自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

琴晚搭東鐵返屋企遇到個變態女人.......

琴晚同老公同囡囡慶祝完情人節返屋企,我地係旺角上火車,當落緊電梯時已經見到有火車,所以即刻跑落去成功上到車,當時火車一般多人,我地企係近門口位,有少少鬆動果種,後尾去到九龍塘站,已經見有四五行人龍,所以我們一家三口行埋一邊等上車乘客可以由另一邊上車,當時我囡囡企最前,好正常地個個乘客都由另一邊上車,但一個著黑衫黑裙的中年肥婆佢好似當我前頭無人咁,先將個紙袋頂個我個囡囡既心胸,之前迫上前,我立即保護住囡囡擋住佢個紙袋話,小心,睇住小朋友呀!之後個肥婆照迫入黎轉身,其實佢企個位跟本關唔到門,我見另一邊有好多位就話,隔鄰有位呀,不如,都未個完個肥婆己經望轉頭話,小姐,我都唔想架,搭火車係咁架啦,你唔想迫自己駕駛啦!我老公見到佢迫住我地,原本佢企我後面,跟住就移左去我隔鄰,我都唔明點解d人咁變態,成日當d小朋友唔係人,尊迫埋d小朋友度,最嬲係明明一個身位已經有位上車,都要迫個小朋友,仲要理所當然話搭火車係咁.

別墅

Re: 琴晚搭東鐵返屋企遇到個變態女人.......

做乜你唔話番佢呀, 我一定話到佢無聲出.

子爵府

尼d"死肥婆"真係心理變態,甘肥就自量一下唔好死迫入佢啦.......... ?-( ?-( ?-( (對唔住說話有d兒激.......)小朋友都要迫佢真係低 :tongue: :tongue: :tongue:

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

最憎肥婆, 如果佢拎住野仲死, 條路比佢行晒. 如果有個肥婆企係巴士門口又係死, 阻住落車不特止, 想住借開少少都幾難, 因為肥人行動緩慢.

伯爵府

wendykaka 寫道:
最憎肥婆, 如果佢拎住野仲死, 條路比佢行晒. 如果有個肥婆企係巴士門口又係死, 阻住落車不特止, 想住借開少少都幾難, 因為肥人行動緩慢.

我唔係肥婆, 但覺得你很侮辱肥人
肥人是無罪的

子爵府

好媽媽勳章

我都係肥妹,就係好怕'阻'到人,太迫人的話我令願搭下架.自己知自己事
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

雖然我唔係肥婆,但係你咁講,真係好唔啱喎!
肥唔係罪,唔好人身攻擊!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

哎喲! 乜有人覺得我人身攻擊呀. 得罪晒喎. 肥人冇罪, 肥人吾駛坐監, 吾駛自卑喎.

jennifer_bc 寫道:
尼d"死肥婆"真係心理變態,甘肥就自量一下唔好死迫入佢啦.......... ?-( ?-( ?-( (對唔住說話有d兒激.......)小朋友都要迫佢真係低 :tongue: :tongue: :tongue:

wendykaka寫道:

子爵府

好媽媽勳章

有d人身材好,好到漏油tim但講野似肥婆囉>>>>打橫黎
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

講野似肥婆囉>>>>打橫黎...........即係好吾好呀?? 肥婆講野係點架. 話肥婆打橫黎係咪贊緊人呀.
renren 寫道:
有d人身材好,好到漏油tim但講野似肥婆囉>>>>打橫黎

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

對住依d劣等人, 唔好話肥人, 係冇任何人會自卑.
哎喲! 乜有人覺得我人身攻擊呀. 得罪晒喎. 肥人冇罪, 肥人吾駛坐監, 吾駛自卑喎.

[quote]
jennifer_bc 寫道:

wendykaka寫道:

最憎肥婆, 如果佢拎住野仲死, 條路比佢行晒. 如果有個肥婆企係巴士門口又係死, 阻住落車不特止, 想住借開少少都幾難, 因為肥人行動緩慢. [/quote]

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

男爵府

好明白樓主感受,我都試過搭mtr好迫好迫.迫到己無位入,但有個亞婆夾硬迫黎,我同佢講入唔到喇,迫親小朋友,因為佢迫入黎就迫到我個仔,你知啦,小朋友細粒,咁大個人一迫入黎就夾住個小朋友咁濟.我講完,佢鬧我鬧到落車.又係話"咁x貴,搭的士,私家車啦,搭咩地鐵丫.."一路講曬粗口.. 但我一句都無回應佢,同哩d人嘈,盞失禮.香港太多哩d"惡"女人.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

