跳至

首頁

尾頁

大宅

邊個會下個WK係浸會生BB?

好緊張呀, 下個WK就見到BB啦, 我BK左2月8日開刀生BB, 應該2月7日夜晚會入浸會準備.

唔知有無媽咪同我一日生BB呢? 如果係的話, 到時咪可以見面囉!

大宅

Re: 邊個會下個WK係浸會生BB?

我順產,book咗浸會,不過唔知邊日生喎

複式洋房

Hello Irenebbb & Kittykid,

又係我呀! 我預產期係30號, 但上星期六睇c+, 佢話bb個頭重好高, 估佢好可能會遲喎...同埋, 如果天日重未作動, 就要入浸會check bb心跳,再決定可唔可以等下...
我而家重一d動靜都冇, 睇黎天日都要去check bb心跳!

大宅

Happy車厘,

祝一切順利

大宅

HAPPY車厘

你快D去CHECK啦, 始終去醫院CHECK穏陣D. 好希望你同BB一切順利, 如果我地下個WK真係可以見面就好啦, 呵.......

複式洋房

Thank you Irenebbb & Kittykid!
尋晚都冇動靜呀! 一陣會去浸會...返黎再同你哋傾啦!

複式洋房

我尋日check咗bb心跳, 十分正常, 期間會check埋宮縮情況, 姑娘話我有宮縮, 問我覺唔覺, 但我真係冇咩感覺!!!( check咗一個鐘, 有4次宮縮). 醫生話報告ok, 可以返屋企再等下...
但尋晚宮縮好密, 但又唔係好痛, 而今朝起身又冇見紅,又冇穿水, 究竟要唔要入院? 我諗住等埋今日, 睇下再有冇其他動靜.

大宅

HAPPY車厘

我諗你唔使咁擔心, 既然已經去醫院CHECK左BB心跳正常, 應該無問題.

同埋你無穿水或見紅, 應該未夠時間生得. 我得閒都會同老公用個聽筒聽下BB心跳, 嘻.....

happy車厘 寫道:
我尋日check咗bb心跳, 十分正常, 期間會check埋宮縮情況, 姑娘話我有宮縮, 問我覺唔覺, 但我真係冇咩感覺!!!( check咗一個鐘, 有4次宮縮). 醫生話報告ok, 可以返屋企再等下...
但尋晚宮縮好密, 但又唔係好痛, 而今朝起身又冇見紅,又冇穿水, 究竟要唔要入院? 我諗住等埋今日, 睇下再有冇其他動靜.

大宅

kittykid :
你屋企無啦啦做咩會有聽筒ka ?????

happy車厘:
我e生話要每15分鐘痛一次(係好痛嗰種)先去e院喎.

大宅

嘻....因為屋企有量血壓計, 所以有個好似醫生用既聽筒, 我都係同老公貪得意玩下, 其實有時都搵唔到聽唔到BB心跳, 但係我見健康院D姑娘好勁, 有時都係用聽筒, 一放落去就聽到.

irenebbb 寫道:
kittykid :
你屋企無啦啦做咩會有聽筒ka ?????

happy車厘:
我e生話要每15分鐘痛一次(係好痛嗰種)先去e院喎.

複式洋房

有聽筒都幾好玩喎, 可以時不時聽下bb心跳.
我今日成日都有宮縮, 約10-15分鐘一次, 有時痛d, 有時唔係好痛...e生話我可以入院等, 不過我諗住等宮縮到5分鐘一次先入院, 唔想係e院等咁耐...
睇下今晚有冇進展先!

你哋bb有冇動靜呀?

大宅

唉,完全無績象想出世....但個肚好大啦嘞.....

我老公話既然係咁,就等埋4/2之後先出世做豬仔喎. 因為我老公都係豬公,佢緊係想啦.

試想像,兩隻豬喺屋企........oh>真係大懶家庭啊

(不過我睇過d媽咪喺bk既record,多數啲bb都係早過預產期出世喎,唔通我bb真係咁懶 )

複式洋房

唉!我咪又係, 重以為尋日宮縮得咁厲害, bb應該係想出黎...
但係今日又平靜返, 阿b已經過期居留2日喇 :-(

呀!唔記得報告下前日浸會既情況, (1月30) 嘩! 都好full呀! 有兩間大房12人都滿晒!好多大6人, 3人房都full6-7成...

大宅

咁爆?!

咁你諗住住咩房ka?

複式洋房

我諗住住3人房, 你呢?

大宅

HAPPY 車厘

我都係BK左3人房, 因為我驚住大房會好嘈, 生完BB之後休息得唔好!

大宅

無諗過呀,到時有咩房咪住咩房囉 (除咗單人房,因為無$$$$$啊)

咿,kittykid,可以預先bk定房咩

複式洋房

係咪因為kittykid係預約開刀, 所以可以book定房先呀?
我哋諗住順產, 都唔知幾時先入院, 咪要到時先算law!
今日又快將過去...bb又過期多一日喇 :-(

大宅

我尋日覆診,醫生話bb仲未入盤骨位,個頭向天,所以仲未生得.... :-(

why?????

我真係好心急啊! bb快d出世啦

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至