跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇朋友已面試了呢??
可否分享下過程??謝謝

複式洋房

今中午面试左!先登记椤名贴....玩玩具....叫号排队睇短片.⋯玩具室边玩边见老师.⋯唱歌.见校长!完成!

複式洋房

回覆:馬鞍山靈糧堂幼稚園

阿囡今朝面試唔出聲都肯跟老師指示,但個心掛住出面個滑梯,c得……

別墅

登記個間房樓上裝修,電鑽聲連我聽到都覺得煩,結果阿囡全程無出聲。
睇短片又係一大考驗,無音樂,只係相片,唔吸引。最大獲係前面個小妹妹全程大喊,佢父母人牆咁係我個囡前面氹佢,我同個囡乜都睇唔到,真係多得佢唔少!

大宅

我仲大碌,遇着午睡時間眼瞓要瞓覺,由睇片果度開始發脾氣
又無機會

複式洋房

引用:今中午面试左!先登记椤名贴....玩玩具....

原帖由 兔囝龙囡Ma 於 13-11-01 發表
今中午面试左!先登记椤名贴....玩玩具....叫号排队睇短片.⋯玩具室边玩边见老师.⋯唱歌.见校长!完成! ...
請問面試由開始至完成用左幾多時間?因為明天有兩,怕趕唔切,請回覆,唔該晒~~

Kennis

大宅

回覆:kennis_mpy 的帖子

need total 2 hours to complete the interview
one hour to wait, another hour to be played

大宅

引用:need+total+2+hours+to+complete+the+inter

原帖由 crystal0127 於 13-11-01 發表
need total 2 hours to complete the interview
one hour to wait, another hour to be played:temp ...
Yes 都唔明點解要用咁多時間等!

大宅

回覆:keungfan 的帖子

poor arrangement that I ever experience for interview k1
Will consider ever got the offer from this kind of school :pppp:

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今日係鑽牆個下比較打擾d啫,其餘時間我個仔都係玩下滑梯,玩具,到去另一邊睇片個時咪睇下又行開下,到入課室同老師交流下畫下畫,又玩下玩具,睇下家長點同小朋友相處,再去另一個課室唱歌仔,做動作,有反應,後面有個校長&副校評分,到最尾校長&副校會叫名同小朋友傾少少計,送張咭仔,記得講多謝同拜拜,我個仔臨走仲同老師big hug,希望得喇

複式洋房

回覆:joyeeso 的帖子

今年間間都甘多小朋友!七百幾個人去爭個百零個位!講到尾都係好靠運氣!其實好想知早報名同遲報名有分別既呢!早報又冇著數呢?

複式洋房

我仔登記比label個時鑽野好驚咩都唔答,之後係禁要等,排隊又等,睇片冇野睇起身想走,之後入房玩左一振,老師都冇咩講過野比個貼紙又去第二個room唱歌,阿仔唔係好肯坐定,小小喊,之後同校長byebye就完!等好耐,好多內地人士,我諗唔會有offer!

大宅

認識瑞士牛牛第二回

等左一個鐘先入戲肉,我個女d熱情都冷卻晒,單對單玩遊戲時勁牛。最唔鍾意登記寫label個老師塊面黑過鑊底,咁要預左interview係咁忙架啦,佢個position已經最無聊,難為唱歌講故事要做咁多session.
安排,黑面老師都令我對呢間學校大打折扣

民房

擒日上晝去左INTERVIEW,又真係要等好耐...
好彩都係亞女平時最活躍既時間,係出面睇相既時候佢都有坐定定,
入到課室都有叫老師同答自己叫咩野名,不過老師問佢幾多歲佢就答5歲...=___=
一路玩都有應下老師既,不過唔踴躍...因為掛住畫公仔,
還好到唱歌環節佢VERY GD,由頭唱到尾,其他小朋友已經四圍走,
佢都仲可以坐好跟老師唱歌拍手做動作...
最後又係同校長傾下計,講BYE BYE同飛下吻...

不過其實我想問下各位,知唔知14-15年有無得用學卷呢?

侯爵府

我個感覺又冇咁差喎,我係2/11 14:30個批,因為個女發眼訓癲,所以我冇得早D去,真係正正14:30先到,第一間房登記個時,個老師仲見到個囡有鼻涕,問佢係唔係好眼訓,咁都冇黑面呀

我係唔知坐係度睇相個度唔知發生咩事姐?睇下小朋友肯唔肯坐?好奇怪

玩玩具個時唔係好彩人,不過去到唱歌同見校長就OK囉
so far我幾鐘意呢間學校,至少唔係兩分鐘定生死先啦

子爵府

引用:我個感覺又冇咁差喎,我係2/11+14:30個批,因

原帖由 songsongyeah 於 13-11-05 發表
我個感覺又冇咁差喎,我係2/11 14:30個批,因為個女發眼訓癲,所以我冇得早D去,真係正正14:30先到,第一間房登 ...
我都係2/11兩點幾面試,感覺良好,排隊唔耐,因為可以玩完頌安遊樂場設施先慢慢排。登記都快,有效率夠流暢,當然可能老師都好攰,但無黑面啊。室內玩具足夠仲有滑梯。睇片時間唔算長不過亞仔無耐性玩玩具個老師好好笑容好nice,唱歌跳舞老師都好專業投入,面試有呢啲內容,好感動!暫時係恩典同馬鞍山靈糧面試最有heart!起碼見到正副校長!

男爵府

1/11 2:10 嗰批, 感覺超差, 唔好話個仔忟, 我都等到忟. 由1:50去到等, 到3:40先至走得. 考小朋友耐性之餘, 考埋家長.
坦白講, 作為一間有heart的學校, 我覺得點都要以"兒童為本", 但佢做唔到呢點. 至少, 我約左2:10, end up 2:35先至入到去, 入去登記完仲要等多20mins, 等齊10個小朋友先至一齊去in. 正常ge 小朋友, 已經冇哂電la....唔覺得佢地有從小朋友角度去出發.
我ttl in 左5間, 感覺最差的一間.

侯爵府

terrychk 發表於 13-11-5 10:48
我都係2/11兩點幾面試,感覺良好,排隊唔耐,因為可以玩完頌安遊樂場設施先慢慢排。登記都快,有效率夠流 ...

係喎,我都覺得見到正副校長,都算係好好喇,可能我好彩啦,我14:30即入去,15:30就走得,一路都有野玩,有野做,唔係齋等

子爵府

引用:Quote:terrychk+發表於+13-11-5+10:48+我都

原帖由 songsongyeah 於 13-11-05 發表
係喎,我都覺得見到正副校長,都算係好好喇,可能我好彩啦,我14:30即入去,15:30就走得,一路都有野玩,有野做, ...
整個面試我用咗45-50分鐘,可能1/11安排不理想,2/11改善後我哋受惠!

侯爵府

terrychk 發表於 13-11-5 12:12
整個面試我用咗45-50分鐘,可能1/11安排不理想,2/11改善後我哋受惠!

...

可能係,不過都有地方可以改善既,係每個session約少D人到囉
其實出面滑梯個度都迫迫地架

同埋我見嗰個session冇咩內地人喎,你見唔見到?

首頁

尾頁

跳至