美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 各位護膚專家(jessjess, minatheone, 多利是....)

我想問下呢.......有邊隻粉底好用呀~

民房

Re: 各位護膚專家(jessjess, minatheone, 多利是....)

我個朋友最近用緊隻野.......好勁ka
去斑

大宅

szechun_mama 寫道:
我想問下呢.......有邊隻粉底好用呀~

GA
SHESEIDO粉條
MAXFATOR粉霜
SOFINA粉底液
植村秀新美白粉底!
老公對老婆要做o既係: 由而家開始只係可以錫我一個, 要縱壞我,唔可以話我 有人恰我要第一時間出黎撐我,我開心你要戥我開心, 我唔開心你要"tum"我開心,唔準恰我鬧我, 發夢都要諗 起我,仲要永遠覺得我最靚 ^O^

水晶宮

2024年龍年勳章

Hello jessjess,

早排我未話想轉防曬+控油的make up base 同two way cake 0既, 嘻嘻...我仲未行動呀, 仲係用緊GA的base & foundation。

想轉護膚品/化妝品真係好煩, 好似夏天咁, 好多new products, 隻隻牌子都讚到天上有地下無, 買本magazine取下經啦, 睇完好似冇睇咁。實在太多選擇啦。好似買大細, 買中固然好, 唔中呢 ?? waste money...

Lancome又出控油粉底啦, Maxfactor莫文蔚果隻, Sofina,IPSA, AH.........點揀好呢 ??

另外, make up remover 用gel, oil 定milk好呢 ?Thanks

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

洋房

jessjess,

唔該晒

水晶宮

2024年龍年勳章

jessjess,

KP =Kxxxxxx Pxxxxxx ?? 我見Sogo 有個counter ??

大宅

BB頭maimimi

唔好客氣!
幾乎每個女人都會唔滿意自己既皮膚,只要你覺得今日比昨日好,就係用arm護膚品。

相信你眼部份哥d係乾紋,唔係皺紋。eye gel未必如想像中爽(有d有油份),成份中皮膚吸收唔到, block住毛孔便會有機會出油脂粒。Jurlique Wrinkle Softener Beauty Cream我覺得唔係好掂,前面我有介紹過eye products,麻煩你找一找,不贅 :-P

大宅

Rita 寫道:
jessjess,

KP =Kxxxxxx Pxxxxxx ?? 我見Sogo 有個counter ??

係呀

大宅

Rita

其實GA已經好好啦,除非你貪新鮮或者皮膚轉左,用佢都夠!

Magazine礙於商業原則,通常會好「中肯」,所以.......

夏天Make up remover,個人偏向用gel�oil。

水晶宮

2024年龍年勳章

jessjess,

唔該哂你 !! 女人都係多心的...嘻嘻...我聽你話, 繼續GA啦 !!

thanks

大宅

dr jess :

c9我有問題呀! 因本人平時少搽粉底, 但想有d 健康面色, 所以每日搽完 olay 防曬cream 後一只搽點胭脂, 便上班, 但上星期去cwb 日資大公司, 化妝小姐話不好, 會傷害皮膚, 真嗎? 真係要搽粉底

大宅

花花
胭脂有色素,唔搽粉底,最好都搽下makeup base,例如
Shu Uemura UV Under Base
Kanebo Revue Cool Fix
都係水狀base,絕對唔笠,保護皮膚之餘胭脂會襟d

民房

Renaissace Sheet Mask of AVON ??

大宅

我的皮膚比較敏感面額比較乾, 請問有無邊隻精華可以介紹?

首頁

尾頁

跳至