跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

你哋個肚開始大未?

大宅

Re: 你哋個肚開始大未?

我生完囡囡之後個肚都未收 所以都幾大架
呢排仲要咁食得~連我老公都話我好似見左肚咁

大宅

Re: 你

我已經著緊大肚褲,一來唔駛"cool"住個肚好舒服,二來懷胎得十個月,仲唔快d著,好快又冇得著,買左就冇咁抵.

複式洋房

我都係,7個week到個肚巳經大左好多,d褲好緊,我估都要去睇下d大肚褲啦。我重左3磅啦,你地點呀有無重到,我怕我重得太快....變大肥婆點算.........

洋房

wah wah,

我同妳個 case 一樣 ...都唔知係唔係自己心理作用呢 .

我上胎都成4 個 月先見開始見肚.

侯爵府

好媽媽勳章

哈哈,我都係!可能我已經生到第三個,個肚好快就好脤好現~
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

別墅

我未呀!
我問老公你覺唔覺個肚大左!
佢話 :咪又係個舊豬腩肉∼∼

大宅

好媽媽勳章

明顯大

複式洋房

我係第一胎,而家大概6週,我都覺得自己個肚漲左,但我覺得冇理由咁快見肚,可能係因為食得多左野,肚左卦...
早幾日,流左d淺紅色的血水,睇醫生,佢話我有少少作少產,但佢話我咁的情況係好正常,佢不停咁同我講:個bb仲o係度既! 可能佢咁講係想我冇咁擔心,但聽到佢咁講,攪到我幾咁驚!
希望bb可以快d穩定d啦!! 等我唔使咁驚啦!

** http://hk.myblog.yahoo.com/Man-Fish **

洋房

manfishmama
你唔好咁担心,要多休息

我依家大約8週,但都好現肚,可能第二胎

別墅

Hi all! 我個小腹脹起咗好耐lu,實dud dud咁,但係都無個肚腩咁大!我都買咗條大肚褲,就快着得!

複式洋房

我依家係第七週啦, 我都發現自己有少少啡啡地色既野走出離呀, 我好驚...好擔心係作小産呀, 我第一胎唔想有事呀, 點算好?? 同埋我個肚本來都脹脹地架, 依家又好似冇咁脹啦...你話會唔會係冇左架... :-(

男爵府

好媽媽勳章

可能我都係第二胎~~個肚同條腰都粗左好多~~6周咋喎!!!!有冇咁快呀!!!!好彩宜家興d長闊衫,著左唔覺可以
仲有呀!!!個胸都升左成級 brabra都好迫~~~

禁止訪問

別墅

但我個肚唔係實 dum dum!
我都有諗過個傻問題架?
好擔心

複式洋房

hello, 咁多位好啊...我都係第一次入黎傾咋, 我第五週零三天啦, 我不嬲都好大個肚腩....我都分唔淸啊

民房

我個肚都唔實架喎... 似係大肚dum多d... 幾時先真係見肚架?

別墅

ctslhkc 寫道:
仲有呀!!!個胸都升左成級 brabra都好迫~~~

Agree!!呢個星期都覺"爸爸"好迫,今朝起身度吓,原來大咗2吋!

我想問吓,應該係覺得迫,唔舒服就要買孕婦胸圍嗎?還是再遲d先買?孕婦胸圍d size 係咪好大?

複式洋房

其實點知自己應該著咩 CUP ?

大宅

when I had my 1st baby, I bought new bras three times -- about 3 months, 6 months, then 8 months. For the 1st and 2nd times, I just bought ordinary bras which are bigger in size. FOr the last time, I bought nursing bras which can be used for breastfeeding later.

首頁

尾頁

跳至