論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果你們覺得家傭幫到僱主,可以在此表揚吓.

其實我有時對工人都有些意見,覺得佢地有什麼地方不對.但總括來說,工人是幫到我很多的. 我現在體驗到工人都唔易做, 因我工人現在放假回鄉吓個多月. 我要清潔家(我要清潔的地方已比工人少很多,因工人比較勤力打婦)及照顧小公主及少爺仔, 我都感到很吃力. 我用了佢差不多兩年, 覺得佢對我的小朋友很好及好照顧他們, 從她平時的行動, 所以在此我要向她說 "THANKS FOR VERY MUCH". 平時已說很多了, 當佢返港後希望繼續保持. 因我以前有個工人, 開始時又是很好, 但後來返鄉吓後回港, 整個人都變了(好像不喜歡同我打工,但早半年已問定我同唔同佢續約, 到最後沒有續約-是我決定).

男爵府

Re: 如果你們覺得家傭幫到僱主,可以在此表揚吓.

後來返鄉吓後回港, 整個人都變了 <---- WHY?
執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 如果你們覺得家傭幫到僱主,可以在此表揚吓.

我完全感受到呀. 我工人有次佢媽過身,佢即刻飛返菲律賓,嘩,個兩個禮拜做到我地呀. 我同62變左"尚宮"&"妹仔". 連我99都話:d朋友話我地個工人好得閒,原來佢好多野做架喎. 佢返黎個晚,我直頭想抱住佢錫呀.
不過我好彩,工人無變.

首頁

尾頁

跳至