夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

上完呢度,怕了結婚

我仲未結婚,所以成日幻想第時個老公點點點對自己好,憧憬著有一個幸福快樂的生活....可能睇得童話故事太多,有個happy and warm ending。不過,上來看得多,就發覺完全唔係想像中的那回事,好多男人都好賤格,反轉豬肚係 .....發覺而家既男人真係愈來愈唔可靠、信唔過~~~

唉!!!! :tongue:

別墅

Re: 上完呢度,怕了結婚

尼個世界真係好多賤男,最緊要你身邊果個唔係咪得lor,唔洗怕喎,上多d黎,吸收多d已婚人士ga經驗反而會更好.

子爵府

好媽媽勳章

Joey_Au 寫道:
尼個世界真係好多賤男,最緊要你身邊果個唔係咪得lor,唔洗怕喎,上多d黎,吸收多d已婚人士ga經驗反而會更好.

冇錯,邊有得怕咁多架~吸收左,自己再引用會好好多~

別墅

一個男人要變衰起上來,真係禁都禁唔住。你係度體會多d、吸收多d,返去就睇下你男朋友有無潛質成為『賤男』,有既話,就早走早著。唔洗驚,唔係個個男人都衰既~~~好似各位媽咪話齋,邊怕得咁多呀!!!!
做好自己,問心無愧!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得每個人都總會有d唔同既經歷...好似依度d媽咪咁..有開心快樂既家庭,自然就會有唔開心唔快樂既家庭架啦

但係人既一生..唔係話怕依樣怕果樣..所以唔去做..唔去做,冇做到未必"等於"開心,冇事架喎...去做左,又未必"等於"唔開心,有問題架嘛

如果你話上完依度..就男友既個性而怕左結婚..咁係你未揀定老公姐...如果揀定既,有信心既..又點會怕?

我同我老公..一齊既時間唔算好長..你問我係咪一定會幸福,會白頭到老?我唔知,但係我會希望樣樣都好...touchwood將來發生乜事..我唔會後悔同佢結婚,因為依幾年,我開心過,幸福過..

如果真係怕既...咪自己儲多個錢囉...好多人都話..女人有錢就有安全感架啦

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唔一定,都有好多好男人架!
有時互相尊重真係好重要,
互相包容同埋忍耐亦都係。
講好似好易,但實行呢?
好多女人只看重別人的不是,
又莫視了對方好既地方,
兩人相處雙方都有責任維繫,
唔好太悲觀,好多白頭到老的例子架。

伯爵府

好媽媽勳章

咁又唔好斬腳趾, 避砂蟲..
每個人都有不同際遇, 當中當然有好有唔好架啦

而且通常都係有問題
先係度呻啫
無問題, 可能佔左絕大部分, 都唔會係度講啦

大宅

咁又唔好咁消極,無論男人女人都係人,一定有好有唔好,
通常唔開心野想搵地方呻,網上就最適合,
而開心野可講可唔講,一定唔會思前想後一講再講

見到人地發生既事,除左出言安慰外,自己都可以從中學習的

別墅

唉, 呢個世界好難講, 有時衰o個個可能係自己.....順其自然啦, 我同我老公由結婚到而家吾係好耐, 反而之前有個男朋就拍左好耐拖(十年個隻), 咪又係衰收尾, 而家諗番起, 咪當增加人生經驗, 要求人不如要求自己, 別人點諗係控制吾到, 而自己就控制到, 你對佢好佢都對你吾好, 反而自己心安理得, 做左自己本份, 後悔o個個係佢至真.....努力啦!! :-P

洋房

明白,明白
多謝各位媽咪既意見,唉~~我個人好易悲觀,成日都想負面野先,又多猜疑,所以時時會亂諗或諗埋左一邊。下次我再係咁時,大家要多多提醒我,原來呢個世界仲有希望!!!!!

你地真係好人~~

大宅

好媽媽勳章

不至於'怕', 不過令到我有'居安思危'囉
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

翡翠宮

咁你又唔使咁灰, 香港好男人又未結婚既的而且確還尚在 比心機搵啦朋友

侯爵府

Not all men are bad....

I have a very happy family with my wife and my baby.........We all respect each other

We share the topics here too........

該用戶已被刪除

珍珠宮

我結咗婚9年, 在這版睇得多個案都覺得男人好可怕...

別墅

祝你搵到個好男人好老公,等你可以實現童話故事夢想~
俾心機找喇,朋友~~~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

成日疑神疑鬼, 無事都變有事, 好多女人都成日無野o念搵野來o念, 日日問住老公, 成日check 住老公, 得閒call 一call, d 男人都怕啦, 唔好話, 自己係女人都 ............

嫁佢o個日給予百份百信任, 做好老婆既本份, 當真係有問題出現, 只要對得住自己就得, 呢個世界無話無o左邊個唔得, 講衰d, 養大個仔娶o左老婆, 好既一星期同你食一次飯, 其他時間又咪唔理父母, 何況老公.

我只係想樓主知道, 人生在世, 怕來怕去咪仲傷神, 珍惜眼前人, 安於現狀是我們首要做好的事................亞門

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至