產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我10/2響QE生個仔喇~

9/2大約18:30我自己一個落左街買野,發覺有少少肚痛,不過因為唔係大痛,所以冇理佢,慢慢行返屋企,返到去小便時發現有一條血絲,咁我就比老公車左我去QE,去到果時大約21:30,D護士就叫我留院,到00:30我已經好痛,到1:45護士話我開左1度,跟住3:00推左我去產房,到9:00就生左個仔喇~

有咩QE既野想知就問我啦~~^^

大宅

Re: 我10/2響QE生個仔喇~

恭喜o西呀....

民房

我想問QE有無笑氣俾你聞,我係2月中QE生果陣,到最後差唔多生出,先俾我聞,總要係我老公求D護士俾我聞,之前痛到嗌救命,護士話無得聞,因為唔夠笑氣用.我覺得係藉口,咁大間醫院點會唔夠用,根本佢就唔想俾你聞,好過份。同埋姑娘有無同你剪陰道口阿,而我就無啦,根本姑娘就無問過我駛唔駛剪,生咗之後,覺得傷口好大,同埋聯咗好多針。我覺得依家政府醫院D護士好無醫德,淨係識得同你講:「邊個生仔唔痛亞」咁嘅說話,但我真係想同佢講不如你嚟試吓亞,我覺得有笑氣同無笑氣聞嘅分別真係好大,起碼聞咗之後,你可以控制到自己D情緖。如果可以再俾我揀多次,我一定唔會揀政府醫院生。唔知其他媽媽有無類似嘅經歷。

複式洋房

我想問有無陪產呀!d姑娘點呀!好唔好?多唔多人咁呢?恭喜晒你,多d休息啦!祝你同bb都健健康康!

大宅

開心吸收勳章

係咪好多大陸產婦??嘈唔嘈??係咪住大房??要帶D乜入去(走佬袋)?? Thanks!!

別墅

你好ㄚ, 恭喜晒! 祝BB身體健康, 快高長大. 我都係3月尾就係QE生第二胎喇, 有好多問題想問ㄚ, 麻煩晒!
1. 可唔可以陪產?
2. 多唔多大陸人生?
3. 如果順產幾多日出院?
4. 係新手助產士接生定有經驗既接生?
5. 會陰聯得好唔好? 係醫生聯定其它租助產士聯?

珊瑚宮

好媽媽勳章

恭喜晒,我係12號喺QE生架

珊瑚宮

好媽媽勳章

萬獸之王 寫道:
你好ㄚ, 恭喜晒! 祝BB身體健康, 快高長大. 我都係3月尾就係QE生第二胎喇, 有好多問題想問ㄚ, 麻煩晒!
1. 可唔可以陪產?
2. 多唔多大陸人生?
3. 如果順產幾多日出院?
4. 係新手助產士接生定有經驗既接生?
5. 會陰聯得好唔好? 係醫生聯定其它租助產士聯?

1.陪產就要睇吓當時多唔多人生,多人就無得陪產架喇
2.我12號生嘅,我眼見都係得3-4個左右(我估佢哋係咋)
3.順產通常3日,但要睇埋bb有無問題,我bb面黄,所以我住咗5日 :cry:
4.幫我接生嘅係有經驗既助產士
5.聯針就係見習e生

別墅

咁請問你覺得會陰聯得好唔好ㄚ?
仲有, 請問你係單人房生定雙人房ㄚ?
因為我第一胎係獨立房生, 同埋我好怕D人果D申吟聲, 聽到仲痛多幾錢重. :-( :-(

大宅

lirace :

我2月8日都係QE生咗,反而我覺得啲助產士好好人,我乜都做齊,笑氣,止痛針同無痛分娩都有做,係佢地自己俾笑氣我聞,可能佢地見我痛到癲咗啦,但到我做咗無痛之後即刻就有人嚟拎走咗笑氣,可能真係唔夠分,但到最後我都係要開刀,不過遇到好唔好嘅姑娘真係要睇下好唔好彩,反而產前同產後房啲姑娘就真係麻麻。

等待驗證會員

kitty1207 !! Congratulations to you !!

