論盡家傭

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

對付賤印, 断約, Black list 請fax 去入境外傭組
fax no. 2111 1339
ATTN : IO (FDH) S3

係入境職員講的, 專負責Black list

男爵府

寫一封信去投訴個工人,說明合約號碼,入境處會做野啦。

男爵府

強烈呼籲: 如屋企有外傭出走/博炒等等, 奇招百出地斷約, 甚至即使完約但懷孕的話, 請務必盡快通知入境處!
可以先Fax終止合約通知書 ID407E, 簡單直接寫明工人出走, 或有操守問題, 希望入境處慎重考慮不再簽發工作簽證予該外傭。必要時再補一封詳細的投訴信!

希望僱主守望相助, 阻截不良外傭斷約轉工, 杜絕衰工人再害本港僱主!!!

男爵府

好消息!!!!
入境處打來講,不會批VISA 給賤工人,一定要她離港!!!
大快人心

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:分享對付賤印, 断約, Black list 請fax 去入境外傭組

大宅

回覆:分享對付賤印, 断約, Black list 請fax 去入境外傭組

我今日fax termination letter 同封信, 講公主嘅工作表現,但係faxed去termination form 上面個fax. no. 啊!

大宅

多謝分享記低先

大宅

BK Milk勳章

萬分感激分享!好有用!

男爵府

回覆 taisiumami 的帖子

無錯,兩個都得,但我呢個係專門處理賤工人和投訴信的,你可以用我呢個傳多一次,確保有人收到!同有專人去處理跟進個案!attn:係主任收!

男爵府

我工人係10月8已炒了他, 剛剛先收到財務公司信, 先知佢借左錢, 呢個case 可唔可以send去入境處呢?

男爵府

回覆 lovekenken 的帖子

幾時都可以寫信去投拆, for 參考

男爵府

寫完信 fax 完, 可打電話 :
2111 8435 入境處外傭組
問是否收到。

男爵府

寫埋合約編號,即綠色合約右上角組no
再簡單列明你炒原因。寫埋電話
fax : 2111 1339 完可打電話 :2111 8435 入境處外傭組
問是否收到?

複式洋房

想問,印傭出走,我地又比晒資料入境處

但係佢又反和你,這樣入境處還會批她係香港做嗎

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

PUSH 呀, 不要置底, 幫得幾多得幾多!!!
等少D人再受害!!!

複式洋房

知道,我會加油,不過上庭有些怕

有冇人上庭經驗呀,可否分 亨

男爵府

回覆 YIUSAULAN 的帖子

不要怕,你講事實就得。公道自在人心!!!

複式洋房

多謝你地支持

不過真係好煩,又要請假

大宅

首頁
12345...11

尾頁

跳至