跳至

首頁

尾頁

別墅

牙齒黑黑的......怎麼辦??

呀仔d牙黑晒....有乜辦法?? 你地有冇b係咁?? :-(

呀仔已經日日沫牙同刷牙但都係烏卒辛的...好恐怖,好似d煙屎牙咁...

我朋友係牙醫,佢話只有佢先可以清洗,但今日帶佢去見佢時,佢好驚,完全唔肯上椅......牙醫朋友話唔可以硬逼,如果唔係可能會驚足幾十年都唔會再去見牙醫......佢話要去兒童牙科專科度,跟住聞氣等佢訓左先可以洗......但我唔想佢無端端整佢昏迷....點算???? :cry:
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

Re: 牙齒黑黑的......怎麼辦??

我女出頭幾隻牙都有黑, 醫生都話要洗先得, 但咁細梗唔好啦.於是我早晚都用紗巾幫她捽, 每次的紗巾都有的黑色架. 久而久之, 就白返晒,而家一的都無啦.
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

別墅

Rosan,

咁等我都試下先,因為我唔想無端端要整暈佢...好鬼傷架....

請問洗唔洗加d牙膏去沬呢??

大宅

venusmomo,

無用牙膏, 費事食... 你看bb情況同埋捽進度, 可以咪用少少暖水捽, 或者一日3次...

看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!
該用戶已被刪除

別墅

係呀, 真係好醜樣架......我昨日開始硬攻, dady 捉住呀仔, 我就用紗巾同佢抺....嘗試用rosan既方法....睇落好似好左小小咁....我會日日做, 希望佢會白番啦....

我唔想佢變污漕豬...

如果有好消息, 就通知大家啦....

Thanks Rosan!!

大宅

我個時飲完奶一定捽 (因為係奶的化學反應變黑)...
後來剩少少, 無捽, 它又自己消失左...
努力呀, 一定白返晒, 變靚仔B...

民房

我亞女都係咁,好黑呀!不過由亞女未出牙開始至有牙仔,我已經有同佢用紗巾卒架喇,但一樣係咁,下排幾隻就圍黑邊,上排d門牙就中間黑,大牙都開始有少少喇!不過牙醫就話未必關刷唔刷事,又係喎,試諗吓,有dBB唔刷牙都唔會咁啦!可能係有某一種菌喎、有d說法就話係牙面唔平喎!不過好肯定嘅就係多數要洗牙先洗得甩,未必咁好彩可以卒甩架,所以我唯有等多一、兩年亞女肯洗先帶佢去洗囉!

別墅

venusmomo:

我聽人講, 可能係bb鐵質過多, 所以乳齒變黑. 你或者可以上網check 吓.

話時話, 大家有冇兒科牙醫介紹, 想幫阿囝check 吓.

大宅

大家bb既牙黑...但意粉仔既牙就黃呀,,唔知點解,,刷左牙都係咁,,,
該用戶已被刪除

別墅

呢幾日我都係捉住呀仔黎抹, 不過進展不大.....好難抹, 佢又喊到拆天咁......真係可憐. 不過我都會繼續努力, 希望可以白番!!

Cherie,
我傑傑仔去左睇呀醫,不過一見到張椅就打死都唔坐, 勁驚....牙醫話又唔可以迫!! 要找個兒科牙醫先得, 要麻醉先可以進行洗牙.....無端端整暈佢做乜??? 我當然唔想....

不過我有個兒科牙醫contact, 你可以問問架!!!

大家見到自己個b d牙咁, 我相信都好頭痛囉!!!!!! :cry:

Dr. Law Kwok Tung
Rm 906, 9/F, One Grand Tower, 639 Nathan Road, Mongkok, Kowloon.
Tel: 26774060, 24083822

我未睇過呢個醫生, 不過係我個牙醫朋友referred 架....
該用戶已被刪除

大宅

哈哈哈, cherie, venusmomo,

你們要俾的耐性同埋心機架, 無一頭幾個月都未得架.

係lor, 除非無計, 無謂攪暈阿b 啦, 吓c人咩...
我當時聽醫生話要洗牙, 我就諗: 由得她黑到換牙...好彩抺得去...唔係成口烟c 牙bb女, 我諗我唔帶阿女出去見人...

別墅

係呀.....成排煙c牙, 見到都好肉酸......真係唔想比佢見人....好可憐

大宅

我亞女之前都係"今"之後我用bb用牙刷,刷下刷下
遲d就茅啦!
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

大宅

我就買左支電動牙刷比b仔自己用,初初我會在bb面前我自己刷自己d牙比bb看教bb什樣用,之後我會幫bb刷.而家bb每晚自己都刷完牙才睡覺的.
歡迎參觀洪洪影樓相

別墅

mayleung,

你呀仔好叻呀, 識自己用電動牙刷, 我b仔好鍾意玩, 但就好驚放入口.....

請問有冇bb電動牙刷賣架?

大宅

venusmomo 寫道:
mayleung,

你呀仔好叻呀, 識自己用電動牙刷, 我b仔好鍾意玩, 但就好驚放入口.....

請問有冇bb電動牙刷賣架?

我見過佰佳有小朋友用的電動牙刷,手炳有巴斯光年公仔的.
初初我都驚驚地嫁
但用布抹喊佢又到拆天咁.
用bb牙刷佢又只在口內"了了
歡迎參觀洪洪影樓相

別墅

Rosan,

好多謝你既意見呀, 我幫b仔努力地抺左大約兩個星期, 而家看來上面牙齒好似由黑色變左淺啡色, 不過下面牙齒就好似冇乜進展, 可能下面的牙齒比較難抺.....但已經有少少成績, 我已經好開心了....我會繼續努力的...如果真的白番, 我就通知大家啦....

Venus.

首頁

尾頁

跳至