夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

BaBa我怕咗你!

昨日我姨同姨丈係英國返咗離hk玩, (會留低6星期)
一家出外晩飯,5個大人3個小朋友,(2個大人食素)
我老豆叫咗條東星班,多謝五佰大元(只係條魚),
最后叫到ー枱食物,(都食唔哂)

多謝1800大元.吹賬,我怕咗你老豆.

複式洋房

Re: BaBa我怕咗你!

我62每周星期都有4days來我家吃飯,有次我煲花琪蔘雞湯,62飲完同我講~下次煲雞湯就落隻鮑魚,都係三四百蚊,好飲好多!!!!
佢都痴線,我忍唔住同我c6講~叫佢隻臭雞慢慢煲啦!!!(62同個大陸2奶同居)
我c6就大笑叫好
:-)

王國長老

王國長老

chingchingG 寫道:

邊個出錢先? :mrgreen:
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

應該係阿樓主比啩 .

edea 寫道:
邊個出錢先? :mrgreen:

珍珠宮

不過$1,800又係'喇'脷咗D..., 可以買到好多嘢架嘞 .

洋房

當然係我啦....
我未講完.c6昨晩無去(O.T)10:00p.m先返到屋企.
知都我o地食得富貴.佢講咗一句.
我晩餐係M記24元套餐,可樂仲唔要冰,可以大杯D. :-( :-( :-( :-( :-( :-( .
C6你好可憐呀!!!!!!!!!!!!!

珍珠宮

唉~~ 我都慣晒~~
(好彩唔係我出錢, 唔係我真係會嘔血!!)

次次同親99去食飯, 一定要叫到成檯送, 如果係成家人既晚餐, 每次落樓都一定要3千以上, 仲要其實成檯10個大人, 著咁6個都係好大食既, 都食唔晒!! 但又一定要叫咁多野, 唔係99會覺得我地冇誠意!!

如果只係2,3個人, 都一定要2百蚊以上!!

有次請佢去食浦飛, 每人4舊水, 得我同老公同99 3個人, 果次食左千2蚊, 99猛咁問幾錢, 我地唔肯講, 最後佢自己問帶位果d小姐!
然後第2日就送左隻千5蚊既表比老公, 以示冇食過佢一餐咁話!!!
一星期後發爛渣時, 就攞出黎講, 話d仔連一餐都唔肯請佢食!!!

呢d明明請完都當冇請過, 仲要掉轉黎講既人, 我已經麻木左架啦!!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

洋房

Re: BaBa我怕

小寶貝兒,
你個99好恐佈呀! ?-(

珍珠宮

真係咩人都有, 咁都得 .....

小寶貝兒 寫道:
唉~~ 我都慣晒~~

次次同親99去食飯, 一定要叫到成檯送, 如果係成家人既晚餐, 每次落樓都一定要3千以上, 仲要其實成檯10個大人, 著咁6個都係好大食既, 都食唔晒!! 但又一定要叫咁多野, 唔係99會覺得我地冇誠意!!

有次請佢去食浦飛, 每人4舊水, 得我同老公同99 3個人, 果次食左千2蚊, 99猛咁問幾錢, 我地唔肯講, 最後佢自己問帶位果d小姐!
然後第2日就送左隻千5蚊既表比老公, 以示冇食過佢一餐咁話!!!
一星期後發爛渣時, 就攞出黎講, 話d仔連一餐都唔肯請佢食!!!

呢d明明請完都當冇請過, 仲要掉轉黎講既人, 我已經麻木左架啦!!!

複式洋房

小寶貝兒 寫道:
唉~~ 我都慣晒~~

見到你個post 你99都好痴線喎!!!
:-)

翡翠宮

咁人地都係一番美意同你地洗塵啫 做咩咁話人呀 唔通請人食飯, 叫一碟食一碟咩
chingchingG 寫道:

男爵府

但我奶奶和老爺成日都返來的,一年返來一次最少,每次住6-8個星期。有時奶奶會自己回來呢。但我老是不明白點解自己人食飯,都要出去食2,000多元的飯呢?我們又唔係富貴到可以咁樣食法,間唔中當洗塵就算呢..但餐餐都係咁就唔係幾好。我們同我叔仔一齊去食的,但唔明點解他唔貴唔抵食的唔叫,次次都係咁(最少都要1,000大元),但找數一定無他份..他只會講"有大食大呀嘛"。超,個度最大的係我老爺,點解他又唔叫他俾呢?次次都係我..唉..我老爺搵錢仲多過我們兩公婆啦。

他們在港期間,我們太約一星期食最少兩次晚飯,我已經統計過了,唔計平時的lunch和飲荼,單是晚飯,他們回來的6星期最少要用過萬五元....跟我的c6講過,可唔可以係下次食飯前可以reject他細佬的提議,說無錢食平些得唔得。我隻c6,有時記得有時唔記得。最衰係,今次食平了,他細佬下一次就會食貴些..唉...

