跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

呢個平台應該有好多嘅媽媽,
想問一問意見比我小姐黎揀學校我報佐十幾間,已見佐六,七間,有2間收全日,2間收半日
其中一間全日因為怕無書讀而已交留位費

想請教各媽媽,對以下學校有咩意見好壞都想聽
1)青衣商會全日班-已交留位費
2)啟思下午班
3)田家炳下午班
4)顯現堂全日班
以上係收到通知取錄

等消息中
1)救世軍富強

未見
1)全完堂
2)嘉言
3)聖多默
4)宏福全日班
5)救世軍吳國偉
6)荃浸
7)康傑

好希望各位媽媽比到意見我參考

每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

大宅

你對選校有什麼要求?

全日/半日?

近?

2文3語?

子爵府

經過沉晚同今朝睇佐同埋老公傾佐,
啟思就一定唔會揀, 田家炳有D 相交留位費,
但老公話始終小姐係超細B 怕佢追唔上,
顯現堂同青衣商會, 我地會揀顯現堂,
學校設施新D, 同埋屋企人幫我揍放學方便D,
餘下7間都會去見埋, 到時再有OFFER 先再諗
每一個 baby 都是上帝牽手送來的禮物, 所以 babe 快d黎媽媽到啦!!!
21/5 8W1.51CM 25/5 8W4D1.9CM 15/6 11w4d5.09cm oscar1.26mm 25/6 13W6.44CM EDD28/12

複式洋房

回覆:buzztigger 的帖子

啓思OK架!點解唔考慮!D老師好有交帶,小小事都會致電通知家長。我個小朋友由抗拒返學到現在連病也話要返學呀!!而且返得好開心,日日回來都唱歌仔!!

大宅

荃浸多數收大B,係一間開心幼稚園,課程比較淺,老師有愛心,上小學較吃力。(係我仔同學家姐在荃浸讀,佢媽咪話我知的。)

子爵府

回覆 sinsinandy 的帖子

啟思個地點比較唔就腳,
同埋收我小姐下畫班, 婆婆話時間好難就!
暫時我地係揀顯現堂,
沉晚收到信大窩口救世軍收下畫,
呢間有口碑, 但無校車又下畫班, 所以唔會諗啦

大宅

引用:經過沉晚同今朝睇佐同埋老公傾佐,+啟思就一

原帖由 buzztigger 於 13-10-31 發表
經過沉晚同今朝睇佐同埋老公傾佐,
啟思就一定唔會揀, 田家炳有D 相交留位費,
但老公話始終小姐係超細B 怕 ...
如果係細b梗加要讀田家炳,老師真係好好,好有愛心

子爵府

回覆 CMM2013 的帖子

返學時間真係就唔到, 同埋今日要註冊, 趕唔到啦

大宅

兒子十二月超細B都OK,女仔更成熟啲,應冇問題,小兒學術都唔差。老師有耐性同愛心,會特別照顧嫁啦。

男爵府

你都好犀利報咁多間,IN到頭暈

子爵府

回覆 mimiqq1010 的帖子

都尾聲啦, 得返幾間未IN

男爵府

我仲有間卓思

子爵府

回覆 mimiqq1010 的帖子

卓思上年N報佐, 第一間IN 佐啦,
細B 又唔識講野, 唔收,
而家仲有4間未IN

首頁

尾頁

跳至