自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:求指教。。有仔既請進

我仔話佢係除唒褲去,佢就9歲,我有叫C6教個仔唔使除哂褲,但C6話其實有啲大人都係咁,見到pat pat去vv

大宅

熱血勳章

我都無教個仔點小便,啱啱幫你問佢~
我:平時你返學點小便呀?拉低條褲定拉拉鏈?
仔:拉褲鏈就得,唔駛除褲呀!
我:邊個教你呀?
仔:我自己諗呀!
其實我覺得佢係見到其他男性係咁,佢先有樣學樣,因為佢四歲未夠,我已經俾佢自己入男廁小便,然後再同佢入女廁再洗多次手
寶貝今年升二年級

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

gucci_ha 發表於 13-8-29 22:41
升小一校服唔同幼稚園。。有褸有扣
是吾教男孩唔洗除褸除扣只係拉低拉連扲jj出黎痾?
小一生只撩JJ出嚟, 盞濕衭
等佢喺toilet"觀摩"得多, 佢自然學得識...

子爵府

2018復活節勳章

我仔話粒鈕好實(我都覺),而條又有橡筋,佢話好似幼稚園咁成條除

男爵府

我叫老公教亞囝除拉鏈痾vv,正確步驟爸爸清楚d

別墅

我仔幼稚園教佢地𢲡高條短褲一邊褲管痾VV,而家升小一我教佢拉低拉鏈痾

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

謝大家指教

珍珠宮

真係冇諗過呢個問題您太細心了我大仔三歲由N班時就由老師教佢去廁所,在家中也是自己拉低條褲所以冇諗過如果條褲有鈕佢點除,我太粗心了

男爵府

阿囝升小一,今朝返學著校服才醒起呢個問題,同佢一齊諗下點樣最快又乾淨,最後佢今日試咗只拉下褲鏈,算OK,但想知有冇更好的方法。

我哋覺得如解皮帶加解兩粒鈕,之後又著回,成個小息冇得玩冇得食喇!

大宅

Er......你講開又係喎。。。
今年我仔小二,
但到依家我所冇問佢點去。。。
其實正確係點去嫁?
聽日再問下佢先,廢事比人笑。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係在升小一前個兩個星期,晚晚叫阿仔練習下 解開鈕,拉開拉鍊,之後叫佢攝返好校服。因為早準備,無去廁所問題。佢只係試過一次肚痛去 bubu,忘記取紙巾入去,果時回家,工人洗佢件校服洗到傻

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:gucci_ha 的帖子

真係每個階段都係試返黎,回想亞仔一上小一,佢都未識扣樓,都幾擔心佢唔知點去廁所,於是去搵橡根型皮帶,即是前面是扣住的,但後面是橡根,咁去小便就連皮帶連褲成條除落黎痾,再慢慢train佢扣樓技巧,不過我是叫佢入廁格內痾的,我好怕佢突個pat pat出黎比同學見到有排笑

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我聽我仔幼稚園校長講,k3會教佢地。。。。不過我諗唔係間間都會咁教吧

男爵府

2仔升小一,大仔升小三

大仔: 唔使成條褲除,拉開褲鍊,(a)伸手入去拉低底褲的褲頭,攞jj出來就屙到! (b)由底褲的褲腳攞jj出來屙!

成條褲除低,要束番件衫,對小一生比較困難

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:升小一校服唔同幼稚園。。有褸有扣是吾教男

原帖由 gucci_ha 於 13-08-29 發表
升小一校服唔同幼稚園。。有褸有扣
是吾教男孩唔洗除褸除扣只係拉低拉連扲jj出黎痾?
其實我都擔心緊同一個問題,大仔都係黎緊九月讀小一,褲頭係西褲款,最慘係要用埋皮帶!皮帶新買真係好難除,攝恤衫又好論盡咁!我都好驚佢唔知點搞!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實成條除唔係問題,係怕佢地攝衫攝唔好仲衰。。因為件校服長到當裙著。。。。註:係度校服ee度架

水晶宮

畀面勳章

我仔已16歲,我縱無擔心過佢唔識掏鳥放哨wor佢細個,我只提佢放準d唔好滴出界,唔好濕褲仔

珍珠宮

引用:但條褲都係橡根頭,一拉底就可以去! +

原帖由 ilovexo824 於 13-08-29 發表
但條褲都係橡根頭,一拉底就可以去!
我仔都係,小三了,都不會拉開條拉鍊的

男爵府

1) 我個仔片都未戒,入嚟參考定先
2)原來咁多小朋友要媽媽粗心佢點尿尿㗎?唉,我已經一而再再而三咁同老公講話呢啲嘢梗係你教佢啦,我點教啫,跟住佢話呢啲嘢唔使教自然會識㗎啦,點示範痾尿畀人睇啫(少少怒多多羞)

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我囝話除拉練 , 唔會成條褲除,佢話麻煩喎
愛 我 就 別 傷 害 我

首頁

尾頁

跳至