跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有痰駛唔駛再睇醫生呢

我個囡囡上星期日同佢睇醫生,醫生話佢流感,食晒藥之後已經冇再流x水,亦冇咳,胃口亦已正常,不過好似仲有d痰,唔知咁樣仲駛唔駛睇多次呢?定一或可以比d咩佢食,會冇咁多痰呢???
thx!!!
http://www.babyhome.com.tw/chor_kiu

大宅

Re: 有痰駛唔駛再睇醫生呢

我會俾猴棗末 bb 食, 唔得先去睇醫生, 始終西藥無話可以去痰.

大宅

如果只有痰, 無其他唔舒服, 我會俾猴棗末 (唔係散). 不過, 一個個人, 始終, 中藥唔係人人接受. 不過猴棗末叫做比較純, 所以我都會比 bb 食. 上兩星期余仁生做九折, 所以我買左兩支看門口.

不過, 如bb 有 G6PD 或其他特別病, 就最好唔好試.

複式洋房

THX!!!

等我去買猴棗末看o下門口先!不過我今朝都帶左佢去睇醫生,因為尋日屋企人結婚擺酒, 唔知係咪佢又瞓唔到加上多人,結果佢下午開始扭計,之後d痰o係條條管度,hehehaha,情況又差左d!
醫生話佢仲有少少痰未好得晒都未必一定要睇,但佢休息得唔好,d痰o係氣管度又越來越多就要睇!!!
不過我覺得bb食完西藥,真係好辛苦咁呀!所以我都係買定o係屋企比佢試o下先得!!

http://www.babyhome.com.tw/chor_kiu

大宅

veron^.^bb:

我都會俾猴棗末 bb 食.

veron^.^bb 寫道:
我個囡囡上星期日同佢睇醫生,醫生話佢流感,食晒藥之後已經冇再流x水,亦冇咳,胃口亦已正常,不過好似仲有d痰,唔知咁樣仲駛唔駛睇多次呢?定一或可以比d咩佢食,會冇咁多痰呢???
thx!!!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至