邊個父母吾保護仔女丫, 今次樓主遇到肥人迫到佢個小朋友, 所以post 上黎講下. 例如crystaltochan遇到亞婆夾硬迫上車一樣咯. 我遇到 d 劣質既人都吾會回應佢, 有失身份.
crystaltochan 寫道:
好明白樓主感受,我都試過搭mtr好迫好迫.迫到己無位入,但有個亞婆夾硬迫黎,我同佢講入唔到喇,迫親小朋友,因為佢迫入黎就迫到我個仔,你知啦,小朋友細粒,咁大個人一迫入黎就夾住個小朋友咁濟.我講完,佢鬧我鬧到落車.又係話"咁x貴,搭的士,私家車啦,搭咩地鐵丫.."一路講曬粗口.. 但我一句都無回應佢,同哩d人嘈,盞失禮.香港太多哩d"惡"女人.

男爵府

邊個父母吾保護仔女丫, 今次樓主遇到肥人迫到佢個小朋友, 所以post 上黎講下. 例如crystaltochan遇到亞婆夾硬迫上車一樣咯. 我遇到 d 劣質既人都吾會回應佢, 有失身份. [quote]

當時迫到直情係上唔到車,好多人都無再迫上黎,唯獨是亞婆冒住俾門夾危險都要迫入黎,咁既情 形想信你可以想像啦.唔係話要刻意去保護仔女.

唔係好明你呢句"
例如crystaltochan遇到亞婆夾硬迫上車一樣咯. 我遇到 d 劣質既人都吾會回應佢, 有失身份.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

吾好意思, 可能我講得吾清楚. 例如樓主遇到有人迫入車, 仲要比人話"你唔想迫自己駕駛啦". 又例如crystaltochan遇到亞婆夾硬迫上車, 仲比人粗口回應. 如果我遇到呢 d 吾講理既人, 我一樣吾會回應咁咯.
[quote]
邊個父母吾保護仔女丫, 今次樓主遇到肥人迫到佢個小朋友, 所以post 上黎講下. 例如crystaltochan遇到亞婆夾硬迫上車一樣咯. 我遇到 d 劣質既人都吾會回應佢, 有失身份. [quote]

當時迫到直情係上唔到車,好多人都無再迫上黎,唯獨是亞婆冒住俾門夾危險都要迫入黎,咁既情 形想信你可以想像啦.唔係話要刻意去保護仔女.

唔係好明你呢句"
例如crystaltochan遇到亞婆夾硬迫上車一樣咯. 我遇到 d 劣質既人都吾會回應佢, 有失身份. [/quote]

男爵府

我都遇過,d人隻眼生係頭頂架,半身高既小朋友佢就當無人,你提佢小心d,佢仲惡過你呀!又話搭車係咁,都唔知咩道理呀!自己衰仲講到好應份咁.

男爵府

我都遇過類以, 我同亞囡座地鐵, 側邊2個位, 亞囡座第一個位, d人見到有位就企響亞囡前面, 因亞囡腳短, 企位自然寛, 個死佬舉高手, 手持一袋報紙, 又有陣體味, 亞囡要就佢, 唔係就整親對腳, 亞囡成個人攪到坐側曬, 佢企響亞囡前面, 好以天黑咁, 我想同亞囡調位, 佢禁岩就落車, 所以我就算數.

跟住仲死, 一家三口, 個死女人, 企響前面不得致, 仲要個patpat頂住個位支柱, 即佢個肥pat佔左亞囡果位一半, 我火都離 , 同呀囡立即調位, 個女人先企返出d, 調位時, 佢果囡仲望住我以為我走, 有位坐, 我有位都唔比你坐, 死八婆 :tongue:

我全場冇話人, 但d人好以老馮, 唔出聲就好蝦

別墅

唉!

珍珠宮

wa...
乜你咁講野ga!!
你咁講有冇諗過人感受ga?!
雖然我唔係肥,不過我覺得你咁講好有問題!

男爵府

唔好係度嘈啦, 高矮肥瘦靚唔靚都有心地好或唔好既人架,唔好一竹篙打一船人啦...大家都要小心說話呢~

首頁

尾頁

跳至