家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

有無人買 窩輪 架, 傾吓心得呀! (PART 5)

搬新屋啦

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有無人買 窩輪 架, 傾吓心得呀! (PART 5)

hi all
Erniema 寫道:
早晨呀各位
mywong,
真係唔該晒你開part 5
想問下你隻中移輪沽晒未呀? 941今日公佈業績...如果你未沽晒...你會公佈業績前沽埋定等公佈業績後沽呀? 因為我隻c6仲有d貨係手...請指教

我應該唔等出業績

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有無人買 窩輪 架, 傾

CF 寫道:
我唔估603啦, 你地贏得高興D啦, 82好似真係高風險D, 唯有死守3-4仙走人...

me too, 我都冇換碼

另外今日7621全數沽出,想排 9916 @0.140, 但成唔到

男爵府

好媽媽勳章

BB2WONG 寫道:
由 迪迪仔 於 2007-03-26 10:16:25

快d投訴佢!
--------------直頭而家做緊個價都錯晒,好似隻603 兩邊出入都係0.84,我都唔知點搞、

i also hang seng, but i'm ok

男爵府

好媽媽勳章

hi all:

今日唔知點解入唔到bk呀

迪迪仔:
今日用$9.18入左隻#669創科,見佢差不到去到全年低位,你點睇呀? 隻#603 ----$0.90 ,有冇target幾多,因我唔係成日可上bk, thank you

男爵府

好媽媽勳章

迪迪仔 寫道:
[quote]
mywong 寫道:
hi all:

今日唔知點解入唔到bk呀

迪迪仔:
今日用$9.18入左隻#669創科,見佢差不到去到全年低位,你點睇呀? 隻#603 ----$0.90 ,有冇target幾多,因我唔係成日可上bk, thank you

唔係撥冷水,669雖然係全年低位,不過唔係呢d時候去博,除非妳買好多錢黎博反彈,我估暫時只會有波幅而無升幅,後抽係會有,不過唔會話升得好多~[/quote]

唔該晒,迪迪仔

男爵府

好媽媽勳章

GOOD MORNING

男爵府

好媽媽勳章

BB2WONG 寫道:
想問下大家意見:買左好快就錢賺既貨,(我用大福仲係3天內交收無洗比錢--即是3天內入貨及沽貨就只係比差價)是否應該先沽?

好似我買左[email protected]第2天已升到去2.39,無沽到後前幾天@2.29沽左換82,

[email protected]入貨,跟住升到去2.45無沽到,昨天@2.34(蝕手續費)沽左換隻639,而家又升番去2.44!

本來我換貨唔沽貨照比$都可以,但係唔想入太多貨係手,所以換貨,次次一換就升番或者係一買左就升無沽又跌番!

到底我的策略係咪有錯?或者我跟本唔識把握時機,所以永遠都蝕錢!
有無高人可以指點下我?

換貨唔係唔好,只係你地太急都未睇清楚就換貨,迪迪仔比個股票好正,只係買賣timing 唔夠好,迪迪仔比左多隻股票#82,#8120#603#639.....,我由頭到尾只買左#603 @0.83,我無跟換貨,因為我合知自己無時間成日睇住,我而家睇緊位入#639

男爵府

好媽媽勳章

good morning

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有無人買 窩輪 架, 傾?心得呀! (PART 5)

hi all

好耐無買輪,今日入左2247 @0.120

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有無人買 窩輪 架, 傾?心得呀! (PART 5)

CF 寫道:
mywong :

之前聽你話入左2247, 你幾多錢入呀?

0.120

男爵府

好媽媽勳章

CF 寫道:
mywong :

之前我都入左#2247, 不過我唔係咁識, 所以想你比d意見, 謝謝!

cf

希望約在0.145走 ,你幾錢入?

男爵府

好媽媽勳章

CF 寫道:
mywong :

你咁有信心, 恆指升咁多咩?
我0.112入, 低位黎架, 嘻...
不過我無你咁有信心呀, 你認為我應該再坐一會嗎?

嘩0.112好價 ,其實我都想放一半先架 ,星期六日嗎

男爵府

好媽媽勳章

kammyman 寫道:
mywong,

你好有胆色(或你係有根據既lei:mrgreen:),我尋日真係好想好想跟你入2247,但幾次打好買入欄,到最後襟'確定'制時又縮沙,真係冇胆因見尋日差不多收市時個指數都仲係好差! :cry:

我心口有個勇字嗎(其實係個傻字),尋日除了2247,我仲入左1886 @ 8.70, 1898 @ 7.85

男爵府

好媽媽勳章

CF 寫道:
mywong :

我0.133放左la, 希望你繼續贏多d啦, 我無咁既膽呀, 我尋日買, 今日沽都有成20%, 我好鬼屎開心呀))))))))))))

我睇定d先,因尋日發夢升391點呀,哈哈

男爵府

好媽媽勳章

CF 寫道:
mywong :

嘩....升成400點呀, 如果係咁我都恭喜你啦....
不過買輪呢樣野, 我之前心諗一係買恆指輪, 一係買中移動輪..
係呢, 我對呢d唔熟, 不過我見中移動個輪都應該幾好炒架喎...你地之前有無買過?

CF

發夢咋,中移輪我至愛.其他都唔識買

男爵府

好媽媽勳章

CF 寫道:
下次有咩心水(中移輪), 記得提下我呀, thx~~

我買得唔密,股票多d

男爵府

好媽媽勳章

mywong 寫道:
[quote]
CF 寫道:
mywong :

之前我都入左#2247, 不過我唔係咁識, 所以想你比d意見, 謝謝!

cf

希望約在0.145走 ,你幾錢入? [/quote]

0.144 沽清

男爵府

好媽媽勳章

hi all

我留意緊中移Call # 9096,幫手睇下仲邊隻中移Call 好.

男爵府

好媽媽勳章

叮叮噹噹 寫道:
mywong,

咩價位入, 單聲我地知呀

第一轉資金0.330入左

首頁

尾頁

跳至