基督家庭

跳至

首頁

尾頁

別墅

菲姐話佢啲親戚朋友都喺灣仔,但由我家去灣仔來回車費都差不多$30,佢覺得貴,由於來港工作不久,出糧都用來還債,所以很窮…
請問有冇人知黃大仙區附近有冇英語或菲律賓的教會?!

「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎,是祂所給的賞賜。」(詩篇一二七篇第3節)

珊瑚宮

引用:菲姐話佢啲親戚朋友都喺灣仔,但由我家去灣

原帖由 ksw524 於 13-10-01 發表
菲姐話佢啲親戚朋友都喺灣仔,但由我家去灣仔來回車費都差不多$30,佢覺得貴,由於來港工作不久,出糧都用來 ...
幫手推

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

公爵府

回覆:新請菲姐想返教會

菲律賓唔係多數天主教咩?
如果天主教教堂英文彌撒會易搵啲

男爵府

2018復活節勳章

There is a church at Kolwoon bay called " Church of Christ" for philippino maids!

珊瑚宮

蝴蝶皇后 發表於 13-10-2 09:36
菲律賓唔係多數天主教咩?
如果天主教教堂英文彌撒會易搵啲

我亦有認識係基督教姐姐
但都好怕係異端=]
生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

大宅

MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 ksw524 的帖子

是天主教的嗎?!
如是, 有的, 以上呢間真係唔錯, 我都去過, 係學校內

彩虹MTR C4 出口, 好近
Holy Family Parish
Holy Family Mass Centre
Address: c/o Choi Hung Estate Catholic Secondary School,
1, Tse Wai Avenue, Choi Hung Estate, Kowloon.
Tel: 2328-0022/3
Fax: (852) 2350-9444
Email: [email protected]
Website: http://hf.catholic.org.hk/

MASS TIME IN ENGLISH
提前彌撒 SAT 下午5時 (英語)
主日 SUN 下午4時正 (英語)

如上述地區不合, 你可睇睇以下. 全是九龍區英文彌撒的

別墅

回覆:heiheihaha2009 的帖子

係喎…原來我忘記講…佢係基督徒,浸信會的!
Kowloon Bay Church of Christ 係咪即係九龍灣平安福音堂?!thx!

「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎,是祂所給的賞賜。」(詩篇一二七篇第3節)

珊瑚宮

引用:係喎…原來我忘記講…佢係基督徒,浸信會的

原帖由 ksw524 於 13-10-04 發表
Kowloon Bay Church of Christ 係咪即係九龍灣平安福音堂?!th ...
浸信會九龍城有

生命影響生命

男爵府

ksw524 發表於 13-10-4 01:46
Kowloon Bay Church of Christ 係咪即係九龍灣平安福音堂?!th ...

church of christ 係極端.佢地d members去少d聚会都唔得.試過我因bb病要姐姐一排唔放假,佢地竟然派個大隻佬揾上門.係咁按鐘唔肯走. d 信徒一般是cool d. 我姐姐話佢因男友而轉教返此church,所以唔投入,亦唔鍾意d人一d都唔笑,但那裡一般教友好投入,一定唔肯唔放假唔返church.
浸信会係福音派,唔同既.
你試下九龍城浸信会会唔有英語崇拜

珊瑚宮

引用:+本帖最後由+augkBB+於+13-10-5+00:49+編輯

原帖由 augkBB 於 13-10-05 發表
原來異端嚟?

生命影響生命

男爵府

yuexu 發表於 13-10-5 00:54
原來異端嚟?

no. not異端. 係極端.

珊瑚宮

引用:Quote:yuexu+發表於+13-10-5+00:54+原來異

no. not異端. 係極端.
喔,理解。

生命影響生命

男爵府

yuexu 發表於 13-10-5 07:44
喔,理解。

Good morning!尋晚咁夜今朝咁早

珊瑚宮

引用:Quote:yuexu+發表於+13-10-5+07:44+喔,理

Good morning!尋晚咁夜今朝咁早
今日十二點去朋友囍宴飲。

生命影響生命

男爵府

yuexu 發表於 13-10-5 08:07
今日十二點去朋友囍宴飲。

IC

珊瑚宮

引用:Quote:yuexu+發表於+13-10-5+08:07+今日十

IC
所以咩,尋晚番完教會同家員分享下食嘢所以咁晏。

生命影響生命

別墅

回覆:augkBB 的帖子

thx! 不過最後姐姐都係去返灣仔返教會! 我唔知係因為我地比多左錢佢,佢有錢可以去到遠啲,定係姐姐知我地好人,第一日就扮可憐,博我地比多啲錢佢喇…
我希望係前者啦…

男爵府

ksw524 發表於 13-10-8 11:53
thx! 不過最後姐姐都係去返灣仔返教會! 我唔知係因為我地比多左錢佢,佢有錢可以去到遠啲,定係姐姐知我地 ...
PS
Christ Church (基督堂):聖公会的. 不等同 Church of Christ (極端派)

珊瑚宮

augkBB 發表於 13-10-9 03:38
PS
Christ Church (基督堂):聖公会的. 不等同 Church of Christ (極端派)

原來係聖公會=]
生命影響生命

複式洋房

回覆 ksw524 的帖子

Hello, the one I am going is Hope of God church at Tsuen Wan, really good people there. Normally Chinese and Philippines are the major crowd (they have simultaneous translation, after pastor speak in Eng, helper translate in Chi and vice versa)

Church does mission trip to Philippines twice a year, members go there to speak gospel and lead many many poor people to become Christian. You can check out their website below :

http://hopehk.org/

首頁

尾頁

跳至