興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

照片檔完全冇反應,開唔到。是否要攞去整?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:S4 照片開唔到

相save喺內置記憶體 or 外置咭?
外置咭可拎出嚟插電腦check
但據聞三星機同某品牌唔係咁夾
無做開backup可能…

男爵府

引用:照片檔完全冇反應,開唔到。是否要攞去整?

原帖由 EMILY03 於 13-10-21 發表
照片檔完全冇反應,開唔到。是否要攞去整?
我之前都係咁,d相同片無晒,勁唔開心,但我已過傷心期

伯爵府

咁係咪要攞去三叔整 ?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 EMILY03 的帖子

抄相片出電腦, 確認有冇問題先...
另外最好將所有相/影片備份到電腦.

如果唔係 sd card 儲存相片, 引起而壞, 可以做 "restore to factory"
# 所有野會冇晒, 如新機, 請備份

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

伯爵府

回覆 linggo 的帖子

我只有備份與重設. 及點做備份呢? 係電腦做還是可直接備份到 sd card?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 EMILY03 的帖子

確認左是機問題, 還是相片, & card 問題先......
備份就睇各 app有自己備份方法....
主要相片, 影片, 音樂, 就抄入電腦.

三星都有 kies 軟件, 可做整體備份.
# kies
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

伯爵府

回覆 linggo 的帖子

Thanks linggo

首頁

尾頁

跳至