自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+skmibb+於+13-09-21+發表哈哈

原帖由 JASON1124 於 13-09-21 發表
你好好功力!!
練出一雙麒麟肩

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

力神 發表於 13-9-21 13:46
我覺得睇情況啦!如果附近無育嬰室,咁係車仔上換都可以體諒!

珍珠宮

引用:我覺得睇情況啦!如果附近無育嬰室,咁係車

原帖由 力神 於 13-09-21 發表
我覺得睇情況啦!如果附近無育嬰室,咁係車仔上換都可以體諒!
agreed

男爵府

回覆:港媽港爸行為B6化

我覺得用車仔換片沒問題羅!又沒味又沒將片亂放甘ok.

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:我唔知樓主你有沒小朋友..我都知係餐廳換都

原帖由 ball0404 於 13-09-21 發表
我唔知樓主你有沒小朋友..我都知係餐廳換都唔係咁好...有時好多商場根本係沒育嬰室..
女廁又根本沒位可以放 ...

請勿打招呼~

侯爵府

bb幾個月大我都試過係茶樓枱底或bb車內同bb換片,當然係快手快脚,同埋我唔覺有人會走去裝我地 其實唔係個個廁所都有換片塊板, 亦唔係個個廁所都乾淨…我都唔想比人睇蝕bb個pat pat…但有時真係冇辦法。唔通"焗"住個pat咩…
利申:我冇歧視b6人係呢d地方幫bb換片,只係唔中意果d教d識行識企既幼童坦盪盪咁隨地大小便既父母。

子爵府

引用:Quote:原帖由+qq1224+於+13-09-21+發表係囉

原帖由 callmepls 於 13-09-21 發表
咁可以推出餐廳門口,或者搵個角落,又或者問下侍應有冇啲冇人嘅貴賓房……可以好多方法,睇下啲自私嘅人肯 ...
餐廳門口咪變" 周街換片" 囉. 一樣有人會嘈. 有 " 貴賓室" 咁高級既餐廳分分鐘洗手間有換片位添啦. 我本身住外國所以本來都好不明白點解有人要當街換片. 但返過來香港後真係想像唔到既不便. 我去九龍城食泰國野同打冷, 真係冇可能用到佢地d 入左去都轉唔到身既廁所換片囉. 餐廳又窄到車仔都開唔到. 除左同老公極速快手係位換我諗唔到其他方法. 一句到尾. 有頭髮邊個想做"lak 呢"呀?! 你估我好想bb 周街換片呀? 我夠想間間餐廳都有換片設施, 我可以好優雅咁慢慢換完片, 仲補埋妝先出來添. 但香港真係唔係咁多囉. 除非你話帶住bb 就咪鬼同佢去街坊地方, 咁我冇野講.

珍珠宮

如果無異味,靜靜地唔影響人情況下我可以接受~呢d甚至乎唔講都無人知添
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

男爵府

都唔明d人點解咁8𥄫住人地

子爵府

好媽媽勳章

講得出呢d換片問題既人,通常係未有小朋友,一係就有工人,又或者係超有錢,有錢到次次出街都搵到有育嬰室既商場或者o係自己私家車換

子爵府

BK Milk勳章

引用:講得出呢d換片問題既人,通常係未有小朋友

原帖由 candybbnow 於 13-09-21 發表
講得出呢d換片問題既人,通常係未有小朋友,一係就有工人,又或者係超有錢,有錢到次次出街都搵到有育嬰室 ...
agree,有小朋友既人容易理解D

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

B6都唔用片片...我諗周圍搵地方換片既...都係HK人多....

講真..我仔BB時我都有係食店換過片(唔係成日,但係有時片片濕晒好難唔換)..冇計...我重要係10年前...當時真係冇幾個商場有育嬰室....就算廁所有換片板...都會係D..你根本唔想摸落去既板...你重點會放個B瞓落去

其實如果唔係大大..我覺得係BB車換片係OK既...就算係食店內...但係如果有大大...就應該搵D冇乜人既位....當年我會推BB車入廁所果D巷入面換

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

死啦。我雖然無咁做過,但真心覺得無咩問題,佢影響唔到我喎,無便便又無味

大宅

無問題,係bb車就得!

公爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+qq1224+於+13-09-21+發表係囉

原帖由 callmepls 於 13-09-21 發表
咁可以推出餐廳門口,或者搵個角落,又或者問下侍應有冇啲冇人嘅貴賓房……可以好多方法,睇下啲自私嘅人肯 ...
你有冇小朋友?唔係自唔自私既問題,試問如果你m come時多到就漏,你唔換會點?做人多啲體諒,少啲埋怨。同埋如果我真係逼於無奈要喺街換我都會喺bb車裡面再搵個角落換,我唔會想個個人都望到小朋友既私處囉

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

大宅

引用:Quote:原帖由+JASON1124+於+13-09-21+發表s

原帖由 skmibb 於 13-09-21 發表
哈哈!你未試過呢,我就試得多。香港真係唔係個個商場有得換片,就算有都好鬼窄,又污糟。就算係又一城,都唔係 ...
好勁呀你!

水晶宮

引用:我唔知樓主你有沒小朋友..我都知係餐廳換都

原帖由 ball0404 於 13-09-21 發表
我唔知樓主你有沒小朋友..我都知係餐廳換都唔係咁好...有時好多商場根本係沒育嬰室..
女廁又根本沒位可以放 ...
Agree

公爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+callmepls+於+13-09-21+發表

原帖由 大眼的Dog 於 13-09-21 發表
餐廳門口咪變" 周街換片" 囉. 一樣有人會嘈. 有 " 貴賓室" 咁高級既餐廳分分鐘洗手間有換片位添啦. :unkno ...
Bb真陰公,喺育嬰室又唔換得片,廁所又冇位換,匿埋喺bb車換又唔得。做女人要用m巾都知辛苦唔舒服啦,何況bb要包住咁大條片!我唔係認同b6周街痾屎痾尿係岩,我只係覺得香港人應該多啲體諒

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

珍珠宮

有時真係係附近兜來兜去都無地方換,做媽媽o既只好揀最少人最隱閉o既地方快換(無C),有時呢個地方剛好係餐廳…

其實我自己都尷尬至極,已經盡左力避免了~~~
輸入搜索內容

大宅

唔鐘意同影響倒係好大分別,而家d人將唔鐘意講到人地犯下大罪禁,我好少回呢啲post , 但見過幾個,真係覺得,唔通開一個方便門比bb既胸襟都無?真係臭親?周圍有屎同屎味?屎片四圍擺?點解同個bb計較呢?人地真係無地方換片嗎?去廁所又比人講,係架車又比人講,換條片好快姐!得罪都要講句,真無同理心!

首頁
12345...15

尾頁

跳至