美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

請問邊間化妝學校好?三十歲想轉行!

當時早婚,做了十年家庭主婦!這十年對化妝很有濃厚的興趣,有空去美容院學短期化妝課程當興趣!
現在子女都長大了,想去做自己想做的事業!
請問那一間的化妝學校好?以斯帖和蒙妮坦那間好?尤其是對新娘及電視化妝很有興趣!學校有出job機會給你實習嗎?
考專業試在化妝界重要嗎?

大宅

DELETED BY WEBMASTER

DELETED BY WEBMASTER

複式洋房

Re: 請問邊間化妝學校好?三十歲想轉行!

∼我∼就喜愛Beauty Tech:
∼學校會有out job機會 :mrgreen:
∼如果以斯帖和蒙妮坦∼我會撰以斯帖 :lol:

<<<beauty tech>>>

民房

是呀,我想找一間有很多outjob既機會的學校,將來出去找客人們都覺得你有經驗才相信你!開一間化妝室的成本貴不貴?

民房

Beauty Tech 既學費很費,聽網友說要買很多很多東西!是真的嗎?
@@純 寫道:
∼我∼就喜愛Beauty Tech:
∼學校會有out job機會 :mrgreen:
∼如果以斯帖和蒙妮坦∼我會撰以斯帖 :lol:

<<<beauty tech>>>

複式洋房

~<<beauty tech>>妳可睇吓這個綱址

~~...都好多人都咁講<<要買好多野 ...
其實妳可買可不買ga...

大宅

我係以斯貼到讀架!依家讀完哪!我覺得幾好喎!

大宅

gray chung 開o個間 portfolio 好似唔錯..
我朋友係第三班.. 所以堂堂都係 gray 親自教..
不過而家就唔太清楚喇~
學費好似 around $40k
[img align=left]http://i6.photobucket.com/albums/y233/kinkioby/0011mm7.gif[/img][img align=left]http://i6.photobucket.com/albums/y233/kinkioby/c85190be95bq7.gif[/img]

民房

不過我又聽同學講實習考試既時候找Model真係好有難度!是嗎?

大宅

蒙妮坦有學緊的朋友, 說不錯吧

budget許可的話....zing the makeup school
都有朋友學緊, 不過唔係full day course

Ziv's Photography http://www.zivlai.com

大宅

靚既難搵, 普通既唔難... 我有好多 :mrgreen:

ice1979 寫道:
不過我又聽同學講實習考試既時候找Model真係好有難度!是嗎?
Ziv's Photography http://www.zivlai.com

複式洋房

ice1979 寫道:

~~都唔係ga,揾d冇咩難度麻

洋房

學美容邊間學院好呢?

~樊德禮美容學院

~國際美學培訓協會

~基督教勵行會

~以斯帖美容健美學院

呢幾間邊間好呢,定係有其他?

洋房

學美容邊間學院好呢?

~樊德禮美容學院

~國際美學培訓協會

~基督教勵行會

~以斯帖美容健美學院

呢幾間邊間好呢,定係有其他?

複式洋房

You may try to get information from:

Portfolio
Zing
Mae Von makeup
Beauty Tech
Beauty Square

All schools has its strength and weakness, if you want to learn something for your career, I will suggest these school rather than Beauty Pro, angel face etc... those are for personal use only.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

make up for ever

民房

Ice1979

i'm same case with you, i'm over 30 and have a daughter 8 years old. i like 美容 and 化妝.

i've learned the course already and doing part time
美容 and 化妝 job already.

if you're a honest person and smart, i can refer my good good teacher to you, they can teach at school or by person. pls e-mail to me if you are interested.

首頁

尾頁

跳至