自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:Quote:原帖由+靚靚C9+於+13-10-15+發表我個

原帖由 3Qlove 於 13-10-17 發表
我囡考四級都127!相信自己的孩子
好叻呀

大宅

虎到金來勳章

回覆:8歲考綱琴二級,得95分,唔合格,係咪考得好差

請問你哋有冇請翻譯?外籍考官D英文會唔會就小朋友講慢D?

男爵府

2024年龍年勳章

引用:請問你哋有冇請翻譯?外籍考官D英文會唔會

原帖由 sumyee 於 13-10-19 發表
老師話翻譯唔少得, 因為可以等翻譯講完先搭, 有時間思考吓問題。

子爵府

我們有請翻譯。

大宅

虎到金來勳章

引用:Quote:原帖由+sumyee+於+13-10-19+發表請問

原帖由 貝_貝 於 13-10-21 發表
老師話翻譯唔少得, 因為可以等翻譯講完先搭, 有時間思考吓問題。
老師只叫報名並無提翻譯,將近考試才問我有冇請^_^。我本身又唔知又唔識,謂有睇個囡自己。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+貝_貝+於+13-10-21+發表老師

原帖由 sumyee 於 13-10-21 發表
老師只叫報名並無提翻譯,將近考試才問我有冇請^_^。我本身又唔知又唔識,謂有睇個囡自己。

...
你自己報考試? 定老師幫你報架? 如果老師報都唔提你,個老師好唔掂wo!

子爵府

每個小朋友的才能都不同, 希望你唔好為咗今次考試唔開心, 因為咁會變相俾壓力你小朋友.

其實要一個小朋友入去考室, 單對單咁考唔係易事, 坦白講考得高分亦唔代表乜, 我身邊有d人彈琴考到好高級, 但只識彈考試果幾首歌, 咁學樂器法又有乜意思呢.

大宅

引用:每個小朋友的才能都不同,+希望你唔好為咗今

原帖由 GLG 於 13-10-21 發表
每個小朋友的才能都不同, 希望你唔好為咗今次考試唔開心, 因為咁會變相俾壓力你小朋友.

其實要一個小朋友 ...
我成日林,睇分數就可以有個肯定,就知掂唔掂

大宅

引用:Quote:原帖由+sumyee+於+13-10-21+發表老師

原帖由 靚靚C9 於 13-10-21 發表
你自己報考試? 定老師幫你報架? 如果老師報都唔提你,個老師好唔掂wo!
老師應該都要提及,無同你講?

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

我女當年8歲考g3, 去到試場驚到, 仲一路考一路, 考完出黎都仲緊, 我都預佢唔合格, 最後奇蹟地竟然合格

大宅

虎到金來勳章

引用:我女當年8歲考g3,+去到試場驚到,+仲一路考

原帖由 kianmama 於 13-10-22 發表
我女當年8歲考g3, 去到試場驚到, 仲一路考一路, 考完出黎都仲緊, 我都預佢唔合格, ...
阿女都係8歲考3級,剛試完琴,已講定得佢一個人同個外藉考官,c6带佢去。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:請問你哋有冇請翻譯?外籍考官D英文會唔會

原帖由 sumyee 於 13-10-19 發表
宜家有翻譯咁好

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

下次努力

子爵府

回覆:CMM2013 的帖子

可能緊張,我會考多一次,反正已經練左咁耐。比❤️機

大宅

引用:我女當年8歲考g3,+去到試場驚到,+仲一路考

原帖由 kianmama 於 13-10-22 發表
我女當年8歲考g3, 去到試場驚到, 仲一路考一路, 考完出黎都仲緊, 我都預佢唔合格, ...
喊住考都合格,唉

珊瑚宮

引用:日日比心機彈,結果唔合格,老師又話合格唔

原帖由 CMM2013 於 13-10-15 發表
日日比心機彈,結果唔合格,老師又話合格唔係問題,我知都要睇當日狀況,但真係無林過唔合格,我真係太天真 ...
下次努力!

公爵府

我個仔8歲考2級.當時老師話.考官見到佢個樣可可愛愛.一定比佢合格.結果.100分.我都凳考官砌夠100比佢辛苦.不過.考完我就無再幫佢報考試.一年彈三首歌.我覺得好無謂.不過.操過考試後.佢再彈琴開始有彈琴感覺.再無之前hae 下hae下的感覺.

大宅

heilok 發表於 13-10-22 23:24
我個仔8歲考2級.當時老師話.考官見到佢個樣可可愛愛.一定比佢合格.結果.100分.我都凳考官砌夠100比佢辛苦. ...
我都希望考官見到我囡囡個樣可可愛愛, 砌夠100分俾佢合格就好喇 ~~

首頁

尾頁

跳至