自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

回覆:總理李克強 KO 阿龜諾

李克強有冇遲d

lok1503    發表於 13-10-10 20:35

子爵府

對於總理李克強在汶萊向菲律賓總統貝尼尼奧阿基諾表示,香港人質事件發生了很久,牽動中國人民特別是香港同胞的感情,希望菲方高度重視並嚴肅對待此事,一直協助菲律賓人質家屬的民主黨立法會議員涂謹申表示,今次總理李克強用的字眼強烈,調子較高,中央體會香港很關心事件 ,心結仍然未解開,用上「牽動了中國人民及香港同胞的感情」這些外交詞彙,顯示中央相當重視。 涂謹申相信,事件會有進展,他認為,上次特首梁振英是被阿基諾戲弄,相信中央也覺得有問題,因此把握機會用嚴肅態度商討,如果中央不出手,解決機會不大,中央也留意香港情況,如再不解決,本港社會有極端情緒。

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

唔會啦! 呢d寡廉鮮恥嘅人, 生命力最強, 正所謂<遺禍千年>, 無咁易俾人KO.

lok1503    發表於 13-10-10 20:36

別墅

唔要佢出手,搞到d蝗蟲雙非成日以為冇左佢地香港就會玩完,跟住就覺得咁多恩惠香港人仲要反我地B6

香港人要自強啊

公爵府

侯爵府

好媽媽勳章

唔好咁開心住,阿爺搞得掂呢單嘢的話,第時佢話倒啲強國人民落香港時,你哋唔好再阿之阿左,搵呢件事嚟做交易條件

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔係上次台灣九哥做事快狠準, 今次阿爺都唔會出手啦. 堂堂一個中國都唔夠台灣勁,好冇面喎.

lok1503    發表於 13-10-10 20:37

子爵府

貪曾當年唔理,狼震英又拖咁耐宜家又無牙力,搞到阿爺呢刻要出面,香港政府可唔可以爭氣d ??

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:唔係上次台灣九哥做事快狠準,+今次阿爺都唔

原帖由 小黑咪 於 13-10-10 發表
唔係上次台灣九哥做事快狠準, 今次阿爺都唔會出手啦. 堂堂一個中國都唔夠台灣勁,好冇面喎. ...

男爵府

咩事

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:唔係上次台灣九哥做事快狠準,+今次阿爺都唔

原帖由 小黑咪 於 13-10-10 發表
唔係上次台灣九哥做事快狠準, 今次阿爺都唔會出手啦. 堂堂一個中國都唔夠台灣勁,好冇面喎. ...

子爵府

某程度上,個低能賓佬想籍住同中國、香港過唔去嚟討好美國佬以為有jetso,不過依家o 巴馬都周身唔掂,鬼有時間理你賓賓咩:;pppp::;pppp::;pppp:

伯爵府

你估中國願出口就等於出手咩:;pppp::;pppp::;pppp:
咪又係有目的,又有機會俾大陸人話我地靠佢
總之唔幫好過幫
想解決,請少個菲菲轉請其他國家的咪得
雖然個菲菲和國家是獨立

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

珍珠宮

2024年龍年勳章

雖然香港屬於中國,本來菲律賓唔敢蝦香港嘅,但係菲律賓後面係果個世界超級野心大國美國呀!

離開亞洲老年咁遠嘅美國,舊年講到明要重返亞洲,利用佢啲犬馬日本越南同菲律賓等等圍堵中國,所以菲律賓ya文ya武,中國佢都唔俾面啦,爭奪南沙群島,仲要將南中國海改名做菲律賓海呀。

等我地有啲傻更更嘅香港人仲成日捧美國,郁啲都話請求美國幫粗口林老師,又話請求奧巴馬幫香港媽媽買奶粉,傻傻地。:;pppp:

香港某啲親美國嘅傳媒又淨係掛住批鬥梁振英,一張大笑嘅相就大大篇幅加鹽加醋務求令香港人仇恨特首,其實香港人應團結對抗菲律賓,齊心俾壓力香港政府制裁菲律賓,而唔係好似八公八婆咁嬲/鬧埋啲冇謂嘢。

WChan  好多人係唔理國際形勢  發表於 13-10-10 21:56

伯爵府

牛年勳章

曾生當時打電話俾阿龜諾,但佢拒接!只因佢孤陋寡聞,唔知HK 特首同美國總統也是直接對話,平起平坐!
如果中央係要幫就麻煩真的要做野,菲仔蝦HK 人,中央都冇面

珍珠宮

引用:早就應啦!+要我地等足足三年?+咩國家?+咩政

原帖由 prettybabe 於 13-10-10 發表
早就應啦! 要我地等足足三年? 咩國家? 咩政府?
簡單一個台灣好過佢

lok1503    發表於 13-10-10 20:44

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

死賓佬嗰時話特首唔夠班, 同佢唔同 LEVEL, 唔睬我地, 今次係總理, 夠班啦.
係就係遲d, 不過肯做都好過唔做, 會理我地嘅感受.

大宅

做樣up 兩句啫

lok1503    發表於 13-10-10 20:44

首頁
12345...7

尾頁

跳至