自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 你係我會唔會放底在醫院住的老公去日本???

唔會啦, 心掛掛又玩得唔開心. 我會比小朋友跟D自己人去 (最緊要小朋友肯跟的佢地話), 起碼小朋友有得玩, 唔會令到小朋友失望先啦. 自己又可安心照顧老公. 比我自己病都會係咁, 因為去玩多數係想比小朋友見識多一點.

祝你先生盡快康復, 快D出院再去旅行啦

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔會去, 老公把口就實係叫老婆去玩, 但問心有邊個唔想最親o既人伴住喺身邊, 再講自己亦會玩得心掛掛, 未必會盡興.

複式洋房

我都唔會丟低老公自己去旅行 何況佢喺醫院 :-( 俾著我(大吉利是)我更加唔捨得 :-(

伯爵府

熱血勳章

B-bu 寫道:
唔會啦, 心掛掛又玩得唔開心. 我會比小朋友跟D自己人去 (最緊要小朋友肯跟的佢地話), 起碼小朋友有得玩, 唔會令到小朋友失望先啦. 自己又可安心照顧老公. 比我自己病都會係咁, 因為去玩多數係想比小朋友見識多一點.

祝你先生盡快康復, 快D出院再去旅行啦

I agree, 如果無小朋友, 我一定唔會去, 唔使唸.

但如果係為

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wcandtt 寫道:
AIU 保險公司 (同康泰旅行社買,大小同價 HK$178 each)
click here - AIU
我唔係賣廣告,唔好罵我。
[size=x-large]Thank you
路遙知馬力,日久見人心!

子爵府

yywhk 寫道:
我就一定唔會去玩,老公都要人錫家嘛!!!!

侯爵府

我都唔會去, 去到都無心機玩啦!

複式洋房

我唔會去!呢個係一個好好的機會教小朋友,一家人要互相關懷同愛護,比任何野都重要。玩,幾時都可以。

複式洋房

絕對唔去,老公第一

男爵府

絕對唔洗考慮,做唔出留底老公在醫院

男爵府

好媽媽勳章

FA8866 寫道:
如果係我,我唔會去,一來唔捨得扔低佢,二來都想親自照顧下佢.
怕自己去玩都心掛掛,仲唔開心.

另祝您honey早日康復. :mrgreen:

me too

子爵府

wcandtt,
好似可以同,airline�旅行社講番,你既reason,maybe一可以delay or claim 番d$$

珊瑚宮

好媽媽勳章

梗係唔會la,邊度捨得淨低佢自己喺e院啊,就算你個人去咗日本個心都唔安樂la~

大宅

我唔會去,怕自己去玩都心掛掛,仲唔開心!

伯爵府

畀面勳章

同意~~
Aimee 寫道:
我唔會去!呢個係一個好好的機會教小朋友,一家人要互相關懷同愛護,比任何野都重要。玩,幾時都可以。
生從何來?死往何去?
萬般帶不走,唯有業隨身。

男爵府

我都係咁話,想幾時再去都得啦。
pigpig 寫道:
最重要係你自己的想法,你已經講出,你好唔捨得你老公,就算你真係去都玩得唔開心啦!
你留低陪你老公,將來等你老公好番之後,想幾時再去都得啦!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我就唔會去!
我自己唔計生女住院,前前後後住院o既次數都唔少,當中有幾次係要做手術•
我就口硬唔想屋企人同老公黎探我,因為唔想佢地咁辛苦走黎走去,但係個心一到探病時間真係會望下見唔見到佢地黎,見到佢地真係無黎,真係會好唔開心•
其實你老公個心情同我當時都差唔多,個心真係好想見到自己至親或另一半,但思前想後又唔想要佢地辛苦,因為佢地黎到都無野幫到我,之不過有人黎個心又會舒服 d,會覺得佢地都重視自己喎,唔會話有病都唔理自己咁樣•
你明唔明我講乜就真係唔知,你可以慢慢代入你老公角色咁去諗下囉!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

別墅

我就一定唔會去, 一來自己擔心, 二來唔想老公自己一個面對問題, 旅行幾時都得(同家人難夾最多第時去長洲), 老公只有一個, 佢仲要咁體諒, 話照樣去旅行唔駛理佢添.

大宅

我諗我唔會去, 去到都唔安樂....雖然好掃興, 但始終一家人嘛!
祝你honey早日康復!

大宅

我唔會,一來個心會好唔安樂,二來老公心裏一定想家人陪伴,換轉自已都一樣會咁諗.

首頁

尾頁

跳至