跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

1103 媽媽會-Part 16

[size=large]Dear all,

男爵府

Re: 1103 媽媽會-Part 16

[size=large]祝大家d仔仔囡囡身體健康呀!

男爵府

[size=large]happy new year~~

大宅

好彩, 今朝上來睇下, 唔聲唔聲開新板!

Dear all,

[size=large]HAPPY NEW YEAR!

你地小朋友係唔係今日返學喇? 亨亨仲未, 放埋今個星期先返呢! 今個假期, 佢都玩得好盡, 之前我兩公婆帶佢去玩, 今日我地返工, 公公婆婆又會帶佢去玩, 明天就輪到爺爺麻麻, 佢個心唔散都難.

大宅

醒目開學勳章

poonhui,

Matthew個心都散左啦!因為我地放假日日都同佢去街攪到佢去街就話唔返屋企今日又唔肯返學呀!
尋日終於去左濕地公園啦!不過沒有什麼特別得個行字,

大宅

Dear all,

Happy New Year ~

今個假期都玩到亂晒時間,聽日開學啦,都唔知起唔起到身 ~

ahpei

男爵府

[size=large]Happy New Year!!

Kelly&Ruby兩個終於番學啦,我老公都放完假,而家我可以有番私人時間啦

[size=medium]CKBBQ

一個照顧兩個,真係忙到癲 ?-( ?-(
媽咪幫你手,真係可以鬆一口氣呢

細佬同翹翹真係好似樣呢,真係好鬼鍾意見到D咁warm o既相片呢

[size=medium]ahpei

Long time no see la~~
o岩o岩前兩日心血來潮諗起你, 因為好耐冇見過你lu~~ Birthday & Christmas Party又見唔到你,Heaton都應該大個咗好多呢 , 有冇新相呢

頭先開過Heaton 個Blog, update係9月份, babyhome就因為我用緊PCCW,load極都load唔到,聽講PCCW之前地震最傷,震鬼斷曬佢D電纜,而家都未修復好呢~~

男爵府

[size=large]Happy New Year!!

盈盈今日都返學啦!

男爵府

假期都係成日去玩, long long今日返學都係唔願返, 不過好大原因係唔鐘意著校服, 佢鐘意著運動衫返學, 好在學校比日日都著運動衫, 唔係就死火. 但long long出門都係喊, 因為佢唔鐘意著家姐件校褸! 真係好鬼煩, 又唔見家姐細個時係咁!

男爵府

[size=medium]Littlepigpig

哈哈~~ 呢D就叫做有辣有唔辣啦, 唔明! 之前你話大囡Cherry冇心肝,所以佢冇咁在意係乜衫,而細路心做事,所以咪會介意D細節囉

Ruby都係心做事,所以好細心,較留意細節,所以有時都覺得佢幾煩,但就因為係細心, 有時有會好得人心呢

男爵府

cherrylung 寫道:

哈哈~~ 呢D就叫做有辣有唔辣啦, 唔明! 之前你話大囡Cherry冇心肝,所以佢冇咁在意係乜衫,而細路心做事,所以咪會介意D細節囉

Ruby都係心做事,所以好細心,較留意細節,所以有時都覺得佢幾煩,但就因為係細心, 有時有會好得人心呢

你既分析又真係幾啱wor! 老公成日話我大細超, 我話係呀, 鬼叫阿女唔鍚我呀!

我都知既, 人真係無十全十美, 老公話細佬好痳煩, 係我同工人先氹得掂, 我就話阿女夠煩la, 咪又係佢先攪得掂!

男爵府

cherrylung,
唔知合掌爪煲湯有咩益呢? 係咪只係煲廋肉都ok架? 因為叫工人去買, 怕佢唔識up, 求其叫佢買pork就算. 除左加蜜早, 南北杏,仲有咩可以放落去呢? 我睇書只係呢d材料, 好似好少野咁既.

男爵府

合掌瓜煲出嚟夠清甜,所以唔駛加好多野煲都得

但你如果想個湯甜D,可以加埋粟米. 又或者想再潤肺dd,可以加埋雪耳, 隨你歡喜

我兩個囡呢排D咳未清,我都係煲海底椰湯比佢哋飲

男爵府

依家先知開左新版添!

[size=x-large]Happy New Year!

大宅

醒目開學勳章

cherrylung,

我上次煲海底椰+合掌瓜+紅蘿蔔.你既海底椰湯又有什麼材料呀?

大宅

醒目開學勳章

vvbaby,

就係見你唔開新part,見今日新一年所以我走去開囉!

男爵府

[size=medium]cherrychung
好呀!呢個重任就交俾你啦! 嘻嘻!

希希豬今日都未返學, 聽日先開始返, 唔知佢會唔會唔願返呢! :-|

男爵府

cherrylung,
人地比左5個合掌瓜, 唔知一次過煲晒, 會唔會多得滯呢? 我上次見個friend有比紅蘿蔔, 我覺得好甜, 好正, 但老公話合掌瓜同紅蘿蔔唔同類, 一齊煲好似怪怪地wor.. 我上次買左急凍既海底椰, 放d落去係咪都ok呢?

男爵府

[size=medium]cherrychung

之前咪講過你聽囉

海底椰鮮百合南杏蜜棗瘦肉湯(如喜歡可以加埋'無花果')

哈哈~~ 你想煲o個款湯,cherryChung上次煲咗 你哋真係心有靈犀o家jet

五個合掌瓜,又真係幾多o下喎,如果咁落咁多合掌瓜,唔駛落其他野都夠甜啦

[size=medium]VVbaby

希希豬個blog有字冇相片睇呢 D相load極都係 x........., 一張都睇唔到呢

複式洋房

如果比我煲合掌瓜,我會2個合掌瓜,2條甘荀,10粒8粒栗子,4粒"蜜餞,20蚊西施骨,甜到漏~~~﹝4人份量﹞

首頁

尾頁

跳至