論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 僱主【吹水唔使抹咀、有乜吹乜】PART V

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

恭喜哂呀! 肯定開心過中六合彩
doristsang 寫道:
好開心呀.....

今日收到一份好大好大既聖誕禮物....就是..

[size=x-large]女拔小收左我呀女...

今日收到信...好開心, 全港只收108名小一新生, 好好運, 我呀女是其中一個....

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

Winnie,
唔駛煩住啦, 到時派得唔好再想辦法(我都知做媽媽好難唔擔心, 不過點都要支持吓妳).
winnie_sh 寫道:
你就好啦[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1613.gif[/img]
我仲有排煩,仲等緊政府抽獎! :cry:

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

Winnie, 唔好煩啦...這些東西都是要講運氣的, 我呀女考到都是好運, 並非有什麼過人之處。

如果陽光妹派得唔好, 你就要準備去叩門, 而家要prepare個女有好d成績, 等叩門面試有好d表現

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

醒目開學勳章

doris,

其實係因為已經有呀Fa 99幫手,不過要等第二轉...
我係報資助學校,尤其是新界區唔同出面名校要面試,佢地係直接睇叩門,但入面係睇人事背景,仲要係得唔得都得個等字...
陽光佬炳我一鑊話等二輪唔好再報鐘聲小學,佢話跳區機會唔大,叫我等二輪唔好靠人事喎!
我無理佢,諗住靜靜雞報番唔出聲 :mrgreen: 因為我唔講,佢唔知幾時報名,過o左海就神仙

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我部機痴左線,突然咩討論區都入唔到. 我依家係兜個圈係pm度入番黎.

子爵府

醒目開學勳章

係BK問題呀! :tongue:

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

sweetcouple,

我有睇到個貶眼圖, 但..好似效果冇想像甘好, 所以冇用到, 不過..好多謝你花心思幫我整...

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

無左呢個bun我諗我會癲左.真係EQ好高,完全頂得住我99 d音波功.[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_112.gif[/img]佢真係對老人家好尊重.

winnie,
我今日條龍"鄧"終於決定一半炒球,一半清蒸. 我同阿bun搞呢條魚,笑C左係廚房.[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_776.gif[/img] 2條友按住條魚黎片.

珍珠宮

winnie_sh 寫道:
你用緊邊個台?通常舊客有優惠買機,我會推介我用緊的

K610i特點[img align=left]http://www.peoples.com.hk/images/handsets/ericsson_k610i.jpg[/img]
-------------------------------------------------------

支援 GPRS、WAP 及 MMS 技術三頻手機 (GSM 900/1800/1900)
支援 WCDMA (3G) 技術
262K 彩色屏幕顯示
內置雙數碼相機: 200 萬像素數碼相機及 30 萬像素 2 倍數碼變焦 VGA 相機
可自行錄製及播放短片
支援視像串流
72 和弦音樂鈴聲
可支援 MP3 音樂鈴聲及內置 MP3 音樂播放器
可下載多和弦音樂鈴聲、屏幕保護圖案及背景圖案
內置高達 16MB 記憶體並附 Memory Stick MicroTM (M2) 咭槽
支援藍芽數據連接

因為係台買只係$1680,街買要過$23xx
過日本都可漫遊,美加又用到,聲大字大(我覺得太大添 )有黑色、豬紅、銀色同白色(我就買了白色 )
你諗諗啦!

Winnie :
唔該哂你地,我自有手機以來就用人人台,直至先半年至轉咗和記同老公阿女一樣,除方便sms外,人人台有好多我地成日去嘅地方係完全收唔到....
我會去睇吓,另外想問吓Sxm Sung 好唔好,我呢部用咗n年,想佢壞又唔壞....
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

珍珠宮

sweetcouple 寫道:
駛唔駛影相? 要唔要好細部? 中意摺機定直身機???

Thanks for your immediate reply.
影唔影相冇乜所謂,但太細好易拎唔穩,我用開摺機,唔駛 lock keypad 方便啲!
我問阿女Winnie推介嗰部,佢話:嘩你唔駛要咁多嘢喎!

FA :
我尋晚咳到喉嚨都紅哂又勁乾,今日頂唔順又睇番個婦科,佢都係話敏感,食咗啲藥,而家超眼瞓,要去 啦!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

我就用緊"Sxm Sung"Anycall,我一直都好鍾意佢地夠薄. 同埋我唔駛要好多功能,基本野我就ok,所以我幾鍾意依家呢部.

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

sweetcouple 寫道:
[quote]
FA8866 寫道:
我就用緊"Sxm Sung"Anycall,我一直都好鍾意佢地夠薄. 同埋我唔駛要好多功能,基本野我就ok,所以我幾鍾意依家呢部.

我本來想買果隻乜鬼chocolate架......結果老公話唔好, 我先至揀同佢一樣的SE~[/quote]
我呢隻係SGH-D908呀 chocolate我睇左,但佢唔可以加記憶咭,所以唔好架.

伯爵府

各位,

ella 有野攪 ("爭取本港孕婦權益大行動"), 見 "自由"果便, 明天(23/12)下午可以的盡量黎支持一下.

我一家大小都去.

mylulu

首頁

尾頁

跳至