珍珠宮

tweetybird 寫道:
但我奶奶和老爺成日都返來的,一年返來一次最少,每次住6-8個星期。有時奶奶會自己回來呢。但我老是不明白點解自己人食飯,都要出去食2,000多元的飯呢?我們又唔係富貴到可以咁樣食法,間唔中當洗塵就算呢..但餐餐都係咁就唔係幾好。我們同我叔仔一齊去食的,但唔明點解他唔貴唔抵食的唔叫,次次都係咁(最少都要1,000大元),但找數一定無他份..他只會講"有大食大呀嘛"。超,個度最大的係我老爺,點解他又唔叫他俾呢?次次都係我..唉..我老爺搵錢仲多過我們兩公婆啦。

他們在港期間,我們太約一星期食最少兩次晚飯,我已經統計過了,唔計平時的lunch和飲荼,單是晚飯,他們回來的6星期最少要用過萬五元....跟我的c6講過,可唔可以係下次食飯前可以reject他細佬的提議,說無錢食平些得唔得。我隻c6,有時記得有時唔記得。最衰係,今次食平了,他細佬下一次就會食貴些..唉...

最鬼憎呢d人, 又要豪又要縮骨!!!
下次剩係妳地同6299食飯算數, 佢鐘意食貴野, 叫佢自己同6299食啦!! 妳地冇咁多閒錢養埋d2世祖呀!!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

好媽媽勳章

其實你阿爸可能見到你阿姨佢地返黎...所以想食餐好d...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

小寶貝兒

我都想。但我奶奶次次都想一家人食飯。說實在些,她最鍚就係呢個細仔的。有好多野都係偏心他的。好似屋企要裝修,她會幫細仔俾晒,她都會幫我們俾,但我們就要自己俾大部份的。唉..總之實例多到你都唔會信呢..

有時心想,一家人食飯又無外人,最緊要係齊齊整整,食貴食平有什麼關係呢?我有時提議去食茶餐廳,我叔仔就話唔去唔好食,唉你未食過你就話唔好食,人家那個荼餐廳晚飯都唔知幾多人等位呢。

以前都仲衰,出親去食飯都會叫埋他的女朋友,又係我們俾錢。你兩個,那時都係我們兩公婆,都係一樣呢,點解你唔俾要我俾?又或者你俾一次,我俾一次呢?又甚至於一人一半呢?請他都叫做勉強講得通,但唔係那個無名無份的女人,仲要成日轉人的所謂女朋友呢。到後期,我叫個c6同他講,如果食貴的就一人一半,但他話我們這邊人多過他,因為我多了個女....唉..我個女今年得過4歲多..食得你幾多野,就係因為咁我多了一個人,他話要一人一半唔公平喎...再續

珍珠宮

chingchingG, 我諗佢地係想親戚面前威下, 又或者之前比人睇底過無錢, 所以叫咪條貴魚, 不過你老公好無奈啦, 有得聽你講, 佢自己嘜野都無得食

tweetybird, 佢地番來吃喝玩樂, 你地就要洗錢, 佢地都好唔識做, 要後生洗錢, 咁佢地買野送比你地. 不過你叔仔就更衰, 無貢獻仲多事幹.. 平就叫他, 貴就咪預他.

小寶貝兒, 你奶奶都好神化, 好人佢做晒, 衰人就係你地.

珍珠宮

tweetybird, 你叔仔幾大, 有無野做, 很定縱壞晒.

洋房

我都知,我老豆想阿姨佢地食餐好d.......但係
我提過有兩個大人係食素.......
個兩個就係阿姨同姨丈.....

珍珠宮

咁佢咪唔知道食素的人, 係唔食得魚的 ?-( 咁你當時有無話過佢聽.

珍珠宮

應該邊個比錢就邊個話事比較合理D呀....... :wink:

tweetybird 寫道:
小寶貝兒

我都想。但我奶奶次次都想一家人食飯。說實在些,她最鍚就係呢個細仔的。有好多野都係偏心他的。好似屋企要裝修,她會幫細仔俾晒,她都會幫我們俾,但我們就要自己俾大部份的。唉..總之實例多到你都唔會信呢..

有時心想,一家人食飯又無外人,最緊要係齊齊整整,食貴食平有什麼關係呢?我有時提議去食茶餐廳,我叔仔就話唔去唔好食,唉你未食過你就話唔好食,人家那個荼餐廳晚飯都唔知幾多人等位呢。

以前都仲衰,出親去食飯都會叫埋他的女朋友,又係我們俾錢。你兩個,那時都係我們兩公婆,都係一樣呢,點解你唔俾要我俾?又或者你俾一次,我俾一次呢?又甚至於一人一半呢?請他都叫做勉強講得通,但唔係那個無名無份的女人,仲要成日轉人的所謂女朋友呢。到後期,我叫個c6同他講,如果食貴的就一人一半,但他話我們這邊人多過他,因為我多了個女....唉..我個女今年得過4歲多..食得你幾多野,就係因為咁我多了一個人,他話要一人一半唔公平喎...再續

首頁

尾頁

跳至