親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問華欣適合一家大細去嗎? 同布吉比, 邊度好D?

大宅

4月份時一家去了華欣, 華欣比布吉消費平, 較多外國遊客, 沙灘唔夠布吉靚, 但都ok時, 如果已去過布吉的話, 可以考慮華欣

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

華欣最唔好係要曼谷搭3個鐘車程

大宅

引用:華欣最唔好係要曼谷搭3個鐘車程

原帖由 TMC3012 於 13-10-25 發表
華欣最唔好係要曼谷搭3個鐘車程
想問有乜車可搭?係咪要租車?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:PhoebeWan 的帖子

華欣有什麼地方啱小朋友玩?

大宅

SumSumBB 發表於 13-10-26 09:44
華欣有什麼地方啱小朋友玩?

在沙灘騎馬,也可以去SWISS SHEEP FARM餵羊,去騎大象

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+13-10-26+09:44+華

原帖由 ILMAMA 於 13-10-26 發表
在沙灘騎馬,也可以去SWISS SHEEP FARM餵羊,去騎大象
想去Swiss sheep farm和Santorini park , 如果只在七岩留一晚會否太少?第一天中午到,第二天約三時離開。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+13-10-26+09:44+華

原帖由 ILMAMA 於 13-10-26 發表
騎大象在哪裡騎呢?

大宅

騎象可以在HUA HIN HILLS VINEYARD或CHANG VILLAGE,可以包車去.
另外,可以一早包車由曼谷入華欣或七岩時,順路去埋Santorini park先入到酒店, CHECK IN完已黃昏去逛夜市, 第二天下午走由華欣返去曼谷時去 Swiss sheep farm.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+ILMAMA+於+13-10-26+發表在沙

原帖由 SumSumBB 於 13-10-26 發表
想去Swiss sheep farm和Santorini park , 如果只在七岩留一晚會否太少?第一天中午到,第二天約三時離開。

...
只去兩日一夜?太趕喎,單程曼谷去都3個鐘,起碼留3日2夜,搵間靚酒店hea下,食下海鮮.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-10-26+發表想

原帖由 ahmama 於 13-10-26 發表
只去兩日一夜?太趕喎,單程曼谷去都3個鐘,起碼留3日2夜,搵間靚酒店hea下,食下海鮮.

...
原本無諗住去華欣,只計劃去曼谷西面的水上市場和北碧,見Santorni park好靚,想順便去埋,其實都想在華欣住多一日,但唔夠時間,要趕飛機過布吉。現計劃第一二日玩曼谷近郊,去華欣前一晚住水上市場那邊,第三日駕個零小時車到七岩,玩Santorini park, 第四日去火車站/outlet 和Swiss Sheep Farm, 然後過北碧睡一晚,第五日坐飛機過布吉, 去到布吉才hea.
全程自駕,唔知可唔可行。

水晶宮

SumSumBB 發表於 13-10-27 16:45
原本無諗住去華欣,只計劃去曼谷西面的水上市場和北碧,見Santorni park好靚,想順便去埋,其實都想在華欣 ...
santorni park係幾靚, 但始終都係一個用希臘小白屋包裝的商場, 咁遠路程值唔值真係見仁見智..況且你去北碧, 路程又更遠D.早前Search 過, 北碧果邊都有farm, 仲有D歐風景點, 不如你search下果邊, 咁玩順路D..

華欣仲有其他景點, 例如hua hin wineyard, cicada market, 愛與希望之宮, 可以分開另一次旅程先去.

大宅

引用:Quote:原帖由+ILMAMA+於+13-10-26+發表在沙

原帖由 SumSumBB 於 13-10-26 發表

...
兩日一夜就不建議去華欣了,因為車程來回都已用了近6小時~~其實去華欣,純hea下,游下水、曬下太陽、吃下嘢、參加下酒店的活動...做下spa、按摩...時間好易過..我已去了幾次..來緊農曆年又會再去~~因為華欣仲沒「淪陷」~~

侯爵府

回覆:華欣一問

華欣有無出島浮潛?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+13-10-27+16:45+原

原帖由 ahmama 於 13-10-28 發表
santorni park係幾靚, 但始終都係一個用希臘小白屋包裝的商場, 咁遠路程值唔值真係見仁見智..況且你去北碧, ...
我好耐以前去過希臘的Santorini小島,但睇別人的blog的相,覺得華欣仲靚過真那個,所以想帶阿仔去下,順便玩佢新開的水上樂園。
係啊,北碧都有幾個farm可以去,都係再度下,如果唔睡一晚華欣,就會入曼谷,但揸住架車又唔太敢入曼谷巿,好頭痛!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-10-26+發表想

原帖由 幸福人妻 於 13-10-28 發表
兩日一夜就不建議去華欣了,因為車程來回都已用了近6小時~~其實去華欣,純hea下,游下水、曬下太陽、吃下嘢 ...
我在原定的行程,自駕入七岩來回只需三小時,唔知值唔值得去?

大宅

引用:Quote:原帖由+幸福人妻+於+13-10-28+發表兩

原帖由 SumSumBB 於 13-10-28 發表
我在原定的行程,自駕入七岩來回只需三小時,唔知值唔值得去?
好難話值5值得,睇下你的目的~~例如我鍾意hea~~去了三次,只去了華欣火車站及夏宫景點~~如果5覺車程遠,去行下也5錯~~

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-10-28+發表我

原帖由 幸福人妻 於 13-10-28 發表
好難話值5值得,睇下你的目的~~例如我鍾意hea~~去了三次,只去了華欣火車站及夏宫景點~~如果5覺車程遠,去 ...
你每次去幾多天?住什麼酒店?日日在酒店hea?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+ahmama+於+13-10-28+發表sant

原帖由 SumSumBB 於 13-10-28 發表
我好耐以前去過希臘的Santorini小島,但睇別人的blog的相,覺得華欣仲靚過真那個,所以想帶阿仔去下,順便 ...
真正希臘santorini。個feel都唔同啦華欣仲有個新場,扮威尼斯。。。水上樂園=black mountain?睇相唔係好大,曼谷都有幾個水上樂園,布吉有間centara,酒店已經連水上樂園。。。。唔係華欣唔好,但2日1夜,真係唔湯唔水。。。你仲要去北碧,浪費太多時間坐車。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+13-10-28+發表我

原帖由 ahmama 於 13-10-28 發表
真正希臘santorini。個feel都唔同啦華欣仲有個新場,扮威尼斯。。。水上樂園=black mountain?睇相 ...
我離開曼谷後會過布吉五天,都book左Centara west sands 玩水上樂園⋯咁都係聽下大家的意見,今次唔落華欣了,好彩未cancel 曼谷的酒店。Thanks!

首頁

尾頁

跳至