自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

聽長輩講過結婚出門時落雨,甘會代表呢段婚姻唔好,係咪有甘既講法?

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:落雨出嫁

信則有,不信則無

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

吾好諗咁多,貴人出門招風雨今日打強風,祝你同伴侶打風都打吾甩

丫雅    發表於 13-9-22 12:39
偷懶喵星人    發表於 13-9-22 12:27
wcpcelia    發表於 13-9-22 09:52

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

咁都有得講

侯爵府

呢d先叫做打風都打唔甩

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

陽光普照, 風和日麗結婚嘅婚姻就一定好好? 婚姻乜唔係應該控制響人嘅手中?

子爵府

回覆 sueytsang0821 的帖子

不是,落雨兼打風,代表打風都打唔甩,好的徵兆

大宅

我覺得係貴人出門招風雨,仲打大風tim, 即係話呢段關係打風都打唔甩

我地兩個都幾Friend架, 得閒上來我地個 Blog到坐下 : http://www.hkheadline.com/blog/reply_blog.asp?f=ZOQNIYLCWP69260&id=59842

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

我夫家擺酒係!我自己出世都係!擺滿仲食食下八號,酒樓要關門娘娘講反

侯爵府

引用:吾好諗咁多,貴人出門招風雨今日打強風,祝

原帖由 pandat 於 13-09-22 發表
吾好諗咁多,貴人出門招風雨今日打強風,祝你同伴侶打風都打吾甩

...
呵呵,岩架。個天同你喊左,一世唔洗喊麻!

打風都打唔甩呀!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

信吉利的說話便可以了

公爵府

傳統睇你信唔信,我屋企後生一輩就唔信,結婚唔揀日,破日都照結,結婚嗰日表姊妹加新娘子仲開玩笑話回門係咪要灑白米喺地下,全家去瞓,睇吓我有無返過嚟,老一輩聽到仲一齊笑

大宅

引用:呢d先叫做打風都打唔甩

原帖由 魚毛媽2008 於 13-09-22 發表
呢d先叫做打風都打唔甩

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:聽長輩講過結婚出門時落雨,甘會代表呢段婚

原帖由 sueytsang0821 於 13-09-22 發表
聽長輩講過結婚出門時落雨,甘會代表呢段婚姻唔好,係咪有甘既講法?
風雨同路,打風刀打唔甩至真〜

simple is the best~

翡翠宮

我當年出門前一晚即上頭嗰晚黃雨,嫁嗰日周地水氹但無再落雨。都幾狼狽。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

伯爵府

想生BB熱投

回覆:sueytsang0821 的帖子

係出世乜天氣,嫁果日就乜天氣。

765830  唔啱  發表於 13-9-22 14:28
I am Agent P

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:sueytsang0821 的帖子

晤信;個天冇咁得閒計住你幾時出門

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我聽嘅講法係孤寒喎

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

sueytsang0821 發表於 13-9-22 09:47

我出門個日8號風球喎,嫁左廿幾年仲未離婚!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

首頁

尾頁

跳至