自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+sai_lam+於+13-10-31+發表都

原帖由 sfmeow 於 13-10-31 發表
我老公話無野做,一係打機一係恰眼訓,我以前叫佢訓,佢扮訓係被窩打機.... 我宜家答佢無野做就做家務啦! ...
貓。。long time no see

珍珠宮

好媽媽勳章

我叔仔今年30歲, 打機打到工都唔搵, 這一年日日留在家打機, 打到日夜顛倒. 男人最寶貴的歲月, 就浪費在打機上.

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:C6係打機狂過來人,大家一齊為頭家奮戰啦!!!

我都同老公打足13年機,大住肚都一齊打,打到生左先無玩,就係咁,更加唔妥佢,多左個b 照顧,仲死打爛打,我唔變,同佢一樣一齊繼續打,咁生黎做乜???

我一拍拖就已經晚晚放工同佢出去打高達街機,,打低過無數人。
之後Diablo,CS,升lv online game 乜都玩過。

但人大左,環境變左,就要長大。無可能仲係好似以前咁free.....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

引用:Quote:ferrari2007+發表於+13-11-1+02:21+

原帖由 miffymiffy 於 13-11-01 發表
在於我黎講, 有邊一個人無缺點, 如果係因為打機而離婚係唔值, 除左: 嫖/飲/賭/毒/ 第三者/暴/外.....:q ...
當然唔止一樣啦,所以我係話原因之一

miffymiffy    發表於 13-11-1 11:29
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

水晶宮

BK Milk勳章

反而係我c6話我上bk
但我會做晒自己野先上
吾影響生活架

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:見到有JM開帖呻C6狂打機姐妹們,LEE單野係長

原帖由 Chilical 於 13-10-31 發表
見到有JM開帖呻C6狂打機
姐妹們,LEE單野係長期抗戰
打機同佢包二奶,其實係冇分別,因為結果係你冇左個老公

simple is the best~

男爵府

畀面勳章

都係個句,沉迷邊樣野都唔好
玩到唔理老婆仔女,真係會令身邊人好心淡
溝通過後次次都話想改,但唔知點解改唔到
lee d係心癮
唯有一步一步幫佢改,建立健康d既打機時間,而唔係病態打機

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+13-10-31+發表我老

原帖由 彭三順 於 13-11-01 發表
貓。。long time no see
三順,你幾好嗎?小心身體呀

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+彭三順+於+13-11-01+發表貓。

原帖由 sfmeow 於 13-11-01 發表
三順,你幾好嗎?小心身體呀
我幾好。。。

侯爵府

好媽媽勳章

好好彩,我C6唔會打。希望其他姊妹加油!

湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

男爵府

回覆:Chilical 的帖子

我話佢成日打機,佢話我夠成日睇bk

珍珠宮

我老公都係打機狂,但我會軟硬兼施,有時見佢打機唔理我,我會不斷撒嬌撒到佢收機陪我為止,有時會發惡沒收佢部機,佢會乖乖食完飯先再打。

雖然我唔喜歡佢成日打機,但我認同每個人都有自己減壓嘅嗜好,所以我每日點都會俾佢打1~2個鐘

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

BK Milk勳章

我老公都鐘意打機,我冇咩所謂,有時仲會一齊打,佢肯係家好過唔見人啦,佢係梳化打機時我瞓佢大脾都好溫馨。

當然大前提係不能因為打機而疏忽工作啦

翡翠宮

沈迷任何嘢都係病態,無論打機、賭博、購物、甚至性,其實同吸毒一樣無分別,大家都係「為減壓」。

Chilical  AGREE  發表於 13-11-1 22:57
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

神魔之塔..真係眼看有不少人沉迷咁打..連一個6歲小朋友..放學回家..HW...都唔做第, 時間就去玩

大宅

打機又有乜問題呢?你想佢日日出街同朋友食飯飲酒定係想佢响您隔離打機吖?
工作完想返屋企休息放鬆做自己想做嘅
事,正如您做完家務搞掂晒啲細路都上bk啦,佢有無干涉您吖?
比返啲空間男人啦!

男爵府

畀面勳章

回覆 Kawingbb715 的帖子

我諗你冇睇晒D帖啦~
都話冇話唔比,係唔好病態,鬼唔知呀媽係女人咩
問題係有D姐妹經歷緊,包括我以前都經歷過
就係佢一返黎SAY HI,之後就打機,叫佢食飯叫成個鐘,急速食完又打機,最後個叫係叫你訓覺唔好理佢
零交流,咁既情況你覺得係D姐妹冇比空間?

我老公係好愛我,離開部機做乜都好,我地都會好快樂,但一有部機佢眼裡就冇其他野
到最後佢認佢係控制唔到,總知一返屋企冇辨法唔開機,LEE D係心癮,佢知我會唔開心,佢亦想改

講真我都有自己既時間同空間,但我唔理佢囉,希望你明白啦

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得係會上引!會影響夫妻關係!愈早介甩逾愈好!

首頁

尾頁

跳至