爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

鐘意打機o既爸爸!

各位鐘意打機o既爸爸,你地會o係乜野情況之下會放棄打機or打少d,因我老公最近不用返工,佢可以由朝打到黑,有時bb喊佢都唔理,佢話打緊大野行唔開 .唉!睇見都眼怨,最慘o既係佢周圍d frienf 都打緊,一走埋一齊o既話題就係打機.未結婚o個陣去睇戲等開場,我話行下街打發時間,佢又死都要入機鋪,激到我戲都唔睇就咁返屋企.尼個方法都幾好,起碼有幾日佢會打少d,但我而家已經係人地媽咪&老婆,唔可以唔理老公就咁走左去咁任性,而且都結左婚略!走得去邊?我下一個計畫係想打爆佢個電腦 ,請問你地有無其他方法好過尼個,thank!!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

Re: 鐘意打機o既爸爸!

joey:
我都係好鍾意打機的人...
你話要我即刻唔打機就真係好難....
其實打唔打機真係好講個人意志架.....
不過我諗當有事發生時,都唔會掛住打機啦~~~
我而家打少左好多....
之前日打夜打....(因我在學校做,假期勁多)
後來部機死左,無得打,好辛苦...
開頭真係好唔知點....
但係耐左之後又無咩野~~~~
而家我都無諗住成日打啦!!!
因為我都就快做爸爸啦~~~

洋房

結婚之後已經打少o左好多, bb出世後, 直情未打過電視遊戲機...最多只係lunch時間入下機舖...
最近買o左部PSP先打番機...
女兒出生日期: 2004年7月25日 :lol
一個login名, 兩夫婦用...不要見怪... :P

別墅

咁我老公咪無得救o羅?!點解我咁命苦,生左亞b出黎,已經比亞b分左半個老公,而家重要分多份比個電腦,唉!我剩返3份1個老公喳!點解你地咁生性,我老公就...我唔想下半世都係咁,邊個可以幫我. :-(

大宅

我以前都好鍾意打機, 其實而家都鍾意, 不過唔輪到自己鍾意, 我仲記得BB剛出世冇耐, 要搬左部遊戲機同電視出房, 換個位放張BB床, 當時心情的確down一down, 亦從果陣開始知道BB要佔領我既生活.

不過而家少打只係因為忙, 有時間我都會開遊戲機, 仲要玩d我唔係咁鍾意玩既卡通GAME, 因為個囝會好興奮, 雖然佢仲未識打...
我個仔好得意架

侯爵府

畀面勳章

hi,

我都係好鐘意打機既爸爸...
(有睇我

別墅

其實我都好有耐性同佢傾,叫佢抱多d個女,如果唔係大個就唔會跟你,掂知佢就抱住個女一齊打,我緊係唔會比佢咁做啦!亞女笫日有近視掂算?chunchun_daddy,希望係好似你咁講,尼個係適應/轉變期,如果唔係我就慘了. :-( :-( :-(

大宅

我以前未生阿女個陣都係成日玩online game..不過生左佢無乜時間玩!!我老公又係成日打機~又係呢排唔洗返工~向屋企日打夜打~同佢講野就成日話我打緊機呀~唔好嘈啦!!!!!!聽到真係想一巴星落去...叫佢出街又話打埋先一等等幾個鐘~~佢話自己係隱蔽青年死唔死!!唔鍾意出街~最好就坐向屋企對住個電腦或者ps2~~~ 我都係講佢唔聽!所以而家慣左~話知佢!!
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

打機打通宵小兒科.....

別墅

今日佢又帶左個三奶返來(wii),睇來我尼個大婆都就來無位企. :-( :-(

大宅

Joey_Au 寫道:
今日佢又帶左個三奶返來(wii),睇來我尼個大婆都就來無位企. :-( :-(

佢呢個三奶好都好想買呀!

男爵府

Hi

我都係好鐘意打機既爸爸, 聽妳咁講, 妳老公真係好鐘意打機, 其實鐘意打機係冇乜問題, 問題係時間分配, 溝通o下就冇問題啦, 我好多時都係犧牲訓教時間黎打機...

侯爵府

畀面勳章

嘿嘿,

>>我好多時都係犧牲訓教時間黎打機...

比個5我啦~

樓主,

小心...個"三奶"wiimote...會掟爛你部tv...

子爵府

我打 delta force 打足七年, 打到昨晚都仲打緊. 我都係唔好亂講野囉.

民房

Since my son birth on 2005, I have no time to play the XBOX and PS2 anymore. Last night, I have packed my old XBOX and put under the bed :( Actually, I want to upgrade (Buy again :p) them to PS3 and Xbox 360 but gave up finally because scare to waste it and no time to play again.

BTW, my favorite game is Rainbow6 and winning11. :-( bye bye

大宅

我老公都好鐘意打機,亦都因為打機冷戰過不知幾多次,無可厚非,打機係某克些男人生命中不可缺少的東西,不過,我相信除此之外,老婆同BB都應該係老公心裡有一定地位.雖然,我唔明點解老公咁鬼鐘意打機,我知道我呢一世都唔會明,咁咪自己開通D囉,叫佢唔打無可能

複式洋房

我以前係機迷, 係紅白機年代暑假試過打(剎)以達傳說係房四日通頂, 只係食同柯. 爆機後昏迷 48 小時.
家下只可深夜打, 有時重打到聽朝 5. 6 點. 唔訓便返工. 但白天便不可打了. 最多星期日同阿女打 KERORO
其實我是 KIDULT 來的

別墅

ricfa:
我o既情況咪同你一樣o羅!不過未至於咁嚴重,我叫佢做野都會采我,但要等5-10分鐘,因佢永遠都有隻"大佬"打緊.我都開始對婚姻無晒憧憬,見到佢以成習. :-(

禁止訪問

男爵府

尋日睇過$1850 water, 冇game跟...
[quote]
awah112 寫道:
wii 而家賣幾錢呀?我已經買

首頁

尾頁

跳至