我會係5月尾去QE生, 有無cut會陰 ? 聯得好唔好??

thank you !!!

珊瑚宮

好媽媽勳章

萬獸之王 寫道:
咁請問你覺得會陰聯得好唔好ㄚ?
仲有, 請問你係單人房生定雙人房ㄚ?
因為我第一胎係獨立房生, 同埋我好怕D人果D申吟聲, 聽到仲痛多幾錢重. :-( :-(

會陰聯得好啊,坐嗰陣一d都唔痛架 我係雙人房生,但到生嗰陣先見到有人入嚟

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

佢地有比笑氣我聞架,佢地話有4支笑氣,不過有3支都係用唔到,用到果支就比我用,D護士好好人呀,我老公話想飲野,佢地就走到攞野比我老公飲,唔洗佢走去買tim~~
lirace 寫道:

我想問QE有無笑氣俾你聞,我係2月中QE生果陣,到最後差唔多生出,先俾我聞,總要係我老公求D護士俾我聞,之前痛到嗌救命,護士話無得聞,因為唔夠笑氣用.我覺得係藉口,咁大間醫院點會唔夠用,根本佢就唔想俾你聞,好過份。同埋姑娘有無同你剪陰道口阿,而我就無啦,根本姑娘就無問過我駛唔駛剪,生咗之後,覺得傷口好大,同埋聯咗好多針。我覺得依家政府醫院D護士好無醫德,淨係識得同你講:「邊個生仔唔痛亞」咁嘅說話,但我真係想同佢講不如你嚟試吓亞,我覺得有笑氣同無笑氣聞嘅分別真係好大,起碼聞咗之後,你可以控制到自己D情緖。如果可以再俾我揀多次,我一定唔會揀政府醫院生。唔知其他媽媽有無類似嘅經歷。

男爵府

我老公有陪產,d姑娘都好好人,我生果日都唔係好多人,有好多位淨架~
yychoi 寫道:
我想問有無陪產呀!d姑娘點呀!好唔好?多唔多人咁呢?恭喜晒你,多d休息啦!祝你同bb都健健康康!

別墅

請問陪產係你地自己要求定姑娘問你使唔使陪呢? 同埋幾時先俾老公入產房? 如果要求陪產係一入院就提出定到左產房先要求? 因為我生第一胎果陣無得陪, 依家生第二胎, 姑娘話唔使上堂都得, 但要自己要求, 而我每次去QE(我係健康院檢查)都有問呢個問題, 不過得到既答案係每次都唔同, 所以麻煩你盡量解答, 唔該晒!

別墅

大家好, 我路過架 ... 不過見到原來係同一間醫院生既遭遇都有咁大分別架 ... 好驚tim ...

大宅

lirace:
很同情你的遭遇 難道她們以對大陸人的方式對你?
你生產當天會不會很多人咧? 還是你生得比較快 所以來不及剪?

男爵府

我一入院就問架喇,D護士話要問下產房D護士先知,去到產房我咪問人可唔可以陪產囉,一問就OK喇~可能我生果時少人生仔啦(得我&一個大陸女人)
萬獸之王 寫道:
請問陪產係你地自己要求定姑娘問你使唔使陪呢? 同埋幾時先俾老公入產房? 如果要求陪產係一入院就提出定到左產房先要求? 因為我生第一胎果陣無得陪, 依家生第二胎, 姑娘話唔使上堂都得, 但要自己要求, 而我每次去QE(我係健康院檢查)都有問呢個問題, 不過得到既答案係每次都唔同, 所以麻煩你盡量解答, 唔該晒!

男爵府

我就聯得唔係太好~痛左9日 :-(
Longbeema 寫道:
kitty1207 !! Congratulations to you !!

我會係5月尾去QE生, 有無cut會陰 ? 聯得好唔好??

thank you !!!

民房

要帶D乜入去(走佬袋)?? [quote]

首頁

尾頁

跳至