咁啦!!!如果唔係,我哋都唔會同你分析咁多嘢啦,傻猪

首頁

尾頁

跳至