自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:花蝴蝶+發表於+13-10-20+20:46+香港

大宅

回覆:May姐節目入面,紫河車係乜黎架?

楊千華有套片叫餃子,都係成日要搵新鮮紫河車食

男爵府

引用:Quote:花蝴蝶+發表於+13-10-20+20:46+香港

原帖由 wong2323 於 13-10-20 發表
中藥店有售乾的紫河車
唔會犯法架咩?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

禁止訪問

子爵府

胎盤,人的

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+wong2323+於+13-10-20+發表中

原帖由 Chafing 於 13-10-20 發表
唔會犯法架咩?
我細個睇中醫有飲過紫河車煲湯 唔記得咩味,但記得啲湯係奶白色。我自細身體差又有哮喘,唔知係用嚟醫哮喘定強身。

大宅

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

男爵府

問下D係醫院做咗好耐的姑娘,可能會知道邊度搵到

複式洋房

引用:楊千華有套片叫餃子,都係成日要搵新鮮紫河

原帖由 frankietws 於 13-10-20 發表
呢套我有睇,佢唔係食胎盤,係食落左既胎兒!

翡翠宮

引用:楊千華有套片叫餃子,都係成日要搵新鮮紫河

原帖由 frankietws 於 13-10-20 發表
佢食嘅係胎兒唔係胎盤呀

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

想 到餃子

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

花蝴蝶 發表於 13-10-20 21:44
睇唔清呀!可影實物嗎?等我見色見色吓!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

禁止訪問

引用:Quote:花蝴蝶+發表於+13-10-20+21:44+睇唔

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Chafing 發表於 13-10-20 21:50
唔會犯法架咩?
點解會犯法?間間中藥店都有乾紫河車賣ga
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+花蝴蝶+於+13-10-20+發表香港

原帖由 usausagi 於 13-10-20 發表
乾個啲我記得細個係藥材鋪有賣,見過唔止一次

新鮮就唔知喇
生完問醫院拎返走

伯爵府

親子王國15週年勳章

nicolecocola 發表於 13-10-20 20:57
好核突,人既胎盤都食

唯有咁諗.....動物都會食返自己o既胎盤, 除咗清走氣味之外都有返d 營養, 只係人類營養充足先至冇咗呢個習慣

不過俾我都唔敢食

首頁

尾頁

跳至