自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問toshiba high speed type SD card .....

同 ultra toshiba high speed type SD card 有大分別嗎, 但價錢 爭好大
有捨必有得 有得必有失

翡翠宮

Re: 想問toshiba high speed type SD card .....

有!
6M/sec=約39x
4M/sec=約26x
之分別,不過你部機唔係好pro(如過千萬像素、經常要連續快拍十幾張相...)...百四、五蚊2G東芝嘅high speed crad已經足夠用了!

男爵府

Re: 想問toshiba high speed type SD card .....

桼哥,

恭喜發財!!

我買左一百四十元, 咁樣算ok啦,
想問 6m 一秒 = 39x 我唔明是什麼東東
重有我買了支手指 TOSHIBA USB FLASH MEMEORY 2GB 178 元  是否算平  

THANKS

WINCHI
有捨必有得 有得必有失

翡翠宮

WinChi 寫道:
桼哥,

恭喜發財!!

我買左一百四十元, 咁樣算ok啦,
想問 6m 一秒 = 39x 我唔明是什麼東東
重有我買了支手指 TOSHIBA USB FLASH MEMEORY 2GB 178 元  是否算平  

THANKS

WINCHI

恭喜發財!
6m一秒/39x=讀寫之速度..(不過受好多因素之限制)..夠用就得了!
2m手指178=算平,放心,不過過半年又會跌價一半!

首頁

尾頁

跳至