論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

懇請各位媽咪 ,不要僱用未完約而給僱主解僱的工人...

前兩天終於解僱了一個一無是處,而又駁嘴駁舌的衰賓(CabregaXXX Marites CincoXXX, 1973/11/14) ;忍受咗佢一年終於忍無可忍,送佢返歸;成日似住我唔會炒佢,越做越衰;再俾佢留低,棧浪費我米飯.

在這裡真係希望各位媽咪,不要僱用未完約而給僱主解僱的工人.但是實際上有很多衰工人,過了一段時間又在香港找到新僱主;唉!!!唔通我哋真係要俾班衰工人呃,真係好無奈;我哋辛辛苦苦賺錢,養班大食懶既垃圾.希望各位媽咪唔好俾機會佢哋再呃錢同害人啦!!!

最後請將這個訊息告訴妳身邊各位朋友,希望大家不要再受騙!!!

男爵府

Re: 懇請各位媽咪 ,不要僱用未完約而給僱主解僱的工人...

agreed

大宅

Re: 懇請各位媽咪 ,不要僱用未完約而給僱主解僱的工人...

i also agree

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

agree.......

大宅

agreed!!!

大宅

Please add your maid into the blacklist for others' reference. Thanks.

如有傭工要入黑名單請進
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

大宅

我剛炒個印印,做半年,38歲,佢話明唔想返印尼,據知,佢去搵工,講係佢炒僱主,而不是俾僱主炒

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

我家的情況剛好相反,奶奶不想要她的原因是想省卻工人的支出,其實請她時我們都已經加了家用,現奶奶開出條件,一係我地要在加多D家用,另外就是她會炒左個工人,但家用不可減少,我當然不服氣,我話如果佢炒左個工人,家用就一定會減少,現此工人在我家差不多一個月了,我對她非常滿意,因我工人放假回了印尼,就回來啦,到時唔知我呢個極品奶奶會點,能夠忍受我奶奶一年半的人,其忍耐力非常利害,我同奶奶住左半年就快發癲,還有其他种种,如果要在此說我奶奶,說几日都說不完,此工人身世非常可憐,她34歲,她丈夫於工業意外受傷,醫左几年都醫唔好,最終過世,家裡所有的錢都用完了,有兩名女兒,大的那個 正在上大學,小的那個10歲左右,原本我想留下她作己用,但她完約後一定要先返印尼見見她的女兒,我等唔到,因家中有104歲婆婆,我女兒2歲,我6月又生啦,無工人攪唔店,正想在此問問有無其他媽咪需要工人照顧老人家.

大宅

acomcom88:

Pls check pm.
thx

Karen & Chris

大宅

我同意不要僱用未完約而給僱主解僱的工人, 如果工人真係咁好, 就算未完約, 前僱主一定介紹給朋友/親戚.

大宅

IYMAMI 寫道:
前兩天終於解僱了一個一無是處,而又駁嘴駁舌的衰賓(CabregaXXX Marites CincoXXX, 1973/11/14) ;忍受咗佢一年終於忍無可忍,送佢返歸;成日似住我唔會炒佢,越做越衰;再俾佢留低,棧浪費我米飯.

在這裡真係希望各位媽咪,不要僱用未完約而給僱主解僱的工人.但是實際上有很多衰工人,過了一段時間又在香港找到新僱主;唉!!!唔通我哋真係要俾班衰工人呃,真係好無奈;我哋辛辛苦苦賺錢,養班大食懶既垃圾.希望各位媽咪唔好俾機會佢哋再呃錢同害人啦!!!

最後請將這個訊息告訴妳身邊各位朋友,希望大家不要再受騙!!!

IYMAMI,

Hi!我的遭遇和妳一樣,星期三都炒咗個衰賓,(Marilxx B. Torrxx, 18/07/1972)不知廉恥,仲好意思問'why?'不過依家新來個印妹妹,乖就幾乖,不過用simple英文講就冇問題,睇就唔識,中文就更加不在話下,所以溝通得唔係好好,請各位媽媽好心打救吓?謝謝!見冇返工幾日,阿女又乖咗,唉真係心郁郁想唔做,自己湊返!

禁止訪問

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

總之一句到尾, 冇 finish contract 唔好請
主 賜 平 安

首頁

尾頁

跳至