在職全職

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

Re: 有無74年的在職MAMI可以傾下謁呀?

但系,有時睇到小朋友咁乖,再辛苦都值得啦!妳又好啦,有一個女。我就系2個光頭仔,唉∼∼∼。我同我老公。都好中意女女,但系就無福氣生到 :-(

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔緊要啦, 仔女都冇所謂, 係緣份黎, 我都有2個仔仔啦! :mrgreen: :mrgreen:
audrey-mami 寫道:
但系,有時睇到小朋友咁乖,再辛苦都值得啦!妳又好啦,有一個女。我就系個光頭仔,唉∼∼∼。我同我老公。都好中意女女,但系就無福氣生到 :-(

複式洋房

系哦,最緊要小朋友爭氣啦!無成日咁巴厭。尤其是男小朋友!

別墅

我都係咁講,我都好鍾意女仔呀,真係同D女冇緣 :-(

別墅

雖然我係73年, 但都要插咀. ?-(
你地就好啦, 有咁大嘅B, 我個B只得3 個半, 有排捱 :tongue: 但係唔怕只要佢一笑 世界更美妙 (嘔 :D)

複式洋房

sheungma,你的sheung點寫啊?
-----------------------------
小朋友咁細,妳就要辛苦啲了。你住的好遠麼?

別墅

咁我個囡囡又真係好鬼"痴"我, 又識"dun"我, 連我洗澡佢都要坐係廁所到等我

但系,有時睇到小朋友咁乖,再辛苦都值得啦!妳又好啦,有一個女。我就系2個光頭仔,唉∼∼∼。我同我老公。都好中意女女,但系就無福氣生到 :-(

複式洋房

羡慕

別墅

唔駛羡慕, 其實我老公就好想有個仔. 佢係80-90年代甲組足球員, 佢成日話佢d球技就咁就失傳

羡慕

複式洋房

是香港球員嘛?

別墅

是, 不過而家已經係大肥佬

是香港球員嘛?

複式洋房

^_^

複式洋房

大家好,我係74年媽咪,b囡只有1個半月大,2月尾就要返工,依家諗起要返工就慘,見唔到bb,又怕工人攪唔掂,返工後有一連串工作排住隊等緊我,我怕到時心身疲累,請問各位74年媽咪有什麼意見 :-(

別墅

我果時到係咁, 唯有多d叫老人家幫手睇睇. 自已又唔可以唔做野, 頂硬上啦. :-( :-(

see_blue 寫道:
大家好,我係74年媽咪,b囡只有1個半月大,2月尾就要返工,依家諗起要返工就慘,見唔到bb,又怕工人攪唔掂,返工後有一連串工作排住隊等緊我,我怕到時心身疲累,請問各位74年媽咪有什麼意見 :-(

公爵府

Hello咁多位....我都係74 working mom

複式洋房

hi,MrsNg你好:妳系邊度返工啊?妳個仔仔几得意喔!

別墅

有無74年嘅媽媽係灣仔做野呀?

公爵府

Hi audrey-mami

tks....我個囝囝4歲喇, 張相係佢3歲時影架, 唔update
我返中環架

wingkiu

我同你都好近下

別墅

Hi MrsNg,

我成日都覺得返中環要著得好靚, 你使唔使呀? 我係間測量師行做秘書, 做左差唔多9年, 有好多時都可以偷雞上網, 你地呢?

複式洋房

我住觀塘嘎,以前都試過返中環,試著一段時間覺得好辛苦,就換了觀塘的工。舒服好多
-----------------------------------
引文:see_blue 寫道:

大家好,我係74年媽咪,b囡只有1個半月大,2月尾就要返工,依家諗起要返工就慘,見唔到bb,又怕工人攪唔掂,返工後有一連串工作排住隊等緊我,我怕到時心身疲累,請問各位74年媽咪有什麼意見
-------
我生BB果時都無做嘢,等個細B2歲先出去做嘢嘎。我睇你都要想一個好的嘎 idea了,不然你同BB都好辛苦。

首頁
12345...9

尾頁

跳至