自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人曾經係日本留學過呀 (PART IV)

早晨, 各位

因就到2000, 所以我先行開新的TOPIC, 你地可以慢慢再傾
PART III

大宅

Re: 有無人曾經係日本留學過呀 (PART IV)

Mayuki ,

Part IV
[img align=left]http://thumb16.webshots.com/t/56/56/3/56/71/451135671SqyzQc_th.jpg[/img] [img align=left]http://thumb16.webshots.com/t/60/60/4/65/56/2188465560027757856MAIunO_th.jpg[/img] [img align=left]http://thumb16.webshots.com/t/52/152/8/42/82/2063842820027757856QHrGpB_th.jpg[/img] [img align=left]http://thumb16.webshots.com/t/42/42/5/75/53/2978575530027757856rWNNLF_th.jpg[/img] [img][/img][img][/img]

男爵府

hello

大宅

恭喜~恭喜~

日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

男爵府

環保接龍勳章

乜part iv既啦,我仲以為得我地只係講左兩part添.

Bb
你去完返來就話我知間二幸點呀,好多人都會問我日本既酒店,睇下有冇邊間平,呢間就平啦,係唔知乾唔乾淨啫.

你老公住邊區呀?

Hkjp
乜咁大件事呀?bb跌左落床,有冇乜野反常既表現呀?冇表面傷痕,點解會送去急病室既?我個bb前晚都跌左落地喎…

大宅

來報到先~~~~

男爵府

環保接龍勳章

Doll
乜你咁知”訂”呀?一轉過來你就出現啦!

大宅

>era

一click入來自由報料就見到個topic~~~

大家easter會有咩節目呀?

男爵府

環保接龍勳章

Doll
未諗喎,如果就得啱,出下來都好喎!

大宅

>era

係啦~~~我都好耐無見過mimi啦~~~

大宅

ERA

我會住完二幸話你知好唔好.
我問網上d人, 實際o既房同網上面會唔會差好大,
佢地話差唔多喎. 即管一試.

你亞爹身體如何呀??
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

DOLL ;

U 掛住我呀 :-P

子爵府

唔好意思,我係路過架,我細佬有个日本人 girl friend,而 佢哋打算結婚,但 我媽媽想知道 日本人 有乜嘢 結婚習俗,佢哋又會否要好多禮金呢? 麻煩大家指教!

大宅

>mimi
係呀~~~你離開左tst之後,我都係偶爾先用carly食lunch咋~~~ :-(

>sandyhung

恭喜先~~
傳統就都好似我地中國人咁,都有過大禮果d
比3個月新郎人工女家做禮金
咁女家又會回返d比個女做嫁妝咁啦
日文site就可以睇下lee個
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E7%B5%90%E7%B4%8D

有個同日本人結左婚0既hk人blog都有講少少
不過就係得婚禮
http://hk.myblog.yahoo.com/fu-fu/article?mid=303

其實應該由你細佬去問下呀未婚妻想點
因為有好多嫁外國人都未必會咁講究架啦~~
我果時mammy都無迫我老公比禮金同酒席呢~

男爵府

環保接龍勳章

Bb
二幸我都係問下咋,等有人想去就介紹俾佢地囉.

你有心啦!你唔問開我就費事講啦,我阿爸響11號果日走左啦,佢去得好安詳,冇辛苦,淨係個心停左,用左心肺復甦機都冇用,咁就除左個氧氣罩囉.
下個tue火化.我由mon放到fri先再返工啦.所以呢輪我都上少左來呀,因為間中就放左一日半日假.

大宅

era

去得安詳就ok啦~.
ご愁傷様でした。

你得閒先上o黎啦.
話時話, 呢d洗唔洗扣大假o架??

男爵府

環保接龍勳章

Bb
我地公司如果係父母就有5日假,祖父母就有2日,不過我都有d係半日就走左去既,老細冇扣我假.
我響呢度乜假都攞過啦!

男爵府

all, good morning

男爵府

era
唔~~我唔識點講, 希望你唔好太唔開心啦, 要多多保重呀

男爵府

all,
想問你地有無識人可以有紙箱拿呀? 係想搬屋用的!

首頁

尾頁

跳至