自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小純純 發表於 13-10-21 22:46
開宗明義,HKTV 我是不大支持發牌,但又不是很抗拒,要為它上街我絕不會
至於為何不支持呢? 實話說,我不介意反 ...
根本係兩件事黎架wor,點可以拉埋黎一齊比較架?
而家唔係鬥多人上街囉~

珍珠宮

引用:Quote:Lovelovebear+發表於+13-10-26+22:45

原帖由 小純純 於 13-10-26 發表
早前已經質疑過這種說法,主要是時間先後的邏輯問題
雙非困擾多年,發生時間亦比 hktv 早
正常應是 : 連雙非 ...
而家邊個漠視呢?

政府而家都宣佈左唔俾人落黎生仔啦,之前種落黎嘅又可以點?個小朋友有香港身份證,自然就可以讀書,享用福利啦。我地又可以點?政府話建議10月黃金週撤銷限奶令,香港市民一出聲,政府最後都無啦,幼稚園學位排長龍,政府都有出招啦,你想大家點做?唔俾無辜嘅小朋友讀書?(佢地無大陸戶口又無得係大陸讀,又可以點?)

我對樓主有印象,樓主睇社會問題,政治問題一直睇得好透,但其實各人有各人睇法,樓主都可以試下從其他jm 意見再加以思考,有時,【model ans】都未必只有一個啦

珍珠宮

引用:Quote:Lovelovebear+發表於+13-10-26+22:45

原帖由 小純純 於 13-10-26 發表
早前已經質疑過這種說法,主要是時間先後的邏輯問題
雙非困擾多年,發生時間亦比 hktv 早
正常應是 : 連雙非 ...
請記住,曾先生積落黎嘅雙非已種下禍根,生左落黎嘅小朋友已經係香港人,有權利享有福利,趕唔走的,但香港電視係現任政府make decision,市民要求政府出黎解釋批核程序,都係因為接受唔到政府黑箱作業啫~

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至