跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有無5月打算係qe生的媽媽可以入嚟傾吓

剛剛响QE出院,想同大家分享一下。
我第二胎因為阿囡頭仔响上,所以响38週開刀,e生手勢好好,傷口逢得好靚,仲唔洗折線.
我住咗两日後產室A2病房,D姑娘同D姐姐都好好,早上9:30分上手術室,10:05阿囡就出世,近住落E2產後病房,我先生在房外等咗三個鐘,好想見我但姑娘都唔俾佢見我,要等探病時間先可進入,我老公為有走,等探病時間先嚟.
不過E2D姑娘都好細心,係有一,两個阿姐就冇咁好,有個肥肥地帶眼鏡嘅阿姐就冇咁好,整體嚟講今次响QE生都好滿意。

別墅

已經食好多涼野,都係未有動靜
DUE DATE: 20 MAY 07
[quote] -------------------------------------

大宅

我在QE出院 1 weeks 了, 我b囡頭仔响上, 37W3在
QE開刀生了, 其實預產期是 20/5/2007, 2/5/2007 第一日放產假就生左, 我是公務員, 第2天的下午就輪到上二等房, G11 的姑娘很好, 因為我發燒, 所以在QE住了8 天, 好在D 姑娘好好, 真的要多謝曬呵
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi mimimomo6,

我都係5月2號生b女,又係住G11, 我1號夜晚入院,就有2等房 ,我地可能見過面呀?你是不是住8號床?你做乜發燒呀?

大宅

hi welcome,
我係5月2號8點幾入QE 的,4 號下午入2等房, 我是14 號床,我都唔知做咩發燒,佢地又驗血,又驗小便,又同我打抗生素(一日吉6 針,仲鬼咁大支)攪到隻手又紅又腫,說直至無發燒才可出院,都幾痛苦架  :-( :-(  不過bb可跟我同日出院,我又開心返曬了,>>話時話,5月2號是好日子呵! 我bb 是 11:58 pm 出世, 和你呀b是同年同月同日生呵 !

大宅

我都係o係QE生BB呀, 我08/05下午01:15pm左右去到醫院, 不過因為我吾係喺QE做產前檢, 所以我要睇咗急証先, 之後我就上咗候產房, 過咗大約2個鐘左右之後我就過去產房, 係4點幾bb終於出世啦, 大約05:30左右去到E2病房, d姑娘 & 嬸嬸幾好人喎, 因為我生BB時用錯力, 攪到下半身基乎用吾到力過床, d嬸嬸好有耐性等我過到床為止, 之後仲問我痛吾痛, 要吾要叫d姑娘睇睇我喎, 我又覺得佢地d服務幾好呀, 起碼好過我生大仔時啦~~~

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

Welcome,

is me !!! 我4月29號入G11, 到5月1日才生左B仔, 係順產, 3號就出院啦!! 我住13號床, 係姑娘房隔離果間房, 咁我可能見過你喎!!

男爵府

kkyyho,

我5月2日生b女,都係順產,但3號下午先落倒床,一落床就去學餵人奶,你有無學呀?我住6號床架!你同阿b要唔要返QE覆診呀?

複式洋房

mimimomo6,
Hi,我係6號出院,住13號床,我BB好細粒個嗰。
你幾時出院?身體好嗎?BB好嗎?
我BB返到屋企好乖,但係食奶都係要一餐分開幾次食。
我都同意G11嘅姑娘同嬸嬸好好人,又教我照顧BB。

http://hk.myblog.yahoo.com/iristang-jottings

大宅

dvit0403 寫道:
mimimomo6,
Hi,我係6號出院,住13號床,我BB好細粒個嗰。
你幾時出院?身體好嗎?BB好嗎?
我BB返到屋企好乖,但係食奶都係要一餐分開幾次食。
我都同意G11嘅姑娘同嬸嬸好好人,又教我照顧BB。

dvit0403,
好開心可和同房傾吓計呵 ! 我 9 號才出院呀 ! 呢家聽到發燒兩個字都驚啦 :-( :lol:我BB 好大食, 一餐要食
4 oz 奶, 夜晚又鍾意攪攪震, 唔肯瞓, 不過體重有增長, 算啦, 我等佢大d就會教訓佢喇 ! 呢家忍吓佢先 我地得閒交換吓心德oY

大宅

kkyyho 寫道:
Welcome,

is me !!! 我4月29號入G11, 到5月1日才生左B仔, 係順產, 3號就出院啦!! 我住13號床, 係姑娘房隔離果間房, 咁我可能見過你喎!!

hi kkyyho,
我和你緣慳一面了, 我3號夜晚入住14號床的, 見唔到你
tim

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

我3號出院, 但當日下午3時左右, 都有上埋breast feeding堂才走, 咁我地真係相遇過, 我係坐最入個個, 呀仔係咁吮奶呢!! 唔知你有無印象 ?? 我同阿B都唔駛番QE , 去母嬰健康院FU就得!!你呢??

男爵府

kkyyho,

我可能就係坐你隔離! 你記唔記得有張床仔貼住"小心左肩"?我就係佢媽咪喇! 我都係坐最入,opposite to sofa! 我記得我有問隔離媽咪,佢個係b仔,重要吮不停,唔知係咪你呢?

我同阿b都係返QE覆診,我去L BLOCK, 阿B去日間治療中心,係咪你之前去開母嬰健康院檢查,所以都係去母嬰健康院FU呢?

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

mu=imimomo6,

你應該係住13號床, 因為我出院時14號床MaMa重未出院佢係開刀既, 係咪??

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

welcome,
我記得啦!!原來係你 , 係呀!!我個B仔果日剛好夠鐘食奶, 咁上人奶堂咪好囉, 順便可以比姑娘指導下,
你個小B而家有冇事??係醫院時做乜要小心左肩?? Take care!!!!
我唔駛番QE Fu, 因我傷口冇事, 小B又無黃冇特別, 所以去母嬰健康院Fu就得, 如果MaMa or BB有問題先要番QE Fu!!我之前係QE L block同私家醫生兩邊睇!!!

首頁

尾頁

